Liga prvaka - Završnica, četvrtfinale, 02.04.2008.
Arsenal
Arsenal 1:1 Liverpool
Liverpool

Arsenal - Liverpool: Prvi čin bez pobjednika

Marin Vuković • srijeda, 02.04.2008.

Trilogija susreta Arsenala i Liverpoola otvorena je remijem na Emiratesu, kojim će sasvim sigurno biti zadovoljniji gosti budući da su veći dio utakmice proveli u podređenom položaju. Osim što su iz Londona otputovali neporaženi, Redsi sa sobom nose i pogodak koji vrijedi dvostruko.

Prvi od tri uzastopna sraza Arsenala i Liverpoola dao je naslutiti kako ćemo i u preostale dvije utakmice istih momčadi gledati iznimno uzbudljiv nogomet. Nakon večerašnjeg susreta više razloga za tugu imat će Topnici, koji su posebno u drugom poluvremenu zatvorili Redse u "mišju rupu" , ali usprkos tomu nisu uspjeli doći do pobjedonosnog pogotka.

Puno primjedbi bit će i na suđenje nizozemskog suca Pietera Vinka, koji je u drugom dijelu oštetio domaćina za evidentan jedanaesterac. Ostat će zapisan tek konačan rezultat što momčad Arsenea Wengera pred uzvrat na Anfieldu stavlja u tešku poziciju.

Gotovo polovica prvog poluvremena protekla je u šahovskom nadmudrivanju i pronalaženju slabosti u protivničkoj obrani. Gledatelji na Emiratesu prvi put su ustali sa svojih sjedala na isteku 20. minute nakon lijepog dodavanja Cesca Fabregasa za Robina van Persieja, koji iz vrlo izgledne situacije puca preko grede.

Isti igrač ponovno je u prilici dvije minute kasnije, kad njegov udarac s ruba kaznenog prostora u korner izbacuje Jose Reina, a nakon izvedenog kornera rezultat na semaforu je promijenjen. U srcu gostujućeg kaznenog prostora posve se sam našao Emmanuel Adebayor i pored prizemljene Liverpoolove obrane glavom neometano svladao skamenjenog Reinu.

Liverpool je, međutim, sjajno reagirao na rezultatski zaostatak i nepune tri minute kasnije vratio utakmicu u egal. Gotovo sve je napravio Steven Gerrard, prošao dvojicu igrača, zagazio duboko u šesnaesterac domaćina i poslao više nego upotrebljivu loptu u srce Arsenalova peterca. Tamo se pak našao Dirk Kuyt i, usprkos pokušaju Gaela Clichyja da očisti situaciju, skrenuo loptu u nečuvani dio mreže.

Izjednačujući pogodak prizemljio je lepršavu igru Arsenala koji se iznenada našao u podređenoj poziciji, a Liverpool je iskoristio momentum te u sljedećih desetak minuta uspio stvoriti određeni pritisak na domaću obranu, doduše bez opipljivih rezultata. Na odmor se otišlo rezultatom iz 26. minute, a Arsene Wenger nezadovoljan napadačkim učinkom u nastavku u igru šalje Thea Walcotta.

Prvu prigodu u nastavku propustio je Liverpool nakon opasnog udarca Kuyta, no sve nakon toga pripalo je domaćim nogometašima. Ulazak Walcotta pokazao se pravim rješenjem, budući da je mladi engleski reprezentativac od samog početka drugog poluvremena sijao paniku u posljednjoj liniji gostujuće obrane. U 55. minuti sjajno je prošao lijevom stranom i potom silovito pucao pored vratnice.

Desetak minuta kasnije ponovno opća opasnost u šesnaestercu Redsa. Walcott upošljava Emmanuela Ebouea čiji udarac s linije gola čisti gostujuća obrana. Odmah u nastavku akcije lopta dolazi do Aleksandera Hleba koji prolazi nekoliko igrača, a potom ga pred očima glavnog suca hrvačkim zahvatom ruši Dirk Kuyt. Za svakoga na stadionu bio je to evidentan jedanaesterac, no sudac Vink ostao je nijem.

Da lopta večeras ne želi u mrežu Liverpoola pokazalo se i u 70. minuti nakon udarca Cesca Fabregasa. Od čistog pogotka Redse je spasio nitko drugi nego Nicklas Bendtner, koji nehotice zaustavlja loptu na gol crti. U samoj završnici utakmice Arsenal više nije mogao držati jednak tempo, pa je na semaforu ostao rezultat iz prvoga dijela. Priliku za popravak Topnici će imati već ovoga vikenda kada u 33. kolu engleskog prvenstva ponovno dočekuju istog protivnika, a samo nekoliko dana kasnije slijedi i uzvratna utakmica na Anfieldu.

Liga prvaka, četvrtfinale, prva utakmica, 02.04.2008:
Arsenal - Liverpool 1:1.

Liga prvaka - Završnica

četvrtfinale

Roma0:2Manchester United
Schalke 040:1Barcelona
Fenerbahçe2:1Chelsea
Arsenal1:1Liverpool
Chelsea2:0Fenerbahçe
Liverpool4:2Arsenal
Manchester United1:0Roma
Barcelona1:0Schalke 04

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!