Nogomet

Samo formalnost?

Ivana Strahija, Antonija Pavlić • utorak, 08.12.2009.
Samo formalnost?
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

S velikom prednošću iz prve utakmice nogometaši Varteksa krenut će u osiguravanje polufinala hrvatskog nogometnog Kupa. Slaven Belupo je od iste momčadi u Koprivnici teško poražen s 4:1, što znači da će za prolaz dalje morati pobijediti s barem četiri gola razlike…

S pobjedom od 4:1 iz prvog susreta Varaždinci se nemaju čega bojati u uzvratu. Varteks se smatra jasnim favoritom, a Slavenu pomaže samo pobjeda od 4:0 u Varaždinu.

Iako je trener Dražen Besek bio bolestan, ekipa se za susret protiv Slaven Belupa u uzvratu četvrtfinala Kupa pripremala punom parom, pod stručnim okom Damira Maretića: "Iako je 4:1 veliki rezultat nećemo ga čuvati", rekao je Maretić. "Unatoč tome, treba biti pametan, a posebno nam upozorenje treba biti to što je Rijeka protiv nas povela 2:0. Slaven je kvalitetna ekipa i sigurno će željeti pobjedu."

Tome je Maretić dodao: "Mislim da su šanse Varteksa da uđe u polufinale Kupa." S tim se složio i sportski direktor Varteksa Samir Toplak: "Ne vidim ni jedan razlog zbog kojeg Varteks ne bi bio favorit. Nama Slaven u dvije utakmice nije uspio zabiti ni jedan gol, penal ne računam."

Toplak se osvrnuo i na izjave iz koprivničkog tabora, u kojima se spominje umor kao razlog teškog poraza u prvoj utakmici: "Mi smo isto igrali prvenstvo i Kup pa nismo umorni. Mislim da to ne igra nikakvu ulogu, tim više što su u Koprivnici svi profesionalci."

Sportski direktor je još kazao kako varaždinski stručni stožer točno zna kako će Slaven Belupo igrati, no informaciju nije podijelio s novinarima. Inače su svi igrači Varteksa zdravi i spremni za igru, pa problema oko sastava ne bi trebalo biti. Momčadi u plavom jedino ne smije nedostajati podrške s tribina, pa pozivaju sve ljubitelje nogometa da u srijedu u 16 sati dođu na stadion.

U sportu, pa tako i nogometu, nikada se ne valja predati prije borbe, a tom mišlju vode se i Koprivničani prije uzvrata četvrtfinala Kupa kontra Varteksa. Svjesni su farmaceuti kako će im zadaća trećeg ulaska u polufinale ovoga natjecanja biti veoma teška, no ne i nedostižna.

“U posljednjoj utakmici ove polusezone uistinu nemamo što izgubiti. Na terenu ćemo pružiti maksimum, pokušati što ranije poentirati i ofenzivnim pristupom učiniti sve kako bismo dostigli prednost Varaždinaca. Nećemo se predati sve dok postoji i najmanja nada“, rekao je Zlatko Dalić.

Sastav koji će istrčati u Varaždinu Dalić nije želio otkriti; sigurni su jedino izostanci ozlijeđenih Posavca, Jurića, Gala i Gregurine.

Susret će se odigrati u srijedu u 16 sati na stadionu Varteksa, a sudit će Ante Vučemilović iz Osijeka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.12.2009. u 14:37
    haha,može...opet 4-1 za Varteks :))
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.12.2009. u 14:36
    Ajmo oba daju gol!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.12.2009. u 14:33
    Vidimo se na tribinama....ajmo Varteks!!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.12.2009. u 07:07
    Već dugo nisam išel na Kup utakmicu tak mirno i tak uvjeren u prolazak u polufinale.
    Obrisan korisnik