Nogomet

Balakov: "Morali smo pobijediti uvjerljivije"

S Poljuda:Bernard Jurišić • srijeda, 26.10.2011.
Balakov: "Morali smo pobijediti uvjerljivije"
Foto: Duje Bonačić

Karlovac je Hajduku stvorio mnogo problema u posljednje tri sezone, a gledajući samo rezultat, čini se da je tako bilo i danas. Ipak, priča izgleda posve drugačije iz očiju svih koji su gledali večerašnji susret, Hajduk je potpuno dominirao i mogao pobijediti puno uvjerljivije...

Hajduk je odradio kup-obvezu, plasirao se u četvrtfinale i nadmašio Karlovac daleko uvjerljivije nego što to pokazuje konačan rezultat. Splićani su vodili 3:0, gađali vratnice, promašivali stopostotne prigode, čak i jedanaesterac, a na kraju su Karlovčani iz greške Hajdukovog kapetana Andrića i kontre u posljednjim trenucima prilično "uljepšali" konačan rezultat.

"Tipična kup-utakmica. 90 minuta smo potpuno kontrolirali utakmicu, a na kraju smo dobili dva pogotka koja smo sami poklonili. Nismo zabili penal, dvije vratnice smo pogodili, imali smo puno prigoda i trebali smo uvjerljivije pobijediti. No, najvažnije je da smo prošli dalje", rekao je Krasmir Balakov nakon utakmice.

Vezane vijesti

"Prvo poluvrijeme je bilo jako dobro, igrali smo brzo, imali smo ideju, bili smo ofanzivni. Imali smo dosta raspoloženih igrača i mogli smo zabiti više od dva gola. Ali tako treba igrati 90 minuta, a na tu razinu još nismo došli. Rezultat je realno ipak drugačiji nego što je to bila igra. Morali smo dobiti uvjerljivije."

Anas je izborio i htio pucati jedanaesterac, no Ahmad je "preuzeo" loptu i - promašio.

"Braća su, ako se oni ne mogu dogovoriti kako ću ja? Ahmad je na kraju uzeo loptu, dogodi se, svatko može promašiti. Problem je kad promašimo jedanaesterac i to nas košta pobjede, ovog puta to nije bio slučaj."

Zvižduci su dočekali Tonča Kukoča na ulasku u 70. minuti i pratili ga do samog kraja utakmice. Nisu se navijačima svidjele neke Kukočeve izjave o igranju za Dinamo, pa su ga "počastili" zvižducima. "Ne znam zašto navijači Kukoču zvižde, ali nije mi drago da publika bilo kojeg našeg igrača tako tretira."

Sarić je odigrao svih 90 minuta i postigao pogodak, iako nije bio pretjerano zapažen. "Treba malo strpljenja sa Sarićem, nije puno igrao, ali u kupu je zabio u obje utakmice. Zadovoljan sam, ali mora još puno raditi i ispravljati greške."

Anas Sharbini i Vukušić opet su bili motori Hajdukove igre.

"Kontinuitet je najvažnija stvar. Veliki igrači moraju stalno igrati na visokoj razini, zadovoljan samo što su Anas i Vukušić i večeras bili na visokoj razini."

Trener Karlovca Damir Petravić realno je ocijenio viđeno u današnjih 90 minuta:

"Hajduk kompletan, dominantan, bolji i kvalitetniji i zasluženo je pobijedio. Došli smo odigrati kvalitetnu utakmicu sa željom da odmorimo 5-6 standardnih igrača. To smo napravili, nama je svaka prvenstvena utakmica važna i zato smo danas tako pristupili. Čestitam Hajduku na prolazu, želim im puno sreće, mi se okrećemo prvenstvu."

Karlovčane muče neke druge brige, iako ih je Hajduk dočekao s puno respekta.

"Hajduk je kvalitetan i da je trebao dobio bi i uvjerljivije. I da smo bili kompletni vjerojatno bismo se isto proveli. Znam da su nas se pribojavali i ušli su u utakmicu s gotovo najboljom momčadi, jer im je Karlovac puno problema nanio prošlih godina. Mi smo se ipak odlučili dati prednost prvenstvu. Igrači su u grču uslijed financijskih problema, glave su pune problema i teško je tako razmišljati samo o igri."

Hrvatski kup

osmina finala

HAŠK0:4Dinamo
Osijek2:1Radnik Legea
Varaždin0:1 *Istra 1961
Rijeka1:0Inter-Zaprešić
Zagreb2:1Split
Jaska Vinogradar2:1Slaven Belupo
Rudeš0:1Cibalia
Hajduk3:2Karlovac 1919

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.10.2011. u 09:55
    anton ti tebi slicni su kao ovi hdz-ovci nedaj boze da komentira s sebe a da ne pljujes po drugom, jel vam pun stadion?nije jel puniji nego drugima u hnl? je!!! jel u splitu ima iti jedan drugi sport za gledati? nema, tako puno je tu faktora, svi mi zajedno imamo uciti od njemaca di postoji kultura... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.10.2011. u 03:43
    bravo
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.10.2011. u 23:33
    Nije uvijek pitanje samo broja navijača nego i njihovog odnosa prema momčadi. sjećam se prošle godine kad sam išao na gostovanje na poljud, bilo je to otvaranje proljetnog dijela sezone a hajduk je igrao sa inkerom. bilo je 0 0, a dobro se sjećam kako je vukušić fulao zicera u 9toj minuti i kako su... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.10.2011. u 23:23
    pusti ti torcidu Torcida je uvijek uz Hajduk i kada ne ide najbolje tj. zadnji 6 godina poljud je počesto pun problem su drugi navijači koji ni u ligi prvaka ne mogu napuniti tribine
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.10.2011. u 22:26
    Samo neka igraju takvi poluigrači poput Ahmada i Sarića i nemaju šanse protiv Lončarevićevog Intera.... Već vidim podcijenjivanje, pa 15 minuta 0 0 torcida već luda, počinju zvižduci, panika u glavi igrača, početak preskakanja linija, jedna kontra i 0 1 za Inter. Klasika
    Obrisan korisnik