Liga prvaka - Završnica, četvrtfinale, 08.04.2008.
Chelsea
Chelsea 2:0 Fenerbahçe
Fenerbahçe

Chelsea - Fenerbahče: Treći vratar spašavao Chelsea

Tomislav Globan • utorak, 08.04.2008.

Opasno je živio Chelsea na Stamford Bridgeu. Iako su već u četvrtoj minuti došli do rezultata koji ih je vodio u polufinale, Fenerbahče nije pao bez ispaljenog metka. Hrabrom igrom u nastavku Turci su došli blizu senzacije, no treći vratar Hilario i pogodak Lamparda donijeli su Chelseaju novo polufinale s Liverpoolom...

U odnosu na utakmicu u Istanbulu, Chelsea je uzvrat započeo s Kalouom umjesto Maloude, dok je kod Turaka mjesto u početnom sastavu pronašao strijelac iz prvog susreta - Kazim Kazim.

Englezi su od prvog trenutka jurnuli po pogodak koji bi "umirio duhove" na Stamford Bridgeu i za to im je bilo potrebno tek nešto više od 180 sekunda. Slobodan udarac s desne strane izveo je Lampard, a Ballack glavom super-precizno pogodio drugi kut Demirelovog gola za 1:0.

Uragan Chelseaja nastavio se i nakon pogotka, Turci su djelovali preplašeno i dezorijentirano, a u osmoj minuti moglo je biti 2:0. Kalou je probio lijevi bok, uposlio Joea Colea, a ovaj pucao i pogodio - vratnicu. Prve znakove života Fenerbahče daje u 14. minuti kada Deivid ostaje sam u kaznenom prostoru domaćih, no glavom gađa pored gola.

Zbog ozljede prvog vratara Petra Čecha, Chelseajev gol posljednjih tjedana čuva Carlo Cudicini, no sredinom prvog poluvremena Talijan ozljeđuje koljeno te od 26. minute na vrata engleske momčadi staje Grantov treći izbor - Hilario. I prije negoli je portugalski vratar prvi put dodirnuo loptu, gosti su mogli izjednačiti. Lugano je ostao posve sam pred golom Chelseaja i glavom promašio veliku priliku.

Igra se potom primirila, a Chelsea kao da nije znao bi li krenuo po drugi pogodak ili smirio igru čuvajući prednost koja ga vodi u polufinale.

Fener nije imao što čekati stoga je u nastavak krenuo odlučno, krenuvši po spasonosno izjednačenje. Zico je pojačao napad Kežmanom izvadivši veznjaka Maldonada. Preuzeli su Turci inicijativu, dolazili pred gol Chelseaja, međutim nedostajao im je posljednji pas i konkretnijih opasnosti po Hilarija nije bilo; sve do 80. minute. Tada se Gokhan našao u velikoj šansi, no Hilario odlično brani, a portugalski golman potom još bolje zaustavlja udarac Kazima Kazima.

Bila je to prilika vrijedna polufinala koju Fenerbahče nije iskoristio, a kazna je stigla tri minute prije kraja. Essien je prošao po desnoj strani i pronašao na pet metara Lamparda koji je potvrdio četvrto Chelseajevo polufinale Lige prvaka u posljednjih pet godina. Tamo ih treći put čeka Liverpool.

Četvrtfinale Lige prvaka, uzvratna utakmica:
Chelsea - Fenerbahče 2:0 (1:2)
Ballack 4', Lampard 87'

Liga prvaka - Završnica

četvrtfinale

Roma0:2Manchester United
Schalke 040:1Barcelona
Fenerbahçe2:1Chelsea
Arsenal1:1Liverpool
Chelsea2:0Fenerbahçe
Liverpool4:2Arsenal
Manchester United1:0Roma
Barcelona1:0Schalke 04

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!