Liga prvaka - Završnica, četvrtfinale, 01.04.2008.
Schalke 04
Schalke 04 0:1 Barcelona
Barcelona

Schalke - Barcelona: I bez magije, zec iz šešira

Hrvoje Vuković • utorak, 01.04.2008.

Nijemci se nikada nisu popeli ovako blizu nogometnog Olimpa; četvrtfinale Lige prvaka do sada su samo sanjali, no kada su već zašli u nepoznato, zašto ne opaliti šamarčinu još jednom europskom gigantu i preko njegovih leđa popeti se koji korak više? Na ruku su im išli i čarobnjaci Blaugrane; Deco, Ronaldinho i Messi, koji su se zbog ozljeda našli s krive strane travnjaka...

Barceloni ne ide dobro, loša forma ih prati u stopu, u Primeri kiksaju gdje stignu, no ranjeni lav grize divljački. I ne pušta. Stigli su izrešetani Španjolci u Gelsenkirchen, sramežljivo najavili juriš na pobjedu i - uspjeli. Prva polušansa pripala je gostima, no vratara Neuer na vrijeme je izašao i blokirao udarac, odgodivši tugu domaćih navijača za svega nekoliko minuta.

Naime, već u 12. minuti Barca je odigrala - kao Barca. Iniesta je podvalio loptu kroz obranu Henryju na lijevu stranu, Francuz loše puca iskosa, ali vratar Neuer odbija mu loptu točno na nogu, a Henry ovaj put proigrava Bojana Krkića koji praktički s dva metra pogađa praznu mrežu za 1:0.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Minimalna prednost očito je gostima bila puna šaka brade, pa su se nakon pogotka lagano povukli i čekali kakvu kontru, dok je Schalke jurnuo spasiti što se spasiti da. Prvo je Kuranyi mlako zapucao zagrijavši Valdeza, potom je Westermann pokušao petom nakon centaršuta iz slobodnog udarca, ali prave drame tek su čekale svojih pet minuta slave.

Domaćini su podivljali od nervoze, nakon što je sudac Vassaras prvo odmahnuo rukom na pad Kuranyja u 16-ercu, a potom i sumnjivi pad Asamoaha na rubu kaznenog prostora tik uz korner liniju. Nijemci ipak nisu gubili glavu i u drugom dijelu stisli su Barcelonu, ne bi li dohvatili bar neriješeno. Ogromnu šansu imao je Asamoah, koji je odlično izbjegao zaleđe, ali oštru loptu nije uspio s pet metara skrenuti u gol i Španjolci su preživjeli.

Slika 2 od 3.
Foto: EPA

Domaćini su se preselili u goste španjolskim braničima, ali sve su to Barcini puleni riješavali bez većih problema i više na iskustvo držali prednost i pola karte za polufinale. Imali su i gosti par poluprilika, no s 1:0 u džepu više ih je zanimalo održati loptu ispred Valdeza, dok su Nijemci u zadnjih 20 minuta krenuli bar po dio plijena.

Raspoloženi Altintop dobio je izvrsnu loptu na lijevu stranu u 69. minuti, Valdez je izašao s vrata, no Altintop krivo potkopava loptu i ona prolazi uz desnu stativu, tik prije nego što ju je Asamoah stigao zakucati u mrežu. Očaj domaćina nastavio se pet minuta kasnije kada Danac Larsen bez osjećaja podmeće glavu i lopta odlazi prema reflektorima. Pokušao je i Westermann ponovno glavom, tražio i najstrožu kaznu tvrdeći daje bio povučen, no Vassaras je ostao nijem. Posljednju šansu na utakmici imao je Bordon koji također glavom gađa točno iza prečke za poraz Nijemaca koji se sigurno neće predati u Barceloni, no teško da će ih u Kataloniji dočekati tako sramežljiva Barcelona, spremna barem na pogodak ili dva u vlastitoj mreži kao danas.

Liga prvaka, četvrtfinale, 1.utakmica, 1.4.2008.,:
Schalke - Barcelona 0:1 (Krkić 12')

Liga prvaka - Završnica

četvrtfinale

Roma0:2Manchester United
Schalke 040:1Barcelona
Fenerbahçe2:1Chelsea
Arsenal1:1Liverpool
Chelsea2:0Fenerbahçe
Liverpool4:2Arsenal
Manchester United1:0Roma
Barcelona1:0Schalke 04

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!