Nogomet

Sve je već ispričano, vrijeme je za nogomet: Poraz i Hajduk i Dinamo gura iz borbe za titulu

Mihaela Bradovski • subota, 30.03.2024.
Sve je već ispričano, vrijeme je za nogomet: Poraz i Hajduk i Dinamo gura iz borbe za titulu
Foto: Mario Strmotić/HINA

Prvi od dva velika dvoboja između Hajduka i Dinama koji će se dogoditi u manje od tjedan dana, na rasporedu je danas. Na otvaranju četvrtog kruga SuperSport HNL-a Hajduk na Poljudu dočekuje Dinamo...

Sve se zna i sve je dobro poznato. Dvoboj između Hajduka i Dinama ima ogroman ulog, obje momčadi moraju ići na pobjedu jer im samo ona odgovara. Remiju bi se najviše razveselili Riječani dok poraz i jedne i druge jako udaljava od titule prvaka.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Poljud je odavno rasprodan, tribine će biti prepune, a atmosferu posljednjih dana dodatno podgrijava mogućnost nastupa Ivana Perišića koji je počeo s momčadskim treninzima, a Mislav Karoglan uoči susreta nije decidirano odbacio mogućnost njegovog nastupa.

I Sergej Jakirović ima svoje nedoumice, s momčadi je otputovao Marko Rog, tu je i Luka Stojković, a obojica se, poput Perišića, vraćaju nakon teških ozljeda i višemjesečnog odsustva s terena. No glavna Jakirovićeva briga je Martin Baturina, mlada zvijezda Dinama zaradila je ozljedu neposredno prije reprezentativne stanke, počeo je s treninzima, ali nije sigurno da će moći nastupiti od prve minute. Možda će biti posve spreman tek za Kup.

Tko god istrčao, morat će igrati na gornjoj razini svojih mogućnosti. Ne očekuje se neka nogometna rapsodija, više bi to mogla biti čvrsta i žestoka borba za svaki pedalj terena. Ulog je ogroman na obje strane i toga su jako dobro svjesni. Svjesni su i da bezglava jurnjava od samo starta povećava mogućnost pogreška, a primljeni pogodak itekako bi promijenio sliku na terenu.

Prvi put veliki dvoboj Hajduka i Dinama sudit će strani suci. Nakon svega što se događalo i smjene Brune Marića, HNS je zatražio kvalitetne strane suce i dobio ih je. Utakmica će biti u rukama Nijemca Daniela Sieberta, suca koji ima iskustva u teškim i velikim utakmicama.

Dinamo ove sezone još nije upisao pobjedu protiv Hajduka iako je u sva tri susreta bio blizu. Rezultat to možda ne pokazuje, ali u ta tri dvoboja Splićani nisu nadigrali Dinamo, ali su za razliku od njega znali kako doći do bodova.

Što su rekli

Mislav Karoglan, trener Hajduka: "Imaju i oni imperativ pobjede. Oni bi u ovo vrijeme imali prednost od sedam osam bodova i došli bi mirnije. Sada su pod pritiskom, obje ekipe moraju pobijediti, ali jedna će momčad biti sretna. Imali smo dobru pripremu, vidim veliku predanost. Reprezentativci su došli zdravi, ali već jučer, posebno mlađi momci, su trenirali. Nama igraju sva tri boda i to je jedini put. Nije jednostavno, ali treba biti agresivan, utakmica traje 90 minuta. Imamo plan A, B i C, sve varijante koje smo razradili. Neće prvenstvo biti definirano nakon ovog derbija, gubit će se bodovi, ali za nas su imperativ."

Sergej Jakirović, trener Dinama: "Čeka nas izuzetno važna utakmica, znamo što nosi. Tu se lomi sezona, ostalo je još devet utakmica. Moramo biti na visokoj razini kako bi se dobro prezentirali i uzeli tri boda. Hajduk ima svoje ciljeve i planove, neće biti lako, no sve držimo u svojim nogama. Moramo pokazati dobru igru i gard, odigrati hrabro i muški. Uvijek idemo na pobjedu, vidjet ćemo kako će se utakmica razvijati, ali imamo plan. Ovo je specifična utakmica. Hajduk ima dobre strane. Kad se pripremate za derbi, one ranije utakmice ništa ne znače. Bit će dobra atmosfera, bit će naših navijača koje uvijek čujemo. Možda su nam oni falili u nekim europskim utakmicama. Moramo biti na visokoj razini ako želimo do pobjede."

Mjesto, vrijeme, sudac

Split, Poljud, 19:00

Sudac: Daniel Siebert (Njemačka)

Nedostaju

Hajduk: Mikanović (crveni karton), Uremović, Žaper, Melnjak (ozljede)

Dinamo: Zagorac (ozljeda), Stojković, Perić, Kačavenda, Emreli, Šutalo (oporavak)

Prošli dvoboj

Dinamo je slavio na početku sezone u Superkupu, ali u prvenstvu Hajduk je dva puta bio bolji dok je jedan susret okončan bez pobjednika.

Prognoza

Sva tri znaka su ovdje moguća i za sva tri su podjednake šanse.

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!