Liga prvaka - Završnica, četvrtfinale, 09.04.2008.
Manchester United
Manchester United 1:0 Roma
Roma

Manchester United - Roma: Bez iznenađenja i poniženja

Ivana Spahija • srijeda, 09.04.2008.

Crveni vragovi su i u uzvratu četvrtfinala Lige prvaka igrali svoju igru. Dobro čuvana prednost stečena na rimskom Olimpicu i jedan pogodak u mreži Donija, kao konačna potvrda nadmoći nad Romom, donijeli su Manchesteru prolaz u polufinale. Vukovi su ipak ostvarili dio cilja, u Rim se vraćaju poraženi, ali ne i poniženi...

Kao što se i očekivalo, nogometaši Manchester Uniteda nisu dopustili iznenađenje na svom Old Traffordu i s minimalnih 1:0 potvrdili su svoj plasman među najbolje četiri momčadi Europe. Za razliku od prošlogodišnje utakmice na Old Traffordu u kojoj su Vukovi primili čak sedam pogodaka, ove se godine takva blamaža rimske momčadi nije ponovila. Rimljani su u Manchester stigli bez ozlijeđenog Tottija, a za domaćine je ipak od prve minute krenuo Rio Ferdinand.

Početak utakmice pripao je domaćinima, u šestoj minuti je Park pobjegao obrani Rome, ali je njegov udarac završio pokraj gola. Dvije minute kasnije Korejac je ubacio za Teveza koji je glavom gađao pokraj vratnice. Veliku priliku domaćini su propustili u desetoj minuti kada je, nakon izvedenog udarca iz kuta, Wes Brown loptu poslao malo iznad grede."Sramežljivi" gosti vratima Manchestera prvi su put ozbiljnije zaprijetili u 13. minuti, De Rossi je proigrao za Vučinića, čiji je udarac uspio odbiti Van der Sar. Minutu nakon toga sreću je okušao i Vučinić, ali je i njegov udarac zaustavio vratar domaćina.

Uslijedilo je razdoblje Vragova u kojem se igra većinom odvijala na polovici Rome, uz nekoliko dobrih prilika za promjenu rezultata. U 15. minuti Hargreaves se odlično oslobodio na desnoj strani obrane gostiju i prebacio na drugu stranu za Giggsa, čiji je udarac poluvolejem odbio gostujući vratar Doni. Opasnost od strane Hargreavesa uslijedila je i u 24. minuti, na njegovu loptu zakasnio je Giggs, ali ju je prihvatio Anderson te je dobrom intervencijom Doni još jednom spasio mrežu Rome.

Nakon nekoliko pokušaja domaćina, u 26. minuti ukazala se prilika i za Romu. Vučinićev udarac izvana odbio je Van der Sar, lopta je došla do Mancinija koji je pao nakon kontakta s Brownom, a sudac je pokazao na bijelu točku, popraćen salvama zvižduka s Old Trafforda, kao i protestima igrača Manchestera. Na mjesto izvođača najstrože kazne stao je De Rossi, uz najgori mogući rasplet za Romu. Veznjak Vukova je izveo jedan od najgorih penala u posljednje vrijeme i loptu poslao nebu pod oblake. De Rossi je tragičar bio i u 34. minuti kada je propustio novu priliku za dovesti Romu u vodstvo. Taddei je u prostoru domaćina dodao za De Rossija, koji je petom pokušao zatresti mrežu Manchestera, no Brown je otklonio i tu opasnost s gola Crvenih vragova.

Drugo poluvrijeme bolje su otvorili nogometaši Rome, koji priliku za vodstvo nisu iskoristili u 47. minuti. Vučinić je iz daljine potražio vrata domaćina, na mjestu je bio Van der Sar, ali mu je lopta ispala iz ruku, no Cassetti je ipak nije uspio pospremiti u mrežu Engleza. Roma je ponovno zaprijetila u 57. minuti, nakon izvedenog udarca iz kuta, najviši u skoku bio je Juan, ali je njegov udarac glavom zaustavio Van der Sar.

Relativno mirno drugo poluvrijeme prekinuto je uzbuđenjem u 70. minuti. Hargreaves je po tko zna koji put probio po desnoj strani obrane gostiju i ubacio loptu u sredinu, natrčao je Tevez koji je u padu efektno glavom ugurao loptu u mrežu iznenađenog Donija i Manchesteru donio vodstvo od 1:0. Nakon tog pogotka stvari su postale kristalno jasne za obje momčadi koje kao da su jedva čekale posljednji sučev zvižduk. U međuvremenu je u igru ušao i Rooney, koji se u 74. minuti zagrijao udarcem s ruba prostora, ali je bio neprecizan. Svoj prvi ovosezonski nastup upisao je i povratnik u momčad, kapetan Gary Neville, koji se vraća nakon ozljede, a vratio se i Silvestre. Do kraja susreta opasnije je bilo tek u 89. minuti kada je pokušaj Parka jedva zaustavio Doni.

Manchester United se tako pridružio Liverpoolu i Chelsea u polufinalu Lige prvaka, a pitanje engleskog finala rješavat će u susretima s Barcelonom, jedinim ne-engleskim klubom u polufinalu. Crveni vragovi ostvarili su impresivan niz od 11 uzastopnih pobjeda na domaćem terenu u susretima Lige prvaka, a hoće li Barcelona stati na kraj pobjedničkom naletu Vragova, saznat ćemo za nekoliko tjedana.

Liga prvaka, četvrtfinale, uzvratna utakmica: Manchester United - Roma 1:0.

Liga prvaka - Završnica

četvrtfinale

Roma0:2Manchester United
Schalke 040:1Barcelona
Fenerbahçe2:1Chelsea
Arsenal1:1Liverpool
Chelsea2:0Fenerbahçe
Liverpool4:2Arsenal
Manchester United1:0Roma
Barcelona1:0Schalke 04

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!