Rukomet

Šundovski: "Naš primarni cilj je bio plasirati se u osminu finala"

Jelena Bagarić • nedjelja, 20.01.2013.
Šundovski: "Naš primarni cilj je bio plasirati se u osminu finala"
Foto: EPA

Nakon prve utakmice osmine finala, od nastavka natjecanja oprostili su se Makedonci dok svoj put k dobrom rezultatu nastavljaju Nijemci. Kako i priliči, reprezentativci Njemačke su nakon utakmice bili sretni svojom igrom i ostvarenim rezultatom dok je makedonski izbornik Šundovski zadovoljan postignutim ali misli da je moglo i bolje..

Iako je Njemačka bila favorit u ovom susretu, izbornik reprezentacije Makedonije Zvonko Šundovski misli da je njegova reprezentacija mogla ostvariti puno bolji rezultat da su imali više vremena za pripremu: "„Čestitke reprezentaciji Njemačke na pobjedi. Ipak, jučerašnji dan je ostavio veliki trag na nama. Dok smo mi putovali, njemački igrači su se odmarali.", konstatirao je Šundovski te se osvrnuo i na slab početak utakmice:

"Slabo smo počeli utakmicu i ubrzo smo došli u situaciju da budemo četiri, pet pogodaka u zaostatku. U drugom poluvremenu imali smo šansu sustići protivnika, ali nismo imali snage odigrati u istom tempu do kraja. Mnogo promašenih šuteva i tehničkih grešaka su nedopustivi ako želimo pobjediti ekipu poput Njemačke."

Slično kao i izbornik, pivot makedonske reprezentacije Stojanče Stoilov komentirao je utakmicu s Nijemcima: „Želim samo reći da je jučerašnji dan bio jako težak za nas, jer smo bili premoreni i to se odrazilo na našu igru. Ne želim da to posluži kao neki izgovor, ali je istina, ovoga puta čak nismo imali ni trening, niti dovoljno vremena da se spremimo za protivnika. U svakom slučaju želim čestitati protivniku. Njemačka obrana je bila odlična, a golman nevjerojatan i to je razlog njihovog trijumfa. Samo želim podsjetiti da smo protiv Rusije također gubili šest pogodaka, ali smo se uspjeli vratiti. Ovoga puta su nas jednostavno izdale noge i nismo imale snage za kompletan povratak.", izjavio je Stoilov za Balkan Handball

U konačnici Makedonci su ipak zadovoljni postignutim rezultatom, ali žal za boljom igrom protiv Njemačke će ipak ostati: "Što se tiče Svjetskog prvenstva, generalno sam zadovoljan učinkom. Naš primarni cilj je bio plasirati se u osminu finala. Žao mi je što se nismo mogli bolje pripremiti, niti održati makar jedan trening prije dvoboja s Njemačkom.", zaključio je Šundovski.

Martin Heuberger, dakako bio je zadovoljan pobjedom te je istaknuo da je obrana i mnoštvo obrana vratara bio ključ pobjede: "Makedonija je dobra momčad, imaju dobre igrače kao što je Kiril Lazarov. Naš pivot je bio jako dobar danas, jednako kao i naš vratar te jaka obrana. Imali smo nekoliko pogrešaka, ali tada je već pitanje pobjednika bilo riješeno.", konstatirao je Heuberger.

Najbolji igrač Njemačke u ovom susretu, Silvio Heinvetter spomenuo je kako su dobro iskoristili "mane" makedonske reprezentacije: "Jako dobro poznajemo makedonsku momčad. Oni ne vole brzu igru, već preferiraju stabilnu obranu. To je razlog zašto smo igrali brzo.", kratko je prokomentirao vratar njemačke reprezentacije.

SP 2013 - Završnica

osmina finala

Njemačka28:23Sjeverna Makedonija
Brazil26:27Rusija
Danska30:23Tunis
Island28:30Francuska
Srbija20:31Španjolska
Slovenija31:26Egipat
Mađarska27:19Poljska
Hrvatska33:24Bjelorusija

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSP 2013.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.01.2013. u 11:17
    POstiglo se ono sto i se ocekivalo sa sastva koji je dosao tu a za nas izbornik je to dovolno jer je pomladio tim ( ostavio par igraca koji su nad 30)1. Petar Angelov prva rezerva Stanica u metalurgu i glavni motivator u reprezentaciji...2. MItkov enog od klucnih igraca u odbrani umesto nega levov... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • cameosis21.01.2013. u 01:59
    il mago di umago! njemci su kopirali prije sp-a njegov sustav sa šest igrača u polju bez vratara.
    cameosis
  • Obrisan korisnik20.01.2013. u 22:22
    e to bi bilo zanimljiov da vas lino povede u nove pobjede to bi bilo mozda preporod vaseg rukometa jer po meni lino je strucnjak koji spada u sam vrh svijetskih trenera.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.01.2013. u 22:21
    Konsenzus u nasoj javnosti je da ovo nije najbolji sastav igraca koji mozemo imati. Takodjer, javnost jos od SP-a u Hrvatskoj sumnja da neke stvari unutar reprezentacije (a unutar Saveza da ne govorimo) zbilja smrde, ali nista se ne zna pouzdano. Kruze carsijom razne price, a oni koji znaju, sute... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.01.2013. u 22:07
    Sundovskog pod hitni smeniti,jer ako je on zadovoljan,mi navijaci nismo..ne toliko rezultatom koliko prikazanoj igri.Covek nema znanje i autoritet,.Linu za selektora !!!
    Obrisan korisnik