Nogomet

Sve otvoreno uoči uzvrata, u prolaz vjeruju i Borussia (D) i PSV

Branimir Korać • srijeda, 13.03.2024.
Sve otvoreno uoči uzvrata, u prolaz vjeruju i Borussia (D) i PSV
Foto: EPA

Borussia Dortmund i PSV sastaju se u uzvratnom dvoboju osmine finala Lige prvaka. Prvi susret okončan je bez pobjednika i u uzvrat i jedni i drugi ulaze s nadom u prolaz.

I prije prvog susreta sve procjene otvorile su kako Borussia Dortmund i PSV čine možda i najneizvjesniji par po pitanju prolaza u četvrtfinale. Riječ je o dvije momčadi koje igraju otvoren i napadački nogomet, slične su kvalitete, a to se vidjelo i u prvom dvoboju u Eindhovenu.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nizozemci su se nadali kako mogu na svom stadionu stvoriti prednost uoči uzvrata, što bi im svakako pomoglo na putu do prolaza, međutim Borussia je čak bila ta koja je prva došla do prednosti i natjerala domaćina na dodatni angažman da se vrati u utakmicu.

Donyell Malen koji je upravo iz PSV-a došao u Borussiju, protiv svog bivšeg kluba odigrao je sjajnu utakmicu, bio je strijelac jedinog Borussijinog pogotka, ali i vrlo raspoložen za igru. Ova sezona mu je najproduktivnija otkako je u Dortmundu, upisao je u 22 utakmice 11 pogodaka u prvenstvu, dodao je još jedan pogodak u DFB Pokalu i ovaj vrlo bitan u Ligi prvaka.

PSV je mogao i slaviti u ovom susretu, rano je u drugom dijelu iz kaznenog udarca došao do poravnanja preko Luuka de Jonga, stvorio je i nekoliko zanimljivih prilika, ali je isto tako i Borussia imala nekoliko zanimljivih situacija. U konačnici, svi su se složili kako je remi bio najrealniji ishod.

Nakon tog susreta Borussia je odradila tri kola njemačkog prvenstva, upisala je domaći poraz od Hoffenheima, ali se oporavila i slavila na gostovanjima kod Union Berlina i Werdera.

Tri kola odradio je i PSV te je također upisao pobjede u gostima dok je na svom parketu ostao bez bodova. Za razliku od Borussije, on je na svom stadion u ostao bez dva boda remiziravši protiv Feyenoorda 2:2. U gostima je prvo pregazio Zwolle sa 7:1, a zatim je slavio protiv Go Ahead Eaglesa s 1:0.

Što su rekli

Edin Terzić, trener Borussije: "Najvažnije je da u ovu utakmicu ulazimo s pozitivnim osjećajem, zaslužili smo ga rezultatom iz prvog susreta. Imat ćemo veliku večer s našim navijačima i jedva čekamo dvoboj. PSV je pravi predstavnik nizozemskog nogometa, morat ćemo biti oprezni. Imaju vrlo opasna krila i kod nas su Malen i Maatsen kao predstavnici takvog nogometa, odmah se vidi njihova dinamičnost, tehnika, kako ulaze u prazan prostor, kako se izvlače iz teških situacija."

Peter Bosz, trener PSV-a: "Morat ćemo puno bolje realizirati naše prilike nego što je to bio slučaj u prvom susretu, siguran sam da ćemo imati svoje šanse. Što se tiče Joeyja Veermana, jasno mi je da ljudi pričaju o njemu, ali ne trebamo previše dramatizirati. Ako ne bude spreman za nastup, stavit ćemo nekog drugog dobrog igrača. To je naša snaga ove sezone, imamo puno dobrih igrača u konkurenciji."

Mjesto, vrijeme, sudac

Dortmund, Signal Iduna Park, 21:00

Sudac: Daniele Orsato (Italija)

Nedostaju

Borussia: Samuel Bamba, Sebastian Haller (ozljede), Nico Schlotterbeck (kartoni)

PSV: Noa Lang (ozljeda)

Prošli dvoboj

Taj prvi dvoboj u Eindhovenu okončan je 1:1, PSV se našao u zaostatku u prvom dijelu kada je zabio Malen, ali De Jong je izjednačio.

Prognoza

Jako težak dvoboj za prognoziranje, možda mala prednost Borussiji zbog domaćeg terena.

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - uzvrati

Real Sociedad1:2PSG
Bayern3:0Lazio
Manchester City3:1København
Real Madrid1:1RB Leipzig
Barcelona3:1Napoli
Arsenal4:2 **Porto
Atlético Madrid3:2 **Inter
Borussia D.2:0PSV Eindhoven

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!