Nogomet

Mnogima šansa za dokazivanje

Vedran Attias • srijeda, 09.12.2009.
Mnogima šansa za dokazivanje
Foto: Davor Sajko

Prvenstvo je gotovo, no polusezona za igrače Dinama nikako nije. Naime, osim utakmice protiv Timisoare u kojoj imaju priliku prezimiti u Europi Plavi još imaju za "odraditi" posao protiv Pomorca u uzvratu četvrtfinala Kupa...

Dinamo je u Kostreni riješio pitanje polufinalista i sa za prvaka ugodnih 2:0 slavio u gostima te se tako praktički plasirao u polufinale. Taj rezultat, ali i posljednja utakmica Europske lige za osam dana, pružit će Kruni Jurčiću mogućnost da odmara veći dio momčadi koja će nastupiti u posljednjoj utakmici polusezone.

Iako trener Plavih kaže kako ne voli rane utakmice, protiv Pomorca ne bi trebalo biti problema; kakav god sastav Dinama istrčao. Naime, popis igrača koji neće igrati je toliko dug da je jednostavnije reći: "skoro nitko neće igrati"; Badelj, Morales, Mandžukić, Sivonjić, Butina, Lončarić, Bišćan, Kovač i Lovren samo su neki od igrača koji sigurno neće igrati.

Brojni izostanci pružit će priliku igračima koji svoju priliku ili nisu dobili ili pak nisu iskoristili kao što su Chago i Glavina pa bi tako Dinamo danas mogao biti itekako motiviran jer je nekima možda ovo i posljednja prilika kako bi dokazali da zaslužuju ostati u Maksimiru; naravno, kao članovi Dinama, a ne Lokomotive. Kada se podvuče crta, Dinamo bi trebao igrati u sastavu koji vrlo vjerojatno nikad nije i nikad neće igrati u nekoj "ozbiljnoj" utakmici, no i takav sastav trebao bi lako izboriti polufinale Kupa.

S druge strane, Pomorac se vjerojatno i dalje nada iznenađenju iako je ta nada dobila bitan udarac na domaćem terenu u Kostreni gdje su domaći dosta dugo "držali nulu" da bi potom pali na kraju i gostima iz Zagreba dozvolili dva pogotka. Naravno, nema predaje za momčad iz Kostrene koja bi ako povede iz nekog prekida ili kontre - itekako mogli učiniti neugodnim ono što se na papiru čini samo kao odrađivanje posla za aktualne osvajače Kupa.

Četvrtfinale Kupa Hrvatske: Dinamo - Pomorac 13 sati, (prva utakmica: Pomorac - Dinamo 0:2)

Dinamo: Picak - Etto, Barbarić, Cufre, Glavina - Tomečak, Chago, Vrdoljak, Sammir - Slepička, Kramarić

Pomorac: Prskalo - Pinjuh, Režić, Marić, Rudan - Čuturilo, Batkoski, Prpić, Weitzer - Ivičić, Šaban

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!