Liga prvaka - Završnica, četvrtfinale, 02.04.2008.
Fenerbahçe
Fenerbahçe 2:1 Chelsea
Chelsea

Fenerbahče - Chelsea: Senzacija na Bosporu

Tomislav Globan • srijeda, 02.04.2008.

Žuto-crni dio Istanbula noćas neće spavati. Fenerbahče je u drugom poluvremenu preokrenuo vodstvo Chelseaja i došao do jedne od najvrijednijih pobjeda u klupskoj povijesti. Trijumf je Turcima fenomenalnim pogotkom donio Brazilac Deivid, iskupivši se za katastrofalnu reakciju u 13. minuti kada je pogodio vlastitu mrežu...

Chelsea je u tursku prijestolnicu stigao u gotovo najjačem sastavu, s oporavljenim Maloudom i Lampardom u početnoj jedanaestorici, ali bez Čecha među vratnicama. Na tribinama krcatog stadiona Sükrü Saracoglu dočekala ih je "luda kuća", a svaki dodir s loptom engleske momčadi popraćen je gromoglasnim zvižducima.

Chelsea je bolje otvorio susret, no do rane prednosti stigli su zahvaljujući poklon-bonu domaćeg sastava. Malouda je u 13. minuti prodro po lijevoj strani i ubacio u sredinu, a Fenerbahčeov Brazilac Deivid ničim izazvan odbio loptu u vlastitu mrežu. Zaista nevjerojatna pogreška ponajboljeg igrača turskog prvaka jer nije bio pod pritiskom nijednog Chelseajevog nogometaša.

Samo pet minuta potom gosti su mogli udvostručiti vodstvo. Izvrsno je s 25 metara odapeo Essien, no drugom pogotku Engleza ispriječila se greda. Nakon pola sata igre javio se i Drogba. Lijepo je tukao iz okreta u gornji kut, no Demirel još ljepše brani i drži svoju momčad na životu.

U prvom dijelu Turaka gotovo da i nije bilo vidjeti, no u nastavku je istrčao nešto hrabriji Fenerbahče. Iako i dalje nisu uspijevali stvoriti ozbiljniju "vatru" pred Cudicinijem, Turci su imali nešto više lopte u svom posjedu, a naznake života pokazali su preko polu-prijetnji Alexa i Kežmana.

Chelsea je i dalje bio vrlo opasan, prijetio iz kontri, a Ballack je u 58. minuti odlično pucao izdaleka, no Demirel se nije dao iznenaditi. I onda - izjednačenje.

U 65. minuti bivši igrač Sheffield Uniteda, Colin Richards, danas poznatiji kao Kazim Kazim, fino izbjegava offside-zamku i svladava Cudicinija za 1:1. Zanimljivo, Zico je Kazima u igru uveo samo desetak minuta ranije zamijenivši Borala, a Chelseaju je to bio prvi primljeni pogodak nakon šest i pol utakmica, odnosno točno 605 minuta.

S obzirom na prikazano, Fener bi bio sretan i remijem, no devet minuta prije kraja dolaze do potpuno neočekivane prednosti. Tragičar prvog poluvremena, Deivid, opalio je beskompromisno s 30-ak metara i fantastično pogodio gornji desni kut Cudicinijevih
vrata i donio svom klubu pobjedu koja će se u Istanbulu dugo pamtiti.

Liga prvaka, četvrtfinale, prvi susret:
Fenerbahče - Chelsea 2:1

Liga prvaka - Završnica

četvrtfinale

Roma0:2Manchester United
Schalke 040:1Barcelona
Fenerbahçe2:1Chelsea
Arsenal1:1Liverpool
Chelsea2:0Fenerbahçe
Liverpool4:2Arsenal
Manchester United1:0Roma
Barcelona1:0Schalke 04

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!