Rukomet

Kljaić: "Promašivali smo 'mrtve' zicere"

Ivor Krapac • subota, 27.03.2010.
Kljaić: "Promašivali smo 'mrtve' zicere"
Foto: Davor Sajko

Nakon utakmice koju ni on ni njegovi igrači neće pamtiti po dobrom, novi trener zagrebačkog Croatia osiguranja Nenad Kljaić posebno se osvrnuo na bijeg Barcelone početkom susreta. Zagrebaši su, smatra Kljaić, jednostavno promašili previše da bi to imalo sretan kraj...

Iako je naglasak bio stavljen upravo na otvaranje utakmice, sa željom da se izbjegne rasplet sličan onom protiv Ciudad Reala i HSV Hamburga, pokazalo se da je to bila još jedna epizoda s gotovo istim scenarijem. Stigni favorita ako možeš (a ne možeš), ovog puta uz dodatak da su se Zagrebaši potkraj utakmice prilično raspali i potonuli do -8, a na kraju nijansu boljih sedam golova minusa.

"Našu šansu smo propustili na početku utakmice, sve smo izradili za čiste šuteve, ali nismo zabili pet-šest 'mrtvih' zicera. Da se to nije dogodilo, utakmica bi imala sasvim drugačiji tijek", osvrnuo se Nenad Kljaić, koji, jasno, nije imao razloga biti zadovoljan.

Manuel Štrlek: "Pobijedili smo sami sebe promašenim zicerima na početku, imali smo dobru igru, ali nismo iskoristili šanse koje smo trebali iskoristiti i Barcelona je zasluženo pobijedila."

U napadu se promašilo previše, a nije bilo bolje niti u obrani: "Pustili smo Barceloni da nam zabija lagane golove iz kontre i polukontre, momčad se još nije priviknula na zonu 5-1, očito je prekratko vrijeme da se nešto promijeni... Kada je nakon naših promašaja Barcelona napravila preokret, bilo je teško stalno stizati, a nažalost, nismo imali ni pomoć golmana koji nam trenutno nisu u posebnoj formi, dok je za njih u prvom poluvremenu Šarić branio fenomenalno".

Kljaić je najavio da će se u tjedan do druge utakmice pokušati popraviti koliko je moguće i u Barceloni ići na pobjedu, vjeruje da razlika u kvaliteti njegove i suparničke momčadi ipak nije toliko velika, ali ne bježi od problema. Posebno je izdvojio padove tijekom utakmice, bez igranja na istoj razini svih 60 minuta, umor, lošu pokretljivost i spore noge koje se najviše osjete kada treba igrati neku dublju zonu u obrani... Puno je posla, no s obzirom da je nerealno očekivati prolaz u četvrtfinale, sada će biti i više vremena za popravke na treningu.

Sergej Rutenka: "Čvrsta utakmica, a rezultat nam ipak ne daje mogućnost da se opustimo, možda nas stavlja u ulogu favorita za prolaz, ali svakako će nam biti teško završiti posao. Zahvalio bih momčadi Zagreba i publici, mislim da je ovo bila sjajna predstava za ljubitelje rukometa, za mene kao igrača i našu ekipu bilo je ugodno igrati u ovako lijepoj atmosferi".

Gostujući trener Xavier Pascual priznao je da je njegova momčad sve odradila kao što je želio: "Dobili smo s razlikom kojoj se u početku možda ni mi nismo nadali, ali ekipa je odigrala sjajnu utakmicu, jako sam zadovoljan izdanjem svojih igrača i rezultatom na kraju. No, ne smijemo se opustiti i misliti da je gotovo - sigurno je da još nije završeno, čeka nas i teška druga utakmica, Zagreb je kvalitetna momčad i neće nam dati da se opustimo".

Je li očekivao bolje Zagrebaše? Pascual se tu odlučio ostati diplomat: "Utakmica je bila dosta čvrsta, nije bila laka za nas, ali imali smo Šarića koji je bio na izvanrednom nivou i pomogao nam da napravimo i držimo razliku. U drugom poluvremenu se ekipa Zagreba malo priključila, no srećom za nas, imali smo dovoljno kvalitete da na kraju dobijemo s malo višom razlikom".

Liga prvaka - Završnica

osmina finala

Abanca Ademar Leon36:37Čehovski Medvedi
Barlinek Industria Kielce24:30HSV Hamburg
Cuatro Rayas Valladolid29:30Rhein-Neckar Löwen
KIF Kolding26:26Montpellier
RK Zagreb26:33Barcelona
Gorenje Velenje23:31Atletico de Madrid
FCK Handbold31:33Kiel
Atletico de Madrid23:27Telekom Veszprem
Čehovski Medvedi29:25Abanca Ademar Leon
Telekom Veszprem27:26CSM Constanta
Barcelona36:33RK Zagreb
HSV Hamburg27:30Barlinek Industria Kielce
Montpellier28:23KIF Kolding
Atletico de Madrid36:31Gorenje Velenje
Kiel29:23FCK Handbold
Rhein-Neckar Löwen37:33Cuatro Rayas Valladolid

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.03.2010. u 19:34
    gobac,sad daj sebi otkaz,bravac debeli!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.03.2010. u 13:29
    Barcelona je za klasu ispred Zagreba u ovom momentu, nema tog trenera koji bi nešto promijenio u igri zagreba, problem je u samim igraćima koji sami moraju promijeniti pristup utakmici, kao što je rekao Saračević oni su ti koji su na parketu koji zabiju ili fulaju zicere, lopta mora ići, a ne... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.03.2010. u 05:22
    Nije kirv trener!Kriv je Zagreb što ima ovakav sastav,i što je negdje 8-10 po kvaliteti ekipa LP,zatim što igra jednu užasno lošu domać uligu.E sad će neki reći da su zabili zicere,a čujte pukne nekad i petarda kao top,ali to nije isto!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.03.2010. u 01:33
    trener je kriv što balića nakon što ovaj napravi glupost miluje po glavi i govori "bit će bolje" umjesto da mu šamar lupi... da je trener jedan drugi kljaić, ne bi to ako bilo...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.03.2010. u 00:14
    nije trener kriv što su oni promašili 5 zicera na početku i u trenucima kad se tekma lomila!
    Obrisan korisnik