Nogomet

Bilić: "Još jedno poluvrijeme"

S Kantride:Vedran Filipović • srijeda, 23.11.2011.
Bilić: "Još jedno poluvrijeme"
Foto: Hrvoje Knežević

Nakon susreta Rijeke i Osijeka na Kantridi, domaći je trener teško tražio riječi kojim bi objasnio ovakvo izdanje njegove momčadi dok je Vlado Bilić bio u potpunosti zadovoljan igrom Osijeka.

Dok su Osječani slavili važnu pobjedu u četvrtfinalu Hrvatskog kupa, Armada je zapjevala svoj poznati stih: "Vratite nam našu Rijeku, zbog ove nam suze teku". Nažalost po njih, na Kantridi se nije dogodilo ništa neočekivano, Slavonci imaju bolju momčad od Primoraca, a to su i pokazali.

"Ovo je tek prvo poluvrijeme, kup natjecanje je uvijek zahtjevno. Momčad je dobro danas djelovala, dozvolili smo Rijeci inicijativu i posjed lopte, a vrlo sam zadovoljan kako smo izlazili u kontre i polukontre. zabili smo dva gola, no preostaje nam još 90 minuta u Osijeku, ali i prvenstveni sraz u subotu", kazao je vrlo zadovoljni trener gostiju Vlado Bilić koji u svom sastavu ima igrače koji čine prevagu poput Miličevića, Babića i Ljubojevića.

Vezane vijesti

Ivo Ištuk bio je vrlo razočaran. Njegova momčad igrala je nogomet dvadesetak minuta, a nakon prvog Kvržićevog gola se potpuno psihički raspala. "Ostaje nam još jedno poluvrijeme, no teško se možemo nadati nečemu. Mislim da smo danas otvorili utakmicu, stiskali smo goste, nedostajala je samo konkretnija završnica. Nakon gola došlo je do nervoze, stihije, panike, pa rekao bih čak i straha u mojim igračima, a u svemu tome je Osijek vidio svoje prilike da zabije i drugi gol".

Spočitavalo se treneru domaćih što je igrao većinu utakmice bez pravog napadača, bili su tamo Križman, Čulina, Salčinović, nešto kasnije i Alferez... "Nemamo bolje u ovom trenutku, možemo jedino pričati je li to dobro ili ne, ali ovo je naša realnost. Mance je dobar mladi igrač koji će u budućnosti biti solidan napadač, no trenutno ne može odraditi prvoligašku utakmicu. Barem ne po mom kriteriju", objasnio je Ištuk.

Ovo je bio samo prvi u trilogiji mečeva Rijeke i Osijeka, a gosti su pokazali da su bolja, kompaktnija, kvalitetnija i okomitija momčad. "U drugom poluvremenu pokušali smo promijeniti formaciju, no izgledalo je to gore nego u prvom poluvremenu", kazao je riječki trener za kraj.

Hrvatski kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.11.2011. u 21:06
    Bravo osječani, sad po potvrdu na Gradski vrt! Nadam se da će se poboljšati igra kod kuće.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.11.2011. u 12:03
    osijek je bio sterilan imo je samo više sreće i to je to a onaj lega94 sta govori da je osijek bolji od rijeke po cemu to molim te??? po tome sta imate vise navijaca hahaha doslo vas je na kantridu 15 po tome sta liže guzicu hajduku i dinamo cim igraju s njima po tome sta su sudjelovali u onoj... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.11.2011. u 11:09
    Koji je smisao, "ne može odraditi prvoligašku utakmicu," ako drugi napadači ne mogu zabiti gol? Zašto uopće i igraju, ako ne mogu dati gol? Ja, ako ne mogu napisati računalni program, dobijem otkaz. Jednostavno kao "pasulj," rekli bi naši istočni susjedi.
    Obrisan korisnik