Nogomet

Bilić: "Jedino bitno da smo se izvukli"

Mihaela Bradovski • srijeda, 26.10.2011.
Bilić: "Jedino bitno da smo se izvukli"
Foto: Hrvoje Knežević

Nogometaši Osijeka plasirali su se u utorak u četvrtinu finala Hrvatskog nogometnog kupa. Iako su gosti preko Mihaljevića uspjeli anulirati domaće vodstvo, za pobjedu prvoligaškog sastava pobrinuo se Dario Zahora 12 minuta prije kraja susreta. Nakon isteka 90 minuta trener poraženog sastava konstatirao je kako je domaćin slavio i na račun iskustva...

U prvo ime susreta prometnuo se napadač Osijeka Goran Ljubojević, koji je osim pogotka za početno vodstvo, u spomenutoj 78. minuti upisao i asistenciju. Zahori tada nije bilo teško glavom s pet metara poentirati u mrežu drugoligaškog sastava.

Domaćin se, kako je to okarakterizirao njegov strateg Vlado Bilić, na sreću izvukao. "Kup je specifično natjecanje i uvijek je najbitnije otići korak dalje. Mi smo se danas na sreću izvukli i do je u ovom trenu jedino bitno. Nakon vodstva imali smo veliku priliku, ali je nismo znali iskoristiti i povećati tu prednost. Zatim nam se, kao što se ranije znalo dogoditi, napravili pogrešku i protivnik je postigao pogodak."

Dinko Jeličić, trener sesvetskog Radnika, na ima za čime žaliti jer igra njegove momčadi nije bila lošija od one pobjedničkog sastava. Ipak, Osječani su na svojoj strani imali iskustvo.

"Vrlo smo mlada momčad, u kadru su čak petorica igrača koja još uvijek mogu nastupati za juniorski sastav. Kvaliteta i iskustvo bili su na strani domaćina i to je presudilo. Mi smo se došli nadigravati, ali nismo izdržali."

Priliku da se iskupe za ovo izdanje momci Vlade Bilića imat će u petak u susretu protiv Lokomotive. Utakmica u Maksimiru započinje u 18 sati.

Hrvatski kup

osmina finala

HAŠK0:4Dinamo
Osijek2:1Radnik Legea
Varaždin0:1 *Istra 1961
Rijeka1:0Inter-Zaprešić
Zagreb2:1Split
Jaska Vinogradar2:1Slaven Belupo
Rudeš0:1Cibalia
Hajduk3:2Karlovac 1919

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.10.2011. u 15:00
    Sramota za Osijek i opet i opet iznova! Drugoligaš se dolazi nadigravati, i što je najgore drži u šaci Osijek do 2 minuta pred kraj! Bilo bi ljepo čuti i neki komentar publike a ne samo prepisivati članke iz lokalnih novina (Glasa Slavonije).
    Obrisan korisnik