Košarka

Lončar i Planinić odlični protiv Reala, Bogdanović raspoložen u Ljubljani

Ivor Krapac • petak, 19.10.2012.
Lončar i Planinić odlični protiv Reala, Bogdanović raspoložen u Ljubljani
Foto: EPA

Preostale dvije utakmice drugog kola euroligaške skupine A, odigrane u petak, bile su vrlo uspješne za hrvatske košarkaše. Zoran Planinić, Krešimir Lončar i Bojan Bogdanović bili su među najboljima u pobjedama Himkija nad madridskim Realom i Fenerbahče Ülkera u Ljubljani, kod Union Olimpije...

Himki - Real Madrid 86:85

Ogled u Himkiju u Moskovskoj oblasti okončan je sretno za domaće navijače, ali nije puno nedostajalo da momčad u kojoj su ovog petka među najboljima bili Krešimir Lončar i Zoran Planinić doživi vrlo bolan poraz. Nakon što je Himki kontrolirao stvari i u ranijem dijelu utakmice, u trećoj četvrtini je prednost domaćih narasla do +18, da bi se gosti iz Madrida u ostatku susreta sasvim vratili i imali vrlo opipljivu šansu za pobjedu.

Nakon povratka iz velikog minusa, Real je sredinom četvrte četvrtine čak došao i do vodstva, a u napetoj završnici, gosti su imali posljednji napad na utakmici 8,3 sekundi do kraja. Napad koji je odlučivao o pobjedi bio je u rukama Rudyja Fernandeza, ali španjolski reprezentativac nije ubacio iz reketa, čime je Himki ipak preživio veliki pad u posljednjoj dionici i muke u završnici.

Lončar je za 21 i pol minuta na parketu bio najefikasniji među domaćima, sa 16 poena, dodajući i četiri skoka. Planinić je imao 12 poena, sedam asistencija i četiri skoka, dok je na suparničkoj strani, u dresu Reala, Dontaye Draper završio s pet poena i četiri asistencije za nepunih 20 minuta u igri.

U Himkijevom sastavu istaknuli su se i Paul Davis (15 poena, pet skokova), Vitalij Fridzon (12 poena, sedam skokova, pet asistencija), K.C. Rivers (11 poena) i James Augustine (10 poena, sedam skokova). Goste su vodili Rudy Fernandez (15 poena, šest asistencija, četiri skoka), Felipe Reyes (15 poena, pet skokova) i Jaycee Carroll (14 poena, pet skokova).

Union Olimpija - Fenerbahče Ülker 75:81

Bez pomoći Romaina Sata zbog navodno neispravne putovnice, Fenerbahče Ülker došao je do 2-0 u skupini A pobjedom u Ljubljani. Umjesto Sata, u početnoj petorci krenuo je Bojan Bogdanović, a hrvatskom reprezentativcu nije dugo trebalo da ostavi dobar dojam. U prvoj četvrtini zabio je 11 od svojih 14 poena na utakmici, predvodeći goste iz Istanbula do 25:20 poslije prvih 10 minuta.

Poslije zaostajanja kroz najveći dio druge četvrtine, Union Olimpija došla je na svoje u završnici prvog poluvremena, osiguravši vodstvo od 46:43 nakon 20 minuta. U trećoj dionici Fenerbahče se vratio u rezultatski plus i uoči posljednje četvrtine vodio sa 63:61, a ključna serija gostiju dogodila se između 36. i 38. minute. Poslije 68:68 četiri i pol minute do kraja, gosti su sa 7:0 došli do sedam poena prednosti i zadržali taj kapital u ostatku utakmice.

Bo McCalebb predvodio je Fener sa 17 poena, pet asistencija i četiri skoka, ali nije dočekao kraj utakmice na terenu, zbog ozljede skočnog zgloba koja ga je poslala na klupu i u ruke liječnika u ranoj fazi posljednje četvrtine. Bogdanović je uz 14 poena imao i dva skoka, po jednu asistenciju i blokadu, uz tri izgubljene lopte, dok su Omer Onan i Mike Batiste dodali po 13 poena.

U domaćoj momčadi su najefikasniji bili Aron Baynes (14 poena, 12 skokova) i Klemen Prepelič (13 poena). Dražen Bubnić je za malo više od osam minuta u igri ubilježio po tri poena i skoka, uz jednu izgubljenu loptu.

Euroliga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Panathinaikos78:76Red October Cantu
Himki86:85Real Madrid
Petrol Olimpija75:81Fenerbahçe
1Real Madrid 73+94
2Panathinaikos 64+26
3Himki 64-1
4Fenerbahçe 55-11
5Red October Cantu 37-22
6Petrol Olimpija 37-86

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.10.2012. u 03:36
    kristian, pa je, Planinić je odlično igrao za repku u Pekingu na OI. Inaće, svaka čast Bogdanoviću za pobjedu na težkom gostovanju u Ljubljani.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.10.2012. u 23:49
    Planinić proživljava drugu mladost. Uvjerljivo najbolji igrać svoje ekipe. Kada bi tako barem igrao i za repku,
    Obrisan korisnik