Nogomet

Cico na Wembley, hrvatski pogled u Grčku

Borna Rupnik • utorak, 12.10.2010.
Cico na Wembley, hrvatski pogled u Grčku
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Dok se Hrvatska seniorska vrsta sprema za prijateljski ogled protiv Norvežana, diljem Starog kontinenta iščekuju se novi kvalifikacijski dvoboji za odlazak na Europsko prvenstvo...

Skupina A

Njemačka će nakon dugo očekivanog i uspješno apsolviranog ogleda s Turskom svoj maksimalni učinak čuvati u Kazahstanu, protiv ekipe koju vodi - Nijemac, Bernd Storck. Uzdrmani Turci također gostuju, kod neugodnog Azerbajdžana, a u Bruxellesu će Belgija pokušati prva svladati Austrijance.

Skupina B

Gužvu u skupini B, u kojoj tri reprezentacije imaju po šest bodova, a dvije po četiri, raščišćavati će dvoboj Armenije i jedinog pravog autsajdera, Andore, te dva okršaja u kojima je teško bilo što prognozirati. Slovačka nakon poraza u Erevanu čeka Republiku Irsku, dok Rusija osokoljena slavljem u Dublinu ide na noge Makedoniji.

Skupina C

Obračun Italije i Srbije u Genovi jedan je od najzanimljivijih susreta večeri. Pobjeda bi Azzurre učvrstila na vrhu i gurnula Srbe u tešku situaciju, dok bi obrnuti ishod u potpunosti zakomplicirao situaciju na čelu i barem djelomično iskupio izabranike Vladimira Petrovića za kiks protiv Estonije. Estonsku će euforiju testirati Slovenci, a Sjeverna Irska gostuje kod Farskih Otoka.

Skupina D

Nakon uspješnog povratka "u igru" Francuze čeka jedan lakši izazov, Luksemburg u Metzu, a jedini preostali susret skupine D igra se u Minsku, gdje će Bjelorusija odmjeriti snage s Albancima našeg Josipa Kuže, koji se oporavlja od moždanog udara. S obzirom da su ove dvije momčadi nakon tri susreta poravnate s pet bodova, jasno je kolika je važnost utakmice i jednima i drugima.

Skupina E

Nizozemci po četvrtu uzastopnu kvalifikacijsku pobjedu kreću protiv vjerojatno najjačeg protivnika u skupini E, Šveđana. Na terenu se usprkos zdravstvenim problemima treba naći i Zlatan Ibrahimović, a zanimljivo je da su Nizozemska i Švedska igrale i prije 102 godine, na Olimpijskim igrama u Londonu. Mađarska će nove bodove vrijedne nade u drugo mjesto tražiti u Finskoj, a Moldavija ide po sva tri u San Marino.

Skupina F

Grčka i Izrael u međusobnom će obračunu u Pireju umnogome usmjeriti svoj kvalifikacijski put, nakon što su Grci u prve tri utakmice uzeli pet bodova, a Izraelci četiri. Ponovno neće biti Benayouna, ali ovoga puta ni Ben Haima, dok grčkom izborniku Fernandu Santosu nedostaju Tziolis i Torosidis. Latvija će prije toga ugostiti Gruziju, u susretu dviju momčadi koje i dalje svoju priliku vrebaju iz drugog plana, a za to im treba upravo pobjeda u utorak.

Skupina G

Pred Crnogorcima pod vodstvom Zlatka Kranjčara najteža je, ali ujedno i najlakša utakmica. Na Wembley dolaze s maksimalnih devet bodova, strahovito samopouzdani, ali i neopterećeni, jer je pritisak na strani Gordog Albiona. Fabio Capello momčad uglavnom slaže kako mu ozljede reprezentativaca nalažu, no sve bi osim pobjede domaćina ipak bilo iznenađenje - što Crnoj Gori nije nepoznanica. Švicarska i Wales svoju će utakmicu upotrijebiti da se napokon netko pomakne s nule.

Skupina H

Portugalska misija iskupljenja, uspješno započeta s novim izbornikom Paulom Bentom protiv Danske, nastavlja se na Islandu, dok će Danska i Cipar pokušati doći do bodova koji će značiti držanje priključka s konkurencijom. Vodeći su sa sve tri pobjede, podsjetimo, zagrebački gosti Norvežani.

Skupina I

Najbolji češki nogometaši ne bi trebali imati većih problema u Lihtenštajnu, dok se u Škotskoj nadaju da će Španjolcima njihovi ljubimci biti znatno teža prepreka. Pobjednički stil europskih i svjetskih prvaka čvrsti i disciplinirani Škoti testirat će u Glasgowu, pred punim stadionom, u vjeri da će na drugom mjestu biti i kada je to najvažnije, na kraju kvalifikacija.

Kvalifikacije za EP 2012., skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica
11.10.2011.
Hrvatska2:0Latvija
Gruzija1:2Grčka
Malta0:2Izrael
07.10.2011.
Grčka2:0Hrvatska
Latvija2:0Malta
06.09.2011.
Latvija1:1Grčka
Malta1:1Gruzija
Hrvatska3:1Izrael
02.09.2011.
Gruzija0:1Latvija
Malta1:3Hrvatska
Izrael0:1Grčka
04.06.2011.
Grčka3:1Malta
Latvija1:2Izrael
03.06.2011.
Hrvatska2:1Gruzija
29.03.2011.
Izrael1:0Gruzija
1Grčka 1014:5+924
2Hrvatska 1018:7+1122
3Izrael 1013:11+216
4Latvija 109:12-311
5Gruzija 107:9-210
6Malta 104:21-171

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.10.2010. u 10:31
    CG je u stanju i dobiti te engleze kako smo ih i mi dobili. Doduše ne baš sa 2-3 ali i 0-1 na kraju utakmice jako bi me razveselilo
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.10.2010. u 09:54
    'ta ce engleska :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.10.2010. u 09:08
    Mislim da je CG u stanju izvući nerješeno protiv engleza koji su u velikim problemima zbog ozljeda i nedostatka kompaktnosti!
    Obrisan korisnik