Nogomet

Slaven i Varteks vape za dobrim uvjetima

Ivana Strahija, Antonija Pavlić • ponedjeljak, 23.11.2009.
Slaven i Varteks vape za dobrim uvjetima
Foto: Davor Sajko

Slaven Belupo i Varteks ponovno će ukrsiti koplja nakon prvenstvenog susreta koji su odigrali u subotu u Varaždinu. Ovoga puta domaćini će biti Koprivničani, a susret će biti upriličen povodom odigravanja prvih utakmica četvrtfinala hrvatskog Kupa…

Praktički neregularna utakmica 15. Kola HNL-a između Varteksa i Slaven Belupa je iza nas, a momčadi su već okrenute novom izazovu i međusobnom ogledu u četvrtfinalu hrvatskoga Kupa.

Strateg Farmaceuta Zlatko Dalić neće puno rotirati sastav u odnosu na onaj koji je istrčao u Varaždinu. Jedina promjena mogla bi se zbiti na poziciji defenzivnog veznog, gdje će se nakon odrađene kazne od tri žuta kartona vrlo vjerojatno vratiti Nicolas Niverge Nynkeu.

Druga runda boksačkog meča

Vezane vijesti

Dva trenera koja su ne tako davno radila rame uz rame danas se ni ne pozdravljaju kad njihove momčadi igraju utakmice. Zavada Dražena Beseka i Zlatka Dalića javna je tajna, a o pravom razlogu se samo nagađa. Ni jedan ni drugi trener nije bio raspoložen razjasniti gdje je i zbog čega došlo do razmimoilaženja, ali taj detalj svakako daje motiv više i Varaždincima i Koprivničanima da daju sve od sebe u Kupu.

“U Varaždinu smo bili bolja momčad, no nažalost nismo uspjeli materijalizirati terensku nadmoć. Sada je pred nama utakmica Kupa, sasvim druga, nova priča, no mi i u njoj želimo pobjedu“, mišljenja je Dalić.

Koji su afiniteti ove momčadi u Kupu? “Smatram da smo sposobni probiti se do polufinala, a dalje je sve moguće. Vjerujem da ćemo u dvije utakmice s Varteksom izboriti prolaz.“

Analizu, ili barem pokušaj analize prvenstvenog ogleda na početku najave dao je i Dražen Besek. "Jako bih rado napravio analizu subotnje utakmice, ali je to nemoguće iz jednostavnog razloga što se na snimci ne vidi apsolutno ništa. Jedino što mogu reći jest da sam sretan što se nitko nije ozlijedio", rekao je trener Varteksa.

Kup je dakako sasvim drukčija priča od prvenstva, smatra Besek, pa kaže: "U Kupu se kreće s jednakih pozicija, a favorita baš i nema. Naš je cilj napraviti aktivan rezultat za uzvrat u Varaždinu. To znači da ćemo pokušati dati gol, koji u gostima jako mnogo znači."

Iako nema imperativa pobjede, očekivanja ima: "Slaven Belupo će igrati agresivno, visoko u našoj polovici, a opasni su u 16 metara i lako padaju. Mi imamo mnogo debitanata, ako se uspiju othrvati tome i budu pravi, mogu parirati Slavenu i othrvati se napadima", kaže Besek.

Morali smo Beseka priupitati i o utjecaju Zlatka Dalića na igru Slavena, o čemu je rekao: "Teško je to reći. Čini mi se da je Slaven Belupo iznimno dobro organiziran klub i da čak i kad Dalića nema po deset dana jer je s reprezentacijom rezultati Belupa ne pate."

Osim pozitivnom rezultatu Varaždinci se nadaju i regularnim uvjetima za igru.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!