Nogomet

Terim: "Galatasaray je izgledao kao izvrsna europska momčad"

Borna Rupnik • srijeda, 13.03.2013.
Terim: "Galatasaray je izgledao kao izvrsna europska momčad"
Foto: EPA

Schalke nije uspio u svom Gelsenkirchenu kapitalizirati obećavajućih 1:1 iz Istanbula, a domaći trener Jens Keller ostao je bez objašnjenja za slabu partiju u prvom poluvremenu. Fatih Terim bio je, blago rečeno, oduševljen...

Pobjedom 3:2 na gostovanju u Njemačkoj turski je Galatasaray osigurao svoje mjesto među osam najboljih momčadi Starog kontinenta. Nakon neriješenog u Istanbulu, Schalke je imao prednost domaćeg terena, ali je nije znao iskoristiti.

"Nemam objašnjenja za Schalkeovo prvo poluvrijeme", iskren je bio Jens Keller, trener sastava iz Gelsenkirchena, po završetku utakmice. "Igrali smo kao i prije nekoliko tjedana, bez potrebne agresije, a svi su dali oko 10 posto manje nego što nam je trebalo. Nismo bili aktivni, nismo bili usredotočeni i ostavili smo Galatasarayu previše prostora".

"U drugom smo poluvremenu zaigrali bolje, ali protivnik nas je iznenadio formacijom s rombom u sredini. Ne treba zaboraviti niti da su nam neki ključni igrači nedostajali i nakon pokazanog u nastavku nema potrebe da budemo depresivni", završio je Keller.

Puno više razloga za zadovoljstvo imao je turski strateg Fatih Terim, koji je pozvao na veliko slavlje, proporcionalno uspjehu Galatasaraya.

"Cijela Turska treba uživati u ovom uspjehu, a posebno hvala navijačima koji su se žrtvovali i putovali s nama do Njemačke. Čestitam svim svojim igračima, izgrlit ću ih i izljubiti. Neki su igrači, koji su inače poznati po ograničenim trkačkim i taktičnim mogućnostima, bili kao novi i iskazali se borbom na terenu", kaže.

"Galatasaray je izgledao kao izvrsna europska momčad, prije primljenog pogotka imali smo još tri čiste prilike", dodao je Fatih Terim.

Liga prvaka - završnica

osmina finala - uzvrati

Manchester United1:2Real Madrid
Borussia D.3:0Šahtar
PSG1:1Valencia
Juventus2:0Celtic
Schalke 042:3Galatasaray
Barcelona4:0Milan
Málaga2:0Porto
Bayern0:2Arsenal

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.03.2013. u 15:53
    jbt imali ste vi srice sa skupinom laganom i sa zdrijebom, sad vam slijedi nakantavanje
    Obrisan korisnik
  • nido13.03.2013. u 13:08
    Izgledali su kao klinac...jbt. vidit cemo vas u cetvrtfinalu, koga god da izvuku ispast ce s nekoliko komada razlike!!!
    nido