Nogomet

Ancelotti: "Nismo odigrali fenomenalno, ali smo ispunili našu misiju. Dinamo ima potencijala"

S Maksimira: Igor Šestak • srijeda, 24.10.2012.
Ancelotti: "Nismo odigrali fenomenalno, ali smo ispunili našu misiju. Dinamo ima potencijala"
Foto: Kristijan Komarica

Paris Saint-Germain u Zagrebu je stigao do svoje druge ovogodišnje pobjede u Ligi prvaka. Nisu Parižani blistali, ali su odigrali utakmicu na dovoljno visokoj razini da bi golovima Ibrahimovića i Meneza stigli do tri boda.

Trenutno vodeća momčad francuskog prvenstva s 2:0 je nadigrala Dinamo u trećem kolu Lige prvaka. Golovima Ibrahimovića u 32. minuti i Meneza 11 minuta kasnije Francuzi su stigli do bodova.

Da njegova momčad nije odigrala posebno dobru utakmicu istaknuo je i trener PSG-a Carlo Ancelotti, ali su ga bodovi zadovoljili: "Nismo bili fenomenalni u ovoj utakmici, ali smo pokazali dobar pristup i dobro odigrali. Zadovoljan sam jer smo osvojili tri boda, a to je bila naša najvažnija misija u ovoj utakmici."

Talijanski strateg istaknuo je da nije bio zadovoljan realizacijom svojih igrača: "Mislim da smo mogli zabiti još koji pogodak. Ibrahimović je dao prvi gol na utakmici i otvorio ju je, ali je kasnije u nekim situacijama bio neprecizan. Menez je također dao važan gol, ali je mogao još. Od njega puno očekujem u nastavku i mislim da će biti sve bolji."

Na tablici skupine A vodi Porto s devet bodova, a Paris Saint-Germain ima tri boda manje. Ancelotti smatra kako je situacija za njegovu momčad sada povoljna: "Naša pozicija je dobra. Imamo šest bodova, a deset bi moglo biti dovoljno za prolaz skupine. Još su tri utakmice pred nama, ali one neće biti lagane. Još je devet bodova u igri, a možda će baš uzvrat protiv Dinama biti ključan za nas."

Talijan je na poluvremenu u svlačionici ostavio stopera Alexa,a nakon utakmice je potvrdio kako se radilo o lakšoj ozljedi: "On je osjetio bol u koljenu i nismo željeli ništa riskirati. Mislim da će biti spreman već za iduću utakmicu."

"Dinamova momčad je mlada i neiskusna na ovoj razini, ali mislim da ima potencijala za budućnost", prokomentirao je Ancelotti hrvatsku momčad, a osvrnuo se i na atmosferu na stadionu: "Pomalo je čudno igrati pred tako slabo ispunjenim tribinama, ali mi smo se koncentrirali na našu igru i sretan sam što smo osvojili bodove."

Isti protivnici igrat će na Parku prinčeva 6. studenog.

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Porto3:2Dynamo Kijev
Dinamo0:2PSG
1PSG 614:3+1115
2Porto 610:4+613
3Dynamo Kijev 66:10-45
4Dinamo 61:14-131

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.10.2012. u 12:51
    Jer protiv Dinama treba odigrati fenomenalnu utakmicu šatro... Dovoljno je 20% angažmana na žalost...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.10.2012. u 08:28
    Ima Dinamo potencijala za sadit krumpir
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.10.2012. u 00:03
    bravo
    Obrisan korisnik