Hrvatski kup, osmina finala, 25.10.2011, 15:00 h, Stadion Gradski vrt, gledatelja: 500
Suci: Mario Zebec, Hudika (oba Varaždin), Dević (Koprivnica)
Osijek
Osijek
Goran Ljubojević 4'
Dario Zahora 79'
2:1(1:0) Radnik Legea
Filip Mihaljević 52'
Radnik Legea

Zahora za teško izboren prolaz Osijeka

Josip Tolić • utorak, 25.10.2011.
Zahora za teško izboren prolaz Osijeka
Foto: Hrvoje Knežević

Nogometaši Osijeka u osmini finala Hrvatskog nogometnog kupa svladali su momčad Radnika iz Sesveta s 2:1 u utakmici gdje je drugoligaš hrabro parirao prvoligašu i 'pao' tek 12 minuta prije kraja utakmice.

Radnik Legea
Osijek
Radnik Legea
21
(do 72')
26
(do 55')
Pričuvni igrači
Trener
Vlado Bilić
1
Luka Karatović
2
Toni Gorupec
3
Josip Čalušić
4
Blaž Pažin
5
Marko Salatović
6
Filip Mrzljak
7
Domagoj Bešlić
(do 46')
8
Danijel Miškić
9
Niko Maričić
(do 46')
10
Petar Franjić
(do 70')
11
Safet Sivšić
Pričuvni igrači
15
Ivan Ljubičić
46'
16
Filip Mihaljević
46'
14
Vedran Jurjević
70'
Trener
Dinko Jeličić

Trener Osijeka Vlado Bilić znao je da ne smije podcijeniti protivnika koji je u prethodnoj rundi izbacio Šibenik, pa je na teren poslao sve najbolje igrače koje je imao na raspolaganju. To mu se isplatilo već u četvrtoj minuti kada je junak prošlog vikenda Marko Babić izveo udarac iz kuta s lijeve strane, lopta je došla do druge stative gdje je neometan ostao Goran Ljubojević i glavom se samo naklonio za 1:0.

Osječani su se, vjerojatno zadovoljni vodstvom, do kraja prvog dijela povukli, što je u stanci natjeralo trenera Radnika Dinka Jeličića da ide na 'sve ili ništa' te je uveo Ljubičića i Mihaljevića, a upravo su oni "kumovali" izjednačenju.

Agresija gostiju iz Sesveta urodila je plodom u 52. minuti. Ivan Ljubičić uputio je dobar udarac s 20-ak metara, domaći vratar Kardum krajnjim je naporom zaustavio njegov pokušaj, no na odbijenu loptu prvi je pritrčao Filip Mihaljević i pogodio za poravnanje rezultata.

Domaćini su u posljednjih petnaest minuta ipak smogli snage odlučiti utakmicu u 90 minuta i ne dopustiti 'lutriju' jedanaesteraca. Sve je počelo od Šorše koji je dubinskom loptom pronašao Ljubojevića. Strijelac prvog pogotka povukao je loptu do naizgled bezizlazne situacije, no uspio je ubaciti na drugu vratnicu gdje se našlo novopridošlo pojačanje Dario Zahora i još jednim pogotkom glavom poslao loptu u nebranjeni dio mreže gostujućeg vratara Karatovića.

U 86. minuti mogao je Radnik ponovo 'zalediti' domaću publiku kada je Blaž Pažin iz velike daljine odapeo vrlo jako prema donjem desnom kutu Kardumova gola, no ipak je bio za koji metar neprecizan.

Osijek je tako, nakon Opatije u šesnaestini finala, po drugi put minimalno svladao niželigaša i ne može biti pretjerano zadovoljan izvedbom u današnjoj utakmici, a Radnikova mlada momčad ponovno je pokazala da može zagorčati život nominalno puno jačim momčadima.

Hrvatski kup

osmina finala

HAŠK0:4Dinamo
Osijek2:1Radnik Legea
Varaždin0:1 *Istra 1961
Rijeka1:0Inter-Zaprešić
Zagreb2:1Split
Jaska Vinogradar2:1Slaven Belupo
Rudeš0:1Cibalia
Hajduk3:2Karlovac 1919

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!