Nogomet

Hajduk na rasprodanoj Opus Areni traži revanš protiv Osijeka

Petar Jenjić • srijeda, 08.11.2023.
Hajduk na rasprodanoj Opus Areni traži revanš protiv Osijeka
Foto: Zvonimir Barišin/PIXSELL

U zaostalom susretu trećeg kola SuperSport HNL-a, nogometaši Osijeka ugostit će Hajduk u borbi za nove bodove. Dvoboj na rasprodanoj Opus Areni počinje od 17 sati...

Iako su svoju utakmicu trećeg kola trebali odigrati još početkom kolovoza, Osijek i Hajduk tri mjeseca kasnije ipak će ukrstiti koplja u potrazi za novim prvenstvenim bodovima. Dvoboj SuperSport HNL-a na Opus Areni kreće od 17 sati.

Igraj na Osijek - Hajduk na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

22. listopada ove dvije ekipe odigrale su međusobnu utakmicu na Poljudu. Sjajnu utakmicu odigrali su Osječani, taktički izvrsnu i povratnik na klupu Zoran Zekić nadmudrio je Ivana Leku. Hajduk nije pronalazio rješenje, imao je premalo konkretnih prilika i u konačnici je zasluženo poražen. Koštalo je to Leku i posla na klupi momčadi.

Zekićeve trupe nakon toga su na domaćem terenu svladale Istru 1961 na krilima hat-tricka Vedrana Jugovića, a nakon toga golom iz penala slavili u gostima kod Karlovca u osmini finala SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa. Uslijedilo je gostovanje kod Gorice koja je slavila s visokih 3:0 i primirila ekipu uoči dolaska velikog rivala.

Hajduk nije dugo čekao i na njegovo mjesto vratio je Mislava Karoglana koji je prvi mandat zaključio bez poraza u natjecateljskim utakmicama. Iako momčad nije briljirala u prve tri utakmice po njegovu povratku, Bijeli su upisali sve tri pobjede bez ijednog primljenog pogotka.

Hajduku u kadru sigurno neće biti Portugalca Ferra, kao ni Darija Melnjaka čija teška ozljeda odvaja ga od terena sve do kraja sezone. Bek Bijelih uspješno je operiran i sad ga čeka rehabilitacija. Trener Karoglan rekao je u najavi da su još dva igrača pod znakom pitanja, ali nije želio konkretno otkrivati o kome se radi. Trenutno su na 27 bodova, koliko ima i Rijeka na vrhu te danas može samostalno izbiti na prvu poziciju, sve dok i konkurent ne odigra svoj zaostali susret.

U redovima Osijeka, prema Zekićevim riječima, svi igrači su trenirali uoči utakmice, ali ostaje pitanje u kakvom su stanju oni koji nisu bili u trenažnom procesu prethodnih tjedan dana. Bijelo-plavi su trenutno na 21 osvojenom bodu iz 13 utakmica, a danas bi pobjedom barem neko vrijeme preskočili Dinamo na trećoj poziciji.

Sve je krenulo u Koprivnici pobjedom 1:0 pogotkom Marka Livaje iz penala. Uslijedila je utakmica osmine finala Kupa protiv Jadrana LP i slavlje od 2:0 zahvaljujući autogolu i pogotku Emira Sahitija. Uoči gostovanja kod Osijeka, Splićani su ugostili posljednji Rudeš, jako se namučili, posebno u završnici, ali su na koncu ipak uzeli tri boda pogotkom Aleksandra Trajkovskog početkom drugog poluvremena.

Što su rekli

Zoran Zekić, trener Osijeka: "Puno je nekakvih zamki pa ne treba previše filozofirati da sve ne otiđe u neku drugu krajnost. Ove tri, četiri utakmice smo mijenjali i sisteme i igrače, tražimo najbolje rješenje i moramo se nositi s ovime u kakvom smo stanju. Želimo biti što opasniji, ne moram trošiti vrijeme na motivaciju svojih igrača već moram ja malo stati na loptu da ne bi sve otišlo u neko ne ciljano napadanje ili presing… Želim da moja momčad igra dobro s loptom, da tražimo što više dubinu, da smo kvalitetni u priključku, a u obrani da budemo još koncentriraniji."

Mjesto, vrijeme, suci

Opus Arena, Osijek, 17:00

Suci: Ante Čulina, Bojan Zobenica, Dario Kolarević; 4. sudac: Toni Dadić; VAR: Fran Jović, Vedran Đurak

Nedostaju

Osijek: Caktaš i Fiolić pod upitnikom

Hajduk: Melnjak i Ferro (ozljede), dvojica igrača pod upitnikom

Zadnji susret

Prije nešto više dva tjedna Hajduk je bio domaćin na Poljudu, a Osijek je slavio rezultatom 2:0 pogocima Petra Brleka i autogolom Ivana Lučića.

Prognoza

Zekić se pokazao u stilu u svom povratku na klupu Osijeka, ali uslijedilo i prizemljenje u Gorici. Hajduk je od dolaska Karoglana slavio u sve tri utakmice bez primljenog gola, no nije oduševio. Tako da za danas prognoziramo remi.

Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!