Nogomet

Gost Dinamo u Maksimiru hvata zaostatak

Ante Zovko • srijeda, 07.03.2012.
Gost Dinamo u Maksimiru hvata zaostatak
Foto: Aldo Šuran

Istra 1961 prvi će put u svojoj povijesti biti domaćin na Maksimirskom stadionu. U uzvratnom susretu četvrtfinala Hrvatskog kupa imat će i malu rezultatsku prednost protiv Dinama.

Branitelj naslova nije kao domaćin u Puli uspio steći prednost. Dapače, ona je završila na strani tadašnjih gostiju, Istre 1961. Puljani imaju, barem službeno, gol u gostima i mogu s optimizmom čekati uzvrat.

"Pokušavam se ne opterećivati previše ovom utakmicom, a to želim prenijeti i na igrače da bi mogli biti opušteni i pravi", kaže Igor Pamić, trener momčadi koja je pomrsila Dinamove planove u prvoj utakmici.

Kod službenog domaćina bit će izmjena u momčadi u odnosu na prvenstveni dvoboj s Varaždinom, najavio je Pamić, ali će one ostati skrivene od javnosti do same utakmice.

"Molim Boga da mi igrači budu raspoloženi, a tada Dinamu neće biti lako. Sanjam da ćemo odigrati najbolju utakmicu do sada i taj san mi nitko ne može oduzeti", dodao je Pamić.

Kod gostiju, u modrom taboru, nema previše filozofije. Dinamo je sam sebi postavio cilj osvojiti dvostruku krunu ove sezone i računa da će Istra 1961 postati još jedna "žrtva" na tom putu.

Ante Čačić komplimentirao je Istri na dobrom pariranju, ali i poručio da neće biti milosti. Dinamo pošto-poto želi u polufinale. ""Nema popravnog, naše su ambicije jasne, želimo otići do kraja u Kupu. Očekujem da reagiramo na dovoljno dobar način za proboj u polufinale."

Dinamovci su se namučili s Osijekom u 20. kolu Prve lige u Maksimiru i na kraju pobijedili 1:0. Čačić zahtijeva pomak u igri, a s obzirom na rezultat prve utakmice, trener očekuje istarski "bunker".

"Čeka nas granitna obrana, a oni računaju na kontre i polukontre preko Križmana, Bellea i Roce", kaže trener zagrebačke momčadi. "Osijek nam je pet puta prešao centar, ali je tri puta bio opasan. Ne želim stihiju, nego želim da momčad zna što radi. Ne želim da gubimo glavu i to me radovalo protiv Osijeka, bili smo strpljivi. Permanentnim pritiskom, kontrolom lopte i raznovrsnom igrom prema naprijed želimo postići svoj cilj. Dinamo se nikada neće braniti, pogotovo ne na ovim prostorima."

I kod branitelja naslova bit će promjena u momčadi. Milan Badelj je u konkurenciji, Fatos Beqiraj predvodit će napad, Josip Pivarić zauzet će mjesto na lijevom boku, dok Luis Ibanez na početku seli na klupu. Otvoreno je mjesto drugog napadača, a trebao bi igrati i Sammir.

Pobjednik dvoboja Istre 1961 i Dinama u polufinalu će igrati sa Zagrebom.

Četvrtfinale Hrvatskog nogometnog kupa, uzvratna utakmica:
Istra 1961 - Dinamo 15:30 h

Hrvatski kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Hrvatski kup

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.03.2012. u 13:50
    Ajmo Dinamo gazi danas to u inat svih!
    Obrisan korisnik
  • maniacx07.03.2012. u 13:48
    Jel ovo Čačić počeo govoriti o kontroliranom nogometu kao Kruno...haha
    maniacx