Košarka

Montepaschi nakon velike borbe do prve pobjede

Mišo Gulić • petak, 02.11.2012.
Montepaschi nakon velike borbe do prve pobjede
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Montepaschi Siena je tek nakon prave drame i lovljenja rezultata u većem dijelu susreta, dobrom igrom u završnici, protiv francuskog Chalona uspjela doći do premijerne pobjede u ovogodišnjem izdanju Eurolige.

Francuzi su veći dio susreta imali prednost na svojoj strani, veći broj raspoloženih igrača, no do bodova ipak nisu stigli. Ključna figura bio je Bobby Brown koji je susret zaključio s 34 koša uz valorizaciju 40, na što košarkaši Chalona naprosto nisu imali odgovora, iako je odličan susret odradio i njihov Williams.

Francuzi su od prve minute pokazali da će biti tvrd orah domaćoj momčadi. Predvođeni raspoloženim Williamsom gosti su odigrali odličnih deset minuta te u tom periodu zabili 30 koševa (30:22), no u nastavku igre odgovorio je Montepaschijev Amerikanac Brown, u kratko vrijeme sijevnulo je nekoliko trica i za čas je utakmica ponovno bila u egalu. Ipak, gosti su se oduprijeli i prvo, izuzetno pucački plodno poluvrijeme, zaključili s plusom od pet koševa (50:55).

Nova trica Browna na otvaranju drugog dijela Talijane je dovela na svega dva koša zaostatka, ali tada Lauvergne i Schilb koriste koncentraciju domaćih na Williamsa te svoju momčad odvode na ugodnih plus deset (59:69).

Vidjevši da od velike pomoći suigrača nema ništa, Brown ponovno preuzima odgovornost, gosti počinju griješiti, pa se njihova prednost istopila na dva koša pred odlučujuću četvrtinu (73:75). Montepaschi ubrzo prelazi i u vodstvo (76:75), dobro je funkcionirao skok u tom razdoblju, ali serijom dobrih poteza odgovara Tchicamboud pa se u samu završnicu ušlo s konstantnim izmjenama u vodstvu.

U posljednjih 40-ak sekundi tako se ulazi s rezultatom 88:88, nakon čega za domaće zabija Hackett, a s druge strane Rush promašuje oba bacanja, što se pokazalo i kao detalj koji je odlučio pobjednika. Uslijedilo je tada nekoliko obostranih slobodnih bacanja, a susret je zaključen slavljem domaćih od 93:90.

Prvo ime kod pobjedničke momčadi bio je Brown koji je zabio 34 koša, ostvario pet asistencija, ali i isprovocirao čak 15 protivničkih osobnih pogrešaka, dok je hrvatski centar Mario Kasun dodao deset ubačaja. Najbolji u francuskoj momčadi bio je Williams s ostvarenih 28 koševa te 13 skokova, a 17 koševa dodao je i Schilb.

Euroliga, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Maccabi Tel Aviv93:62Asseco Prokom Gdynia
Unicaja Málaga67:62Alba Berlin
Montepaschi Siena93:90Elan Chalon
1Maccabi Tel Aviv 82+102
2Unicaja Málaga 82+47
3Montepaschi Siena 55+35
4Alba Berlin 46-26
5Elan Chalon 37-61
6Asseco Prokom Gdynia 28-97

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!