Nogomet

Wilshere: "Igrači moraju preuzeti odgovornost, ovo nema veze s trenerom"

Lovro Štrbinić • srijeda, 20.02.2013.
Wilshere: "Igrači moraju preuzeti odgovornost, ovo nema veze s trenerom"
Foto: EPA

Poraz od Bayerna doveo je nogometaše Arsenala u tešku situaciju pred uzvratni susret osmine finala Lige prvaka. Jack Wilshere je nakon neuspjeha stao u obranu trenera, a Walcott je realan uoči uzvrata.

Londonski Arsenal ostao je bez velikih izgleda da u Ligi prvaka ode dalje od osmine finala. Bayern se u prvom susretu pokazao boljim, a Wengeru i igračima ostaje slaba nada pred uzvrat u Münchenu.

Dovest će to do nove lavine kritika na račun francuskog trenera, ali u njegovu obranu stao je Jack Wilshere. " Mislim da to nema veze s menadžerom. On nas može postaviti na travnjak i motivirati nas, ali mi moramo igrati, a u ovom trenutku loše započinjemo utakmice i zbog toga smo kažnjeni", rekao je nakon poraza.

"Mislim da igrači moraju preuzeti odgovornost. Moramo to priznati. On je ovdje 16 godina i napravio je sjajan posao za klub, pa ne možete u njega sumnjati", nastavio je veznjak londonskog kluba.

Ipak, još uvijek se nada u preokret na Allianz Areni: " Igrači moraju biti dovoljno veliki muškarci i preuzeti odgovornost, podići glave i nastaviti dalje. Tamo moramo zabiti nekoliko golova, najmanje tri, a imamo igrače koji to mogu. Samo moramo započeti bolje."

Također, svoje mišljenje nakon poraza od Bavaraca iznio je i Theo Walcott. "Moramo biti realni i reći kako će biti veoma teško proći dalje. Bayern je vrlo jak kod kuće, nama trebaju tri pogotka. To možemo samo ako pružimo sve od sebe i pokažemo izdanje iz drugog poluvremena na Emiratesu", riječi su napadača o uzvratu u Njemačkoj.

Svjestan težine zadatka u europskom natjecanju Walcott naglašava kako je vrijeme za potpunu koncentraciju na Premiership. "Mislim da se moramo vratiti na mjesta na kojima bi trebali biti na tablici. Imali smo nekoliko dobrih rezultat u prvenstvu, moramo ponovno početi vjerovati u sebe i krenuti prema vrhu ljestvice", zaključio je član kluba kojeg čeka velika borba za plasman u Ligu prvaka u sljedećoj sezoni.

Liga prvaka - završnica

osmina finala - prve utakmice

Celtic0:3Juventus
Valencia1:2PSG
Šahtar2:2Borussia D.
Real Madrid1:1Manchester United
Porto1:0Málaga
Arsenal1:3Bayern
Galatasaray1:1Schalke 04
Milan2:0Barcelona

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • johnny00820.02.2013. u 19:43
    wenger na damo te!
    johnny008
  • Obrisan korisnik20.02.2013. u 18:03
    Žao mi je Wengera. Nadam se da će ostati i da će napraviti još dobrog posla u Arssenalu. Kriva je uprava što svake godine dopušta odlazak najboljih igrača.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.02.2013. u 16:07
    Ma nek ljudi govore što god žele, Wenger je umjetnik, postavljanjem nekog drugog za trenera bi najveći gubitnik ispao Arsenal.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.02.2013. u 15:55
    naravno da sama igra nema previše veze sa wengerom, jer na kraju krajeva kako je i jack rekao, igraju igrači i njihova je krivnja ako se u utakmicu ne uđe sa 100posto angažmana. loši rezultati posljedica su neambiciozne klupske politike, kojoj je jedini cilj zarada novca. klupsku politiku veoma... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.02.2013. u 14:16
    meni se čini da neće arsenala biti u ligi prvaka iduće sezone, par zadnji godina su kroz kvalifikacije ušli, ali ove godine sumnjam
    Obrisan korisnik