Nogomet

Vatreno u hrvatskom susjedstvu

Borna Rupnik • utorak, 07.09.2010.
Vatreno u hrvatskom susjedstvu
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Dok će Hrvatska odmjeravati snage s Grčkom, u našem susjedstvu vodit će se dva izrazito zanimljiva kvalifikacijska dvoboja, a dobar start pokušat će nadograditi i dvojica hrvatskih izbornika...

Skupina A

Austrija i Njemačka svojim su navijačima favoriti protiv Kazahstana i Azerbajdžana, dok će Turska u Istanbulu košarkašku euforiju nakratko zamijeniti nogometnom. Belgija je u prvom kolu minimalno poražena od Nijemaca, Turska je uzela prve bodove protiv Kazahstana, ali iz belgijskog tabora poručuju da dignute glave idu po - iznenađenje. Susret Austrije i Kazahstana sudit će naš Mario Strahonja.

Vezane vijesti

Skupina B

Najzanimljiviji ogled u skupini 2 ujedno je i onaj prvi. Rusija na stadionu Lokomotiva ugošćuje Slovačku u susretu dva pobjednika na otvaranju. Tri boda iz ovog dvoboja bila bi i jednima i drugima velika zaliha za nastavak. Makedonci će prve bodove tražiti protiv Armenije, dok Republika Irska ne bi trebala imati problema s Andorom.

Skupina C

Jedan od dva uzbudljiva dvoboja u hrvatskom susjedstvu je onaj u Beogradu, u kojem će Slovenija istrčati na noge Srbiji. "Želimo li nešto postići, ne smijemo griješiti kao u Mariboru", najavio je slovenski izbornik Matjaž Kek razmišljajući uoči dvoboja, a nakon domaćeg poraza od Sjeverne Irske. Brine ga i ozljeda Marka Šulera, a u Beograd bi moglo i 3.000 slovenskih navijača. Italiju nakon iščupane pobjede u Estoniji čeka sraz s Farskim Otocima kod kuće.

Skupina D

Drugi veliki susjedski dvoboj igra se u Sarajevu. Na krilima blitzkriega u Luksemburgu Bosna i Hercegovina igra protiv pokisle Francuske, koju zasad ni Laurent Blanc ne uspijeva vratiti na pobjedničke staze. U Parizu ih je dotukla Bjelorusija. "Francuska je favorit bez obzira na krizu. Oni su velesila", upozorava Miralem Pjanić. Albanski izbornik Josip Kuže nakon remija u Rumunjskoj u svojoj "najtežoj utakmici" želi svladati Luksemburg, dok Rumunji gostuju kod poletjelih Bjelorusa.

Skupina E

Švedska protiv San Marina i Nizozemska protiv Finske namjeravaju nastaviti pohod prema međusobnom listopadskom obračunu koji bi mogao rano odrediti rasplet na samom vrhu skupine E. U preostalom večerašnjem susretu naši susjedi Mađari u Budimpešti igraju s Moldavijom.

Skupina F

Može li Gruzija na čelu s Temurijem Ketsbaijom još jednom odigrati "za Hrvatsku" te zapapriti i Izraelcima pokazat će ogled u Tbilisiju. "Remi u Grčkoj dat će im krila pred domaćom publikom", svjestan je izraelski izbornik Luis Fernandez. Latvija će se od poraza protiv Hrvatske oporavljati na Malti.

Skupina G

Englezi nakon četvorke u bugarskoj mreži putuju na noge Švicarskoj, što smatraju vjerojatno i svojom najtežom utakmicom u ovoj skupini. Fabio Capello u petak je ostao i bez Michaela Dawsona te ponovno mora mijenjati obranu, ali raduje ga ubojitost Jermaina Defoea u napadu. Zlatko Kranjčar svoju Crnu Goru nakon slavlja nad Walesom vodi u Bugarsku, poprište jednog od najboljih susreta "njegove" Hrvatske.

Skupina H

Ciprani poslije neočekivanih 4:4 u Portugalu uživaju u danu odmora, dok momčad suspendiranog Carlosa Queiroza mora na težak put u Norvešku pokušati nadoknaditi propušteno. Danska tek otvara svoje kvalifikacije, a na rasporedu im je dvoboj s Islanđanima.

Skupina I

Dok Argentinci u Buenos Airesu priređuju prijateljski spektakl sa Španjolcima, Česi će odraditi prvih 90 minuta u borbi za odlazak na Europsko prvenstvo. U Olomouc dolazi Litva, a litavski partner u mršavih 0:0 iz prvog kola, Škoti, imaju znatno lakši zadatak, pobijediti Lihtenštajn.

Kvalifikacije za EP 2012., skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica
11.10.2011.
Hrvatska2:0Latvija
Gruzija1:2Grčka
Malta0:2Izrael
07.10.2011.
Grčka2:0Hrvatska
Latvija2:0Malta
06.09.2011.
Latvija1:1Grčka
Malta1:1Gruzija
Hrvatska3:1Izrael
02.09.2011.
Gruzija0:1Latvija
Malta1:3Hrvatska
Izrael0:1Grčka
04.06.2011.
Grčka3:1Malta
Latvija1:2Izrael
03.06.2011.
Hrvatska2:1Gruzija
29.03.2011.
Izrael1:0Gruzija
1Grčka 1014:5+924
2Hrvatska 1018:7+1122
3Izrael 1013:11+216
4Latvija 109:12-311
5Gruzija 107:9-210
6Malta 104:21-171

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis07.09.2010. u 18:29
    tom, tako sam i ja napisao za gruziju -- uostalom, igraju za sebe, ne za hrvatsku.bih i francuska bit će zanimljiva, trenutno dajem bosni i hercegovini laganu prednost, no teško je prognozirati. slovenija - srbija pak ... može ići na sve strane.
    cameosis
  • Obrisan korisnik07.09.2010. u 10:43
    Ako Gruzija zapapri i Izraelu bome je se moramo čuvati i mi. Englezi pak ako pobijede Švicarsku s više od gola razlike mogli bi ponovo postati gordi albion.Mislim da bi BiH mogla biti super zadovoljna s bodom protiv Francuske, jer ne vjerujem da će Francuzi kiksati i loše igrati baš sve tekme. A... [više na forumu]
    Obrisan korisnik