Zimski sportovi

Janka u najboljoj poziciji, Natko odličan

Antonija Pavlić • petak, 04.12.2009.
Janka u najboljoj poziciji, Natko odličan
Foto: Kristijan Komarica

Natko Zrnčić-Dim solidno je odradio spustašku utrku prve superkombinacije u Beaver Creeku, zaostavši za pobjednikom Didierom Defagom 1.46 stotinki sekunde. Za najbolju poziciju prije slalomske utrke, s obzirom na sposobnosti, izborio se Carlo Janka, no tu, u pet desetinki sekunde smjestili su se Miller, Baumann, Zrnčić-Dim, Raich, Grange, Lizeroux, Ligety...

Švicarac Didier Defago najbolje je odradio spustašku vožnju prve superkombinacije sezone u Beaver Creeku, a iza njega na čak tri su se mjesta poredali njegovi sunarodnjaci - Didier Cuche zauzeo je drugo mjesto s 25 stotinki zaostatka, treći je Carlo Janka s +0.32, dok Patrick Kueng na četvrtoj poziciji zaostaje 66 stotinki sekunde.

Od sva četiri spomenuta, ipak, jedino branitelj Malog kristalnog globusa u ovoj disciplini iz prošle sezone Carlo Janka može se smatrati pravim favoritom superkombinacije, budući da se od trojca Defago - Cuche - Kueng, jedino prvospomenuti može pohvaliti osvojenim bodovima u slalomu (25 u karijeri, zadnji plasman 2006.)

Opasan u slalomskoj vožnji bit će, zato, na 6. mjestu Bode Miller, a ispred hrvatskog predstavnika Natka Zrnčića-Dima na 13. poziciju "iskaču" još tek Romed Baumann, te Christof Innerhofer.

Zrnčić-Dim za Jankom na trećoj poziciji zaostaje 1.14, Bode Millerom 0.41, Baumannom 12, a Innerhoferom 11 stotinki sekunde.

Glavni favoriti u utrci slaloma koji su se pozicionirali iza hrvatskog predstavnika su Benjamin Raich koji za Zrnčić-Dimom zaostaje tek stotinku, odmah iza njega nalazi se i Julien Lizeroux sa zaostatkom od 18 stotinki, Silvan Zurbriggen s 39, Jean Baptiste-Grange s 44, Ted Ligety s 56...

Drugi hrvatski predstavnik Ivan Ratkić zauzeo je 43. mjesto sa zaostatkom od 4.49, dok Ivica Kostelić nije nastupio zbog ozljede leđa.

Svjetski kup, superkombinacija, Beaver Creek:
1. Didier Defago (Švicarska, ROSSIGNOL) 1.44.19
2. Didier Cuche (Švicarska, HEAD) +0.25
3. Carlo Janka (Švicarska, ATOMIC) +0.32
4. Patrick Kueng (Švicarska, SALOMON) +0.66
5. Kjetil Jansrud (Norveška, ATOMIC) +0.84
6. Bode Miller (SAD, ) 7. Werner Heel (Italija, ROSSIGNOL) +1.07
8. Aksel Lund Svindal (Norveška, ATOMIC) +1.16
9. Stefan Thanei (Italija, ATOMIC) +1.31
10. Patrick Staudacher (Italija, HEAD) +1.33
...
13. Natko Zrnčić-Dim (Hrvatska, ATOMIC) +1.46
...
43. Ivan Ratkić (Hrvatska, ATOMIC) +4.49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!