Liga prvaka - Završnica, četvrtfinale, 08.04.2008.
Liverpool
Liverpool 4:2 Arsenal
Arsenal

Liverpool - Arsenal: Hrabro srce Redsa

Marin Vuković • utorak, 08.04.2008.

Fantastično, pravo premierligaško četvrtfinale Lige prvaka priuštili su nam Liverpool i Arsenal, a dalje je, nažalost, mogao samo jedan klub. Nakon niza preokreta i nezaboravne završnice u polufinale putuje Liverpool, dok Arsenalu preostaje žal za propuštenim prilikama.

U trećem, posljednjem činu trilogija Liverpoola i Arsenala napokon je ponudila pobjednika. Dva neodlučena ishoda iz prethodnih utakmica bili su tek uvod u sjajan rasplet na Anfieldu, gdje su gledatelji osim šest pogodaka mogli vidjeti i nekoliko preokreta. Arsenal je dvaput u rukama držao rezultat vrijedan polufinala, no oba puta su ga puta uspjeli ispustiti i nakon toga doživjeli prilično težak poraz.

Početak utakmice nagovijestio je velike probleme za Liverpool, budući da je Arsenal sjajno otvorio susret. Uz pritisak po cijelom terenu, svojom "politikom" kratkih dodavanja zapleli su Redse u mrežu i na trenutke ih dovodili do ludila. Posebno aktivan u napadu bio je Emmanuel Adebayor koji se već u početnih desetak minuta čak tri puta našao u nedozvoljenoj poziciji.

Upravo je Adebayor bio jedan od začetnika akcije iz koje je Arsenal u 13. minuti došao u vodstvo. Liverpoolova obrana nije uspjela očistiti opasnu situaciju pred svojim vratima, Aleksander Hleb sjajnom loptom pronalazi Aboua Diabyja koji pak spremno koristi pogrešku i loše postavljanje Josea Reine, te pogađa bliži kut za vodstvo Arsenala.

Anfield je utihnuo, a Liverpool se izgubio u mnoštvu preciznih i brzih dodavanja kojima su Topnici bez problema stvarali višak i potom prijetili domaćem vrataru. Prvi kakav-takav pokušaj Liverpoola prema vratima Manuela Almunie zabilježili smo tek u 24. minuti, a čak je i taj udarac Fabia Aurelia završio nebu pod oblake.

I tada je Arsenal načinio prvu pogrešku u utakmici. Nakon kornera Stevena Gerrarda u 30. minuti Philippe Senderos je izgubio iz vida Samija Hyypiju, a Finac sjajnim udarcem glavom s preko deset metara pogađa gornji lijevi kut Arsenalova gola i vraća utakmicu na početak.

Krajem prvog dijela Arsenal je zbog ozljede izgubio Mathieua Flaminija, što je možda i odredilo daljnji tijek utakmice, budući da su Topnici u nastavku izgubili igru koju su pokazivali od početka susreta. Uspavanih dvadesetak minuta nastavka kao da je predstavljalo pravo zatišje pred buru koja je uslijedila u završnici utakmice.

U 69. minuti dotad gotovo neprimjetni Fernando Torres odlično prima loptu leđima okrenut golu, u jednom koraku rješava se Senderosa i silovitim udarcem para mrežu Arsenala. Arsene Wenger na vodeći pogodak Redsa odgovara uvođenjem Robina van Persieja i Thea Walcotta, a upravo se potonji pokazao punim pogotkom. Fantastičnim prodorom u 84. minuti ostavio je iza sebe kompletan vezni red i obranu Liverpoola, ubacio u sredinu za Adebayora koji pogađa praznu mrežu za 2:2.

Mnogi bi se klubovi predali, ali ne i Liverpool pred svojim najvjernijim Kopom. Samo 60 sekundi kasnije Reinin džoker s klupe Ryan Babel kao brzi vlak ulazi u kazneni prostor, tamo ga ruši Kolo Toure, a sudac pokazuje na bijelu točku. Siguran izvođač je Gerrard i Liverpool je u samo jednoj minuti prošao put od eliminacije do polufinala.

Arsenal je nakon trećeg pogotka potpuno pao, a u 90. minuti Liverpool im je zadao i konačan udarac. U punom trku loptu je primio Babel i sa Cescom Fabregasom na leđima pretrčao tridesetak metara te sigurno svladao Almuniju za konačnih 4:2.

Liga prvaka, četvrtfinale, uzvratna utakmica:
Liverpool - Arsenal 4:2 (ukupno 5:3)

Liga prvaka - Završnica

četvrtfinale

Roma0:2Manchester United
Schalke 040:1Barcelona
Fenerbahçe2:1Chelsea
Arsenal1:1Liverpool
Chelsea2:0Fenerbahçe
Liverpool4:2Arsenal
Manchester United1:0Roma
Barcelona1:0Schalke 04

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!