Nogomet

Huntelaar: "Šteta što nismo zabili više, Schalke je imao Galatasaray u šaci"

Borna Rupnik • četvrtak, 21.02.2013.
Huntelaar: "Šteta što nismo zabili više, Schalke je imao Galatasaray u šaci"
Foto: EPA

Istanbulskih 1:1 dovelo je Schalke u ugodnu poziciju za uzvrat u Gelsenkirchenu, a u njemačkom taboru smatraju da su mogli i do pobjede protiv Drogbe, Sneijdera i društva...

Turski Galatasaray vrlo je ambiciozno dočekao goste iz Gelsenkirchena u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, a ionako vruća atmosfera u Istanbulu dodatno je podgrijana vodećim pogotkom Buraka Yilmaza. Međutim, Schalke se nije dao smesti te je preko Jonesa stigao do vrijednog pogotka u gostima i poravnanja.

Fatih Terim, trener Galatasaraya: "Imali smo dvije sjajne prigode da kod 1:0 postignemo i drugi pogodak. Međutim, onda nam je pao moral nakon izjednačenja tik prije odmora. Nakon stečenog vodstva počeli smo početnički griješiti. Nismo odigrali najbolje što možemo i znamo da u Njemačkoj više nemamo pravo na nikakve isprike. Oduševljava me Yilmazova forma, on neprestano radi i pokušava biti što bolji".

"Ovih 1:1 dobar je rezultat za Schalke, a i naša je igra bila dobra. Galatasaray je igrao na protunapade, a mi smo ih držali u šaci i pritiskali. Šteta je što nismo zabili više, šanse smo imali, samo ih nismo znali realizirati. Mogli smo i do pobjede, ali barem smo se napunili samopouzdanjem za uzvrat", izjavio je nizozemski napadač njemačkog prvoligaša, Klaas-Jan Huntelaar.

Strijelac Jones podsjetio je kako je Schalke u zadnjih 12 utakmica uspio pobijediti samo jednom, a domaćin je bio dobio dodatna krila dolascima Sneijdera i Drogbe.

"Sretni smo, unatoč tome što smo napravili jednu ili dvije pogreške i primili pogodak. Bili smo dobro, postigli smo važan pogodak, ali zaradili smo i dosta tuđeg poštovanja ovakvom partijom", rekao je.

Schalkeov trener Jens Keller nalazi se pod velikim pritiskom te će mu dobar rezultat iz Istanbula dati bar malo "prostora za disanje": "Schalke je odigrao sjajnu utakmicu, igrali smo kompaktno i vrlo angažirano, cijela se momčad iskazala. Stvarali smo prilike, ali nismo ih nažalost sve pretvorili u pogodak".

Liga prvaka - završnica

osmina finala - prve utakmice

Celtic0:3Juventus
Valencia1:2PSG
Šahtar2:2Borussia D.
Real Madrid1:1Manchester United
Porto1:0Málaga
Arsenal1:3Bayern
Galatasaray1:1Schalke 04
Milan2:0Barcelona

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.02.2013. u 15:48
    ovaj privremeni trener ima nekog mota, vidi se da je odlicno skautirao i izanalizirao protivnika..ali dok ne pocne pobjeđivati i u bundesligi od mene nema palac gore...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.02.2013. u 12:45
    Imali su i jedni i drugi prilike... Ovo je još i najpravedniji rezultat, ali uzvrat je potpuno otvoren!
    Obrisan korisnik
  • nido21.02.2013. u 12:43
    Samo ozbiljno pristupiti u uzvratu i maximalno angazirano. Zelim da sva tri njemacka kluba produ dalje!
    nido
  • Obrisan korisnik21.02.2013. u 12:29
    Svaka cast za Schalke! Dobro su se vratili u igru poslije primljenog gola u onakvoj atmosferi. Sada u Gelsenkirchenu dovrsiti posao!
    Obrisan korisnik