Košarka

Bajramović: "Cibona je koplje iznad"

Ivor Krapac • srijeda, 19.05.2010.
Bajramović: "Cibona je koplje iznad"
Foto: Kristijan Komarica

Nakon čak 37 razlike u NLB ligi i 17 poena prednosti prije mjesec dana u Ligi za prvaka, Cibona je i treći put ove sezone u svojoj dvorani slavila visoku pobjedu nad Zagrebom CO. Ove srijede u prvoj utakmici polufinala doigravanja završilo je s 93:75, uvjerljivije nego je najavljivalo sedam razlike s početka posljednje četvrtine...

Iako je, smatra, konačna razlika prevelika, Zagrebov trener Denis Bajramović priznao je da u Ciboninoj pobjedi nema ništa sporno. Njegova momčad nije pokazala dovoljno, a sve što nije bilo dobro pokušat će popraviti do nedjelje, kada će se u Trnskom igrati druga utakmica polufinala.

"Tri četvrtine bila je to čvrsta utakmica, imali smo nakanu iznenaditi, nažalost, nismo uspjeli, nismo pružili maksimum i sproveli u djelo neke stvari koje smo dogovorili", istaknuo je Bajramović: "Kada smo smanjili na sedam razlike, nakon jednog defanzivnog skoka Štimac je bacio loptu u ponor, mislim da je to definitivno odlučilo pobjednika. Tu smo izgubili priliku za ozbiljniji priključak, da smo je iskoristili, možda bismo prebacili psihološki pritisak s naše na drugu stranu".

Vezane vijesti

Bilo je i problema. Luka Žorić je gotovo cijelo drugo poluvrijeme igrao s četiri osobne, Nikša Prkačin je tijekom utakmice ozlijedio prst i nije mogao mijenjati Žorića, Andrej Štimac nije dao ono čemu se Bajramović nadao - dok se Damira Mulaomerovića trener ovog puta sam odrekao.

Pero Babić: "Čestitam Ciboni na zasluženoj pobjedi, rezultat je malo nerealan, ali što je, tu je. U posljednjoj četvrtini su nas pošteno razbili, Troha je ušao u seriju s tricama i to nas je dotuklo. Držali smo se dobro skoro cijelu utakmicu, uz dva pada, u drugoj i zadnjoj četvrtini".

"Žao mi je, radili smo puno, i prije nekoliko dana, uoči prošlog susreta, spremali smo se za njih, spremali smo se i za ovu utakmicu, ali u nedjelju igramo ponovno, doma smo, mislim da će biti odlučujuća treća ovdje".

Mulaomerović je igrao samo u drugoj četvrtini, nakon poluvremena više ne, a Bajramović nije mogao dati razlog: "Nema nikakvog razloga - odlučio sam se za petorku u kojoj je Babić, ta petorka nije loše reagirala".

Tu se trener Mrava već i posvađao s jednim kolegom zbog sugestije da je bio nezadovoljan Mulaomerovićem: "Nisam nezadovoljan s njim niti sam to rekao, nema nikakav razlog što ga nisam uvodio, tehnička odluka trenera, drugi tip igrača bio je na terenu... Bio sam zadovoljan s njegovih osam minuta, ali razmišljajući o trećoj i četvrtoj četvrtini odlučio sam tako, a nakon treće je bilo deplasirano da ga vraćam".

Ipak, nešto je bilo i na protivniku, Bajramović nije skrivao da je Cibona pokazala više: "Od četiri ekipe, tri su al pari, a Cibona je koplje iznad nas, mislim na Cibonu doma. Sve je drugačije čim dođete u ovaj hram, a osim toga, kontinuitet od 20 godina u Euroligi nema nitko osim Cibone, bez obzira kako se zvao dečko koji sjedne na klupu Cibone ili trener koji je vodi, Cibona je Cibona, to je prvotna prednost, da ne govorim o drugima... Po svemu je u prednosti, to je brand, nosač hrvatske košarke".

Velimir Perasović, trener nosača hrvatske košarke, imao je puno više razloga za sreću: "Tipična utakmica za play-off, mogu biti zadovoljan s obzirom na pobjedu, to se računa u ovom trenutku, sve drugo je manje važno".

Jamont Gordon bio je najraspoloženiji, uz 25 poena imao je i deset asistencija i sedam skokova, a Peras je izdvojio - sve: "Gledam utakmicu u globalu, ne samo kako razigrava. Ova predstava bila je kompletno dobra, bio je izuzetno motiviran jer je prije nekoliko dana u Trnskom odigrao svoju najgoru utakmicu ove sezone, uz Montepaschi, a toga je bio i svjestan".

"No, ne bih govorio posebno o Gordonu, bilo je tu puno igrača koji su odradili posao kako treba. Marko Tomas je, primjerice, cijelu utakmicu čuvao Simona koji je njihov glavni igrač, Tomas je radio cijelo vrijeme dok se Simon odmarao u zoni, a tu igru u oba smjera izuzetno cijenim - njegov obrambeni doprinos bio je dobar bez obzira na Simonove poene. Bilo je tu još igrača koji su napravili obrambeno dobar posao, ne treba gledati samo valorizaciju, koševe, asistencije, nego i ukupan dojam".

Ukupan dojam? Naš bi bio da je Cibona u ovakvom izdanju prejaka za Mrave, a hoće li to reprizirati i u drugoj utakmici u Trnskom, pokazat će nedjelja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!