Kup UEFA - Završnica, polufinale, 30.04.2009, 20:45 h
Werder Bremen
Werder Bremen 0:1 Hamburger SV
Hamburger SV

Olić i Petrić blizu Istanbula

Vedran Babić • četvrtak, 30.04.2009.
Olić i Petrić blizu Istanbula
Foto: EPA

Nakon prvih 90 minuta igre na Weseru, finalu Kupa Uefe u Istanbulu bliži je HSV dvojice naših reprezentativaca, Ivice Olića i Mladena Petrića. HSV je s minimalnih 1:0 bio bolji od Werdera Jurice Vranješa, koji je promašio mnogo prilika za povoljniji rezultat...

48. rođendan Werderovom treneru Thomasu Schaafu neće ostati u lijepom sjećanju. Ne samo što njegova momčad nije uspjela pobijediti HSV u prvoj utakmici polufinala Kupa Uefe, već nije postigla niti pogodak, usprkos brojnim stvorenim prilikama u nastavku. Tako je pogodak Piotra Trochowskog iz 28. minute bio jedini na utakmici.

Već u prvih 120 sekundi utakmice oba sastava imala su po jednu odličnu priliku. U prvoj minuti Jonathan Pitroipa je proigrao našeg Ivicu Olića, koji je pobjegao braničima Werdera, no vratar domaćih Tim Wiese je istrčao i obranio udarac hrvatskog napadača. U napadu na suprotnoj strani Diego je udarcem izvan kaznenog prostora dobro zagrijao gostujućeg čuvara mreže, Franka Rosta.

U 22. minuti Wiese je prizemni udarac Josea Paola Guerrera s 18 metara poslao u korner, no šest minuta kasnije bio je nemoćan. Odličnu akciju HSV-a pogotkom je okrunio Trochowski na ubačaj Guya Demela s desne strane. Wiese se ispružio koliko je mogao, no slavlje gostujućih navijača nije se moglo spriječiti.

Werder je potom preuzeo inicijativu, ali nije uspio materijalizirati malu prednost u posjedu lopte. Tek je u 44. minuti Diego ubacio na glavu Pizarra, koji je pucao neprecizno pored gola.

U drugom poluvremenu Werder je nanizao veliki broj izglednih prilika, no mreža Franka Rosta ostala je netaknuta. Pod dirigentskom palicom raspoloženog i razigranog Diega, Almeida je u 61. minuti bio za malo kratak na loptu koju mu je iza leđa obrane HSV-a poslao omaleni Brazilac.

U 65. minuti Ivica Olić mogao je riješiti utakmicu. S lijeve strane Olić se sjurio prema kaznenom prostoru Werdera i ponovno izašao oči u oči s Wieseom. Kao i u prvoj minuti utakmice, pobjednik je ponovno bio njemački vratar, jer je Olić u pokušaju loba s nekih 7-8 metara iskosa pogodio Wiesea, pa je vodstvo gostiju ostalo na jednom pogotku.

Samo nekoliko trenutaka poslije ponovno je Olić bio u centru zbivanja. Ovoga puta je ušao s desne strane te je ubacio za Pitroipu, koji je gađao pored vratnice.

Nakon te dvije vrlo izgledne prilike, HSV je počeo kopniti, a Werder sve više napadati. Ipak, svi udarci domaćih nogometaša (Rosenberg, Diego, Pizarro) završavali su izvan okvira Rostovih vratiju. Pet minuta prije kraja stoper Naldo je iskušao svoj udarac s 25 metara, no Rost je bio spreman i odbio loptu u korner.

U samoj završnici Demel je nakon jednog od brojnih kornera igrao rukom, no sudac Howard Webb to nije vidio ili nije okarakterizirao kao slučaj vrijedan kaznenog udarca.

Sjajni Ivica Olić igru je napustio u prvoj minuti sučevog dodatka i prava je šteta što svoju odličnu predstavu večeras nije nagradio pogotkom. Hrvat u dresu Werdera, Jurica Vranješ, susret je odgledao s klupe, dok Mladen Petrić na suprotnoj strani nije bio u kombinacijama za utakmicu zbog ozljede goljenične kosti.

Kup UEFA - Završnica

polufinale

Dynamo Kijev1:1Šahtar
Werder Bremen0:1Hamburger SV
Hamburger SV2:3Werder Bremen
Šahtar2:1Dynamo Kijev

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!