Košarka

Unicaja nakon produžetka iščupala pobjedu nad Montepaschijem

Mišo Gulić • petak, 26.10.2012.
Unicaja nakon produžetka iščupala pobjedu nad Montepaschijem
Foto: EPA

Do druge euroligaške pobjede Unicaja, hrvatskog stratega Jasmina Repeše, stigla je na domaćem terenu protiv talijanske Montepaschi Siene i to tek nakon produžetka u kojem gosti nisu uspjeli zadržati mirnoću u ključnim trenutcima.

Talijani su u Malagi vodili veći dio susreta, početkom posljednje četvrtine pobjegli i na plus 14, no tada su neshvatljivo stali, zaredali s greškama i nerezonskim šutevima, što su domaći iskoristili za povratak, ali i pobjedu nakon dodatnih pet minuta igre.

Na krilima hrvatskog dvojca, Krune Simona i Luke Žorića, Unicaja u ranoj fazi utakmice dominirala, no kako je vrijeme odmicalo tako su Talijani sve više i konkretnije prijetili, a sredinom druge četvrtine, trećom tricom Janninga i prešli u vodstvo koje su zadržali i do odlaska na odmor (42:43).

Talijani su bolje otvorili drugi dio, odličnu rolu odradili su Brown i Ress, a sredinom treće četvrtine prvi put su probili granicu od deset koševa viška, što su i zadržali pred odlučujućih deset minuta.

Početkom četvrtine gosti bježe i na plus 14 (59:73), činilo se utakmica prelomljena, no tada kreću domaći. Probudili su se Gist i Calloway, odlično je izgledao i Žorić u tim trenutcima, a potpuni priključak uhvatili su dvije minute prije kraja (73:73).

Uslijedila je potom neizvjesna završnica, Talijani su poduži post prekinuli ubačajima Kempa s linije za slobodna bacanja, igralo se potom koš za koš, da bi pet sekundi prije kraja u zadnji napad, pri rezultatu 80:80, krenuli domaći. Lopta je sekundu prije kraja došla do Simona koji promašuje, što je značilo i novih pet minuta igre.

Produžetak je bio vrlo sličan posljednjim minutama regularnog dijela, prednost se konstantno selila s jedne na drugu stranu, no tada sve u svoje ruke preuzima Calloway koji zabija pet koševa u posljednjih 40 sekundi, dovoljno za tijesnu pobjedu Repešine momčadi od 91:89.

Prvo ime Unicaje bio je Calloway koji je ubacio 15 koševa, 13 je uz šest skokova dodao i Gist, dok je Simon zabio 11 (za dva 0/4, za tri 2/6), a Žorić 10 (5/11). Odličan u redovima gostiju bio je Brown s postignuta 22 koša, a dobru podršku imao je u Kempu sa 16, odnosno Mossu s 15 ubačaja.

Euroliga, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Elan Chalon61:90Maccabi Tel Aviv
Asseco Prokom Gdynia77:66Alba Berlin
Unicaja Málaga91:89 *Montepaschi Siena
1Maccabi Tel Aviv 82+102
2Unicaja Málaga 82+47
3Montepaschi Siena 55+35
4Alba Berlin 46-26
5Elan Chalon 37-61
6Asseco Prokom Gdynia 28-97

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10826.10.2012. u 23:51
    ko bi rekao nakon pocetka 4. cetvrtine da ce se tako zakuhati; a neki "analiticari" ce mozda reci da je uticao na preokret "nervous breakdown" trenera Malage na odmoru prije pocetka zadnjeg djela (dostojan stavljenja na youtube) u kojim se je on u nekom semi-falsetu socno... [više na forumu]
    narada108