Kup UEFA - Završnica, polufinale, 07.05.2009.
Hamburger SV
Hamburger SV 2:3 Werder Bremen
Werder Bremen

Video: Dva Olićeva pogotka nedovoljna

Branimir Korać • četvrtak, 07.05.2009.
Video: Dva Olićeva pogotka nedovoljna
Foto: EPA

Nakon što se Šahtar prvi plasirao u finale Kupa Uefe, za drugo mjesto borili su se HSV i Werder. Momčad iz Hamburga imala je prednost nakon prvog susreta 1:0, međutim u uzvratu je Werder napravio veliki preokret i otišao u finale...

Nakon prvog susreta ova dva protivnika činilo se kako je HSV bolja momčad i kako će otići u finale. Međutim, u uzvratu je Werder izuzetno pametnom igrom, ali i zahvaljujući dekoncentriranom Franku Rostu, stigao do preokreta i finala.

Prvih desetak minuta proteklo je u igri između dva šesnaesterca u kojoj je HSV imao laganu inicijativu, ali nije bilo većih prilika. No onda Werder prvi dolazi u priliku i to u 12. minuti kada na ubačenu loptu ispred Mathijsena dobro skače Pizarro, ali nije precizan i loptu ne odlazi u okvir gola.

Nakon te neiskorištene prilike slijedi kazna. HSV je krenuo u protuudar, u sredini je prebrz za obranu Werdera bio Ivica Olić koji je povukao dva-tri koraka loptu, a zatim prebacio istrčalog Wiesea i doveo HSV u vodstvo.

Olić za 1:0

Werder je tada zaigrao nešto agresivnije kako bi što prije uspio doći do pogotka koji bi ih vratio u igru, međutim dosta toga se gušilo u borbi na sredini terena, tek sporadično je Werder prijetio, no ne i toliko opasno. Ipak, što je više vrijeme odmicalo, Werder je postajao sve opasniji te je nakon pola sata igre i stigao do poravnanja.

Vrlo slična situacija kao kod pogotka Olića, Pizarro je proigrao Diega koji je sam krenuo prema vratima HSV-a te lijepo prebacio Rosta za poravnanje na 1:1.

Nastavila se inicijativa Werdera koji je krenuo i po drugi pogodak, najbliže tome bio je u 38. minuti kada je ponovno u središtu pozornosti bio Diego koji je snažno pucao, Rost je kratko odbio loptu i to u gredu. Uslijedio je odmah uzvrat na drugoj strani, Janssen je ušao iskosa u 16 metara, pucao je prizemno, ali neprecizno.

Do odlaska na odmor nije bilo rezultatskih promjena, HSV je i dalje držao prednost, više zbog prvog susreta i pobjede 1:0.

Olić smanjuje na 2:3

U drugo poluvrijeme ušlo se s nastojanjima gostiju da dođu do drugog pogotka, međutim, HSV se nije povukao i samo čekao na pogrešku. Nakon pet minuta igre u drugom dijelu Werder je stigao do pogotka, na ubačenu loptu glavom je dobro reagirao Pizarro, lopta je završila u mreži, no pogodak je poništen zbog zaleđa.

U 61. minuti bilo je vatreno pred Wieseovim golom, Janssen je dobro ubacio prizemnu loptu, na drugoj strani je bio usamljen Trochowski čiji udarac krajnjim naporom brani vratar Werdera. Tri minute kasnije kombinirali su Olić i Petrić, no u posljednji trenutak ispred Petrića očistio je Naldo.

Praktički u sljedećoj minuti Werder je poveo. Pomalo neočekivano Claudio Pizarro odlučio se na udarac s nekih 25 metara, Frank Rost je malo zadrijemao i lopta ga je prevarila te je Werder došao do vodstva.

Vodstvo Werdera bio je znak za jačanje napada HSV-a i u 70. minuti domaćin umalo dolazi do poravnanja. Alex Silva je dobio loptu na 25 metara od gola, silovito je pucao, no Wiese je jedva odbio loptu u korner.

Raspoloženi Pizarro mogao je u 76. minuti sve riješiti. Sam je krenuo prema Rostu, međutim u ključnom trenutku je dao predug for i Rost je uklizao i odnio loptu.

U 83. minuti Werder je stigao do ogromne prednosti. Diego je izveo odlično korner, na prvoj vratnici Almeida je bio najviši i prebacio loptu, na drugu vratnici gdje Baumann u padu glavom šalje loptu u mrežu.

Međutim nije se HSV predavao. Igrala se 87. minuta kada je Boateng dobro ubacio, a Olić iza leđa Werderove obrane glavom zahvatio loptu i poslao ju u mrežu za smanjenje na 3:2 i davanje HSV-u nade.

HSV je u završnici svim silama pokušao doći do pogotka. U 91. minuti na ubačenu loptu na 7-8 metara škaricama je pokušao Petrić, u posljednjim sekundama bilo je dosta gužve u 16 metara Werdera, ali nije bilo pravog udarca.

Werder je napravio veliki preokret i otišao u finale, ne može se reći nezasluženo.

Kup UEFA - Završnica

polufinale

Dynamo Kijev1:1Šahtar
Werder Bremen0:1Hamburger SV
Hamburger SV2:3Werder Bremen
Šahtar2:1Dynamo Kijev

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!