Nogomet

Jung-Moo: "Rezultat temeljitih priprema"

Antonija Pavlić • subota, 12.06.2010.
Jung-Moo: "Rezultat temeljitih priprema"
Foto: EPA

Kriminalna predstava europskog prvaka iz 2004. godine nije previše zabrinula Otta Rehhagela. Razočaran je bio, kao i u svakom porazu, no istaknuo je kako se nada budućem pokrivanju rupa koje će pronaći detaljnom analizom. Korejski je izbornik pak bio ponosan hrabrim izdanjem svojih momaka...

Grčki izbornik Otto Rehhagel očekivano je bio razočaran porazom od Južne Koreje u otvarajućoj utakmici svjetske smotre te je otkrio kako će u bazi reprezentacije u Durbanu morati ponovno proći kroz mnogo analiza.

"Uvijek sam razočaran porazom, dogodio se on na svjetskom prvenstvu ili u kup-utakmici", kazao je izbornik koji je Grke 2004. vodio do šokantnog naslova europskih prvaka.

"Ponosan sam na treći gol koji sam postigao na svjetskim prvenstvima", kazao je Manchesterov Unitedov Park Ji-Sung. "Sretan sam sam, ali najvažnije mi je da momčad pobjeđuje."

"Vratit ćemo se u Durban i hladnih glava pokušati otkriti gdje je pošlo po zlu. Korejci su vrlo dobro igrali, borili su se i iskoristili svoje prigode - mi to nismo učinili. Nadam se da ćemo u sljedećim utakmicama biti mnogo bolji."

Njegov kolega na klupi Južne Koreje Huh Jung-Moo bio je pak ponosan i uvjeren da su naporne pripreme počele "isplaćivati dividendu".

"Prva je utakmica uvijek teška, no moji su je momci odlično odigrali; temeljito smo se i naporno pripremali, a glavna nam je strategija bila paziti na grčke prekide", analizirao je izbornik.

"Da smo bili smireniji, mogli smo pobijediti i uvjerljivije", zažalio je.

SP 2010. - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Južna Koreja2:0Grčka
Argentina1:0Nigerija
1Argentina 37:1+69
2Južna Koreja 35:6-14
3Grčka 32:5-33
4Nigerija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • andjel12.06.2010. u 19:07
    čestitke. navijam za koreju na ovom prvenstvu
    andjel
  • Obrisan korisnik12.06.2010. u 17:59
    bravo koreja i sretno dalje, stekli ste moje simpatije.
    Obrisan korisnik