Nogomet

I Osijek i Šibenik žele pobjedu

Ivana Jurica • utorak, 26.10.2010.
I Osijek i Šibenik žele pobjedu
Foto: Martina Japundžić

Više od mjesec i pol dana nakon prvenstvenog susreta u Gradskom vrtu između Osijeka i Šibenika isti će protivnici odmjeriti snage i u osmini finala Hrvatskog nogometnog Kupa. Za razliku od tog susreta u kojem je domaćin bio apsolutni favorit s obzirom na probleme s ozljedama i atmosferu u šibenskom prvoligašu, ovaj bi susret trebao biti daleko neizvjesniji jer Šibenik nije ono što je tada bio, a i domaćini su osokoljeni visokom pobjedom na Kantridi u proteklom kolu.

"Mi kao domaćini preuzimamo ulogu laganog favorita. Ali u niti jednom trenutku se ne zavaravamo da će to biti laka utakmica iz razloga što se moja bivša momčad stabilizirala, u usponu su forme što su dokazali posljednjim rezultatima, kad su favorita naše lige Dinama dugo držali u neizvjesnosti. Znamo da i oni dolaze sa željom da ponove prošlogodišnji uspjeh, da što dalje ode u Kupu. Čekamo ih s velikim poštovanjem i respektom, ali i sa željom da ih eliminiramo iz daljnjeg natjecanja", kaže strateg Osječana, a bivši trener Šibenika Branko Karačić.

Prvoligaš iz Gradskog vrta sigurno će na domaćem terenu igrati i na krilima visoke pobjede na Kantridi. "Sigurno da su nam igra i rezultat vratili veliko samopouzdanje, međutim, sigurno da moramo vrlo ozbiljno ući u tu utakmicu. U niti jednom trenutku pomisliti da Šibenik samo dolazi odigrati utakmicu. Apsolutno ozbiljno ulazimo u tu utakmicu, zaboravljajući utakmicu iz Rijeke. Ali isto tako znamo da smo favoriti na domaćem terenu i da ćemo pokušati ovaj ždrijeb koji nam je bio naklonjen iskoristiti i uz pomoć naših navijača doći do rezultata koji će nas ostaviti u daljnjem natjecanju. Svjesni smo da je Šibenik sada bitno drugačija momčad nego u nedavnom prvenstvenom susretu. Pogotovo ja kao trener koji je prošle godine vodio Šibenik, znam vrijednosti tih igrača, sad su se i stabilizirali. Imaju kvalitetu od Alispahića, Bačelića-Grgića, Medvida, Blaževića, još su se i pojačali i sada to sve nakon slabijeg starta kudikamo kvalitetnije djeluje na terenu, opasnije", ističe Karačić.

"Odlučivat će nijanse, možda inspiracija pojedinca ili kardinalna pogreška. Bit će to sigurno igra živaca. Vjerujem da ćemo s ozbiljnim pristupom mojih igrača, pokušati, koliko - toliko, ponoviti igru iz Rijeke. Vjerujem da ćemo se na kraju ipak mi radovati", kazao je Karačić koji je prošle godine sa Šibenikom izbacio upravo Osijek, ali tada su to bili susreti u četvrtfinalu Kupa.

Iako im nikakav imperativ nije nametnut, Šibenčani žele nastaviti s dobrim igrama i rezultatima. Poslije minimalnog poraza na Maksimiru u Gradskom vrtu žele ostaviti puno bolji dojam nego u posljednjem međusobnom susretu, ali i pokušati doći do pobjede. Svoj optimizam temelje na činjenici kako je sada, u odnosu na taj susret odigran 10. rujna, atmosfera daleko bolja, momčad je kompletna, a i posljednji rezultati daju nadu da će igra biti bolja i u Osijeku, ali i u nastavku prvenstva.

"Osijek nam je oduvijek dobro ležao, premda smo ove godine izgubili s 3:1. Taj su susret obilježile naše početničke greške, još smo se tražili, nismo bili kompletni, imali smo mnoštvo problema. Sada će to biti sasvim drugačija utakmica. Mi smo sada sasvim druga momčad, gdje se vidi glava i rep, zna se što želimo i hoćemo. I ranije sam govorio da mi imamo kvalitetu samo je problem bio što nismo svi bili zdravi i spremni. Nadam se da ćemo sada iz utakmice u utakmicu biti sve bolji. A što se tiče Osijeka, meni je draže da su oni dobili u prošlom kolu nego da su izgubili pa da se vade na nama", kaže napadač Šibenika Ivan Božić.

Da će ovom prilikom Modri igrati bolje slaže se i trener Vjekoslav Lokica: "Smatram da ćemo mi sigurno odigrati bolje nego onda. Onda smo izgubili s 3:1, može se dogoditi da i sada izgubimo, ali ne daj Bože da tako bude. Uvjeren sam da ne možemo odigrati onako slabo. Pružit ćemo kvalitetan otpor i daj Bože da ostvarimo pozitivan rezultat."

Lokica je najavio i kako će vjerojatno susreta poštedjeti Dražena Govića i Ivana Božića koji su lakše ozlijeđeni u Maksimiru, a sve s ciljem kako bi spremni dočekali iznimno važan subotnji susret s Rijekom na Šubićevcu.

Hrvatski kup

osmina finala

Pomorac0:1Zagreb
Varaždin1:0HAŠK
Rijeka3:1Međimurje
Karlovac 19190:2Dinamo
Hajduk0:1 *Istra 1961
Inter-Zaprešić0:3Cibalia
Osijek2:1Šibenik
Slaven Belupo2:0Suhopolje

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • AAAAAAA27.10.2010. u 10:26
    nema se tu dugo pricat, samo pobjeda!!!
    AAAAAAA