Nogomet

Lončarević: "Nismo bili na prvom dijelu"

S Kantride:Vedran Filipović • utorak, 25.10.2011.
Lončarević: "Nismo bili na prvom dijelu"
Foto: Sandro Donda

Dva brka hrvatskog klupskog nogometa, Ivo Ištuk i Ilija Lončarević složili su se da je prolazak Rijeke u četvrtfinale Hrvatskog kupa zaslužen, no domaći trener imao je nekoliko primjedbi na svoje igrače.

Rijeka je rijetko viđenim pogotkom Salčinovića slomila zaprešićki Inter na kišovitoj Kantridi te se plasirala među najboljih osam momčadi Hrvatskog kupa. No, sterilna igra prema naprijed opet nije zadovoljila navijače na Portiću 3, ali rezultat je ono što je bitno. Treneri su nakon utakmice imali slično viđenje utakmice.

"Čestitam Rijeci na zasluženoj pobjedi. Mi nismo bili na utakmici u prvom dijelu, bili smo negdje drugdje. Na našu sreću, Rijeka to nije iskoristila tada, no kazna nas je stigla nešto kasnije. Tek nakon pogotka mi smo počeli igrati nogomet, možda smo mogli do izjednačenja, čak i pobjede, ali ne bi to bilo niti realno niti zasluženo zbog naših blijedih sat vremena. Rijeci želim svu sreću u nastavku natjecanja", rekao je Ilija Lončarević koji je prvo poluvrijeme bezuspješno pokušavao gurnuti svoje igrače prema Lisjaku.

Ivo Ištuk proslavio je svoju drugu pobjedu na Kantridi, no zadovoljan može biti samo rezultatom i možda izvedbom nekih pojedinaca (Salčinović, Miloš i stoperski par). U prvom poluvremenu Križman je igrao napadača, no on nije i neće nikada biti prvi napadač. Nije slučajnost da je Rijeka dala gol tek nakon ulaska klasičnog centarfora, iako ni Mance nije odigrao utakmicu za pamćenje.

"Hvala kolegi na čestitkama, drago mi je što ćemo nastaviti natjecanje na dvije fronte. Sat vremena smo ličili na momčad, a pola sata nismo ličili na ništa. Treba vidjeti koji je uzrok toga i dobro to preispitati jer već postaje zabrinjavajuće. To nam se dogodilo protiv Splita, Dinama i evo sada protiv Intera", izjavio je domaći trener koji čvrsto stoji na zemlji i odlično detektira slabosti riječke squadre za koju je ustvrdio da "ima previše polušpica".

"Zadovoljan sam prolaskom u daljnji krug natjecanja te Salčinovićem dok je imao snage. Ne znam zašto padamo, je li to fizička, je li to psihička nepripremljenost... Mnogi nisu prošli adekvatne pripreme, možda to dolazi na naplatu", "mozgao" je Ištuk nakon utakmice kako spriječiti da momčad ne padne i protiv Cibalije za vikend.

"Neki igrači su igrali i privatne utakmice, i to namjeravam riješiti", kazao je na kraju.

Hrvatski kup

osmina finala

HAŠK0:4Dinamo
Osijek2:1Radnik Legea
Varaždin0:1 *Istra 1961
Rijeka1:0Inter-Zaprešić
Zagreb2:1Split
Jaska Vinogradar2:1Slaven Belupo
Rudeš0:1Cibalia
Hajduk3:2Karlovac 1919

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ttt200826.10.2011. u 10:43
    šteta, trebali smo ih od prve minute napast
    ttt2008
  • Obrisan korisnik25.10.2011. u 23:06
    Slažem se! Sat vremena polunogometa nije dovoljno niti za drugu ligu. Netko je rekao: "Najbitniji su bodovi, prolaz". Da, možda, ali do kada?! Rijeka je prošla! Čestitke rezultatu na tome!
    Obrisan korisnik