Liga prvaka - Završnica, četvrtfinale, 01.04.2008.
Roma
Roma 0:2 Manchester United
Manchester United

Roma - Manchester United: Ronaldo i Rooney uspavali Vučicu

Ivana Spahija • utorak, 01.04.2008.

Ogroman korak prema polufinalu Lige prvaka napravili su nogometaši Manchester Uniteda pobjedom nad oslabljenom momčadi Rome. Užarena atmosfera rimskog Olimpica nije omela Crvene vragove da domaćine počaste s dva pogotka u mreži Donija i Romi tako ostave tek teoretske šanse za plasman u polufinale...

Nogometaši Manchester Uniteda ostvarili su zacrtani plan, kući se vraćaju s pobjedom i bez primljenog pogotka, što će Crvenim vragovima bitno olakšati posao u uzvratnoj utakmici. Gosti iz Manchestera na Olimpicu nisu vidjeli Francesca Tottija, što se itekako moglo osjetiti u redovima domaćina. Vukovi su u cijelom susretu dobro parirali Englezima, ali su propustili previše prilika, što su izabranici Alexa Fergusona itekako znali kazniti.

Uvodni dio prvog poluvremena pripao je nogometašima Rome koji su kroz nekoliko poluprilika Vučinića gostima iz Manchestera pokazali da im neće biti lako. Prva veća prilika u susretu dogodila se u 15. minuti, Pizarro je izveo udarac iz kuta, a Panucci je glavom loptu poslao iznad gola gostiju. Nogometaši Manchestera kao da su se pritajili, tek je u 20. minuti Cristiano Ronaldo udarcem s 30 metara udaljenosti pokušao zaprijetiti vratima Donija, ali bez uspjeha te je i ta lopta završila pokraj gola. Domaćini su novu priliku za vodstvo propustili u 28. minuti, Vučinić je s ruba šesnaesterca pokušao zatresti mrežu Van der Sara, ali je i on bio neprecizan.

Kako to obično biva, nakon nekoliko promašaja i neiskorištenih prilika Rome, bljesnula je akcija na drugoj strani iz koje su gosti došli do vodstva. Igrala se 39. minuta, Rooney je ubacio za Scholesa koji je centrirao za Ronalda, a Portugalac je glavom poslao loptu u mrežu Donija, usput se ozlijedivši u sudaru s Cassettijem. Dvije minute kasnije pokušali su uzvratiti Vukovi, Tonetto je dobro uposlio Vučinića koji je s pet metara uspio promašiti vrata Manchestera u trenutku kad je Van der Sar već bio svladan.

Početak drugog dijela pripao je domaćinima. Teško je nabrojati sve promašaje nogometaša Rome, u 51. minuti Tonetto je nakon ubačaja Vučinića gađao pokraj gola, a tri minute kasnije Panucci je iz blizine mogao Romu dovesti do izjednačenja, ali je i ta lopta završila pokraj vratnice. Veliku priliku Roma je propustila i u 61. minuti, nakon izvedenog udarca iz kuta, Vučinić je pokušao zatresti mrežu gostiju, ali je Van der Sar s gol - crte uspio izbiti tu loptu.

Domaćinima kao da nije bila dovoljna lekcija iz prvog poluvremena u kojem su nakon silnih promašaja primili pogodak. Gotovo identična situacija ponovila se i u nastavku, iz nikakve akcije Manchestera u 66. minuti izrodio se pogodak. Wes Brown je prebacio na drugu stranu za Parka čiji je udarac skinuo Doni, no domaćem je vrataru lopta ispala iz ruku, a na pravom se mjestu našao Rooney koji ju je pospremio u mrežu i donio gostima prednost od 2:0.

Nakon tog pogotka razigrali su se nogometaši Manchestera koji su sa svih strana prijetili vratima Donija. U 71. minunti Carrick je s ruba prostora pogodio malo iznad vratnice gola domaćina, a devet minuta kasnije neprecizan je bio i Rooney. Gosti su i u 89. minuti bili vrlo blizu pogotka, Tevez je dobro uposlio Ronalda koji je volejem gađao iznad grede.

Utakmica je tako završila pobjedom Manchestera od 2:0, Crveni vragovi su za njih netipičnom defanzivnom igrom uspjeli doći do cilja i rasterećeni čekaju uzvrat na Old Traffordu. Romi se ovim porazom šanse za plasman u polufinale svode na tek teoretske, izabranicima Luciana Spallettija bit će potrebno čudo ukoliko se žele naći među četiri najbolje momčadi Europe.

Liga prvaka, četvrtfinale, prva utakmica: Roma - Manchester United 0:2.

Liga prvaka - Završnica

četvrtfinale

Roma0:2Manchester United
Schalke 040:1Barcelona
Fenerbahçe2:1Chelsea
Arsenal1:1Liverpool
Chelsea2:0Fenerbahçe
Liverpool4:2Arsenal
Manchester United1:0Roma
Barcelona1:0Schalke 04

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!