Liga prvaka, osmina finala - prve utakmice, 19.02.2014, 20:45 h
Milan
Milan 0:1(0:0) Atlético Madrid
Atlético Madrid

Video: Kasnim pogotkom Diega Coste Atletico Madrid slavio na San Siru

Igor Šestak • srijeda, 19.02.2014.
Video: Kasnim pogotkom Diega Coste Atletico Madrid slavio na San Siru
Foto: EPA

U prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka Atletico Madrid je s minimalnih 1:0 svladao Milan i osigurao si vrlo dobru situaciju uoči uzvratne utakmice koja se igra 11. ožujka u Madridu. Mreže na San Siru mirovale su 82 minute, a onda je Diego Costa šokirao Rossonere i osigurao svom klubu veliku prednost uoči drugih 90 minuta ovog okršaja.

Iako su imali dobrih perioda igre i dobrih prilika u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, nogometaši Milana na svom stadionu nisu uspjeli svladati Atletico Madrid. Naprotiv, San Siro su napustili poraženi zahvaljujući vrijednom pogotku Diega Coste iz 83. minute i pred njima je težak put do četvrtfinala elitnog europskog nogometnog natjecanja.

Atletico je utakmicu otvorio u dobrom ritmu, ali značajniju prijetnju nije stvorio. Desetak minuta trebalo je Rossonerima da proigraju i ubrzo su počeli stvarati dobre situacije pred vratima Courtoisa. U 15. minuti centimetri su ih dijelili od vodstva kad je belgijski vratar udarac Kake skrenuo u gredu, a odlično je reagirao i četiri minute kasnije prilikom pokušaja glavom Polija. U toj je situaciji imao i naklonost vratnice.

U 26. minuti Seedorf je već morao mijenjati. Umjesto De Sciglija koji se ozlijedio prilikom Insuinog starta, uveo je Abatea, a novu priliku Milan je imao u 32. minuti kad je Kaka pucao preko gola. Gosti su zaprijetili u 36. minuti. Prvo opasnim centaršutom Diega Coste kojeg je u korner izbacio Abate, a onda i udarcem glavom Godina kojeg je obranio Abbiati. U samoj završnici prvog dijela prilika nije bilo i momčadi su na odmor otišle s početnim rezultatom.

Početak nastavka pripao je Madriđanima. Raul Garcia i Diego Costa stvarali su probleme Milanovoj obrani, ali njihovi pokušaji nisu zaposlili Abbiatija. Na drugoj strani prijetili su Taarabt i Kaka, ali Courtois nije bio na iskušenjima kao u prvom dijelu. Sredinom drugog dijela pokušavali su još Essien, Balotelli i ponovno Taarabt, ali bez uspjeha.

Simeone se na prvu izmjenu odlučio tek 15 minuta prije kraja susreta. Uveo je Rodrigueza umjesto Turana, a vrlo brzo stigla je i dobra prilika za Garciju, no Abbiati je uspio obraniti njegov pokušaj. Činilo se kako će utakmica završiti bez golova, no u 83. minuti Talijani su doživjeli šok. Atleticov najbolji strijelac ove sezone, Diego Costa, uspio je nakon kornera glavom pospremiti loptu iza leđa Abbiatija. Bio je to njegov 27. gol u sezoni u svim natjecanjima, a zasigurno i jedan od najvažnijih.

Rossoneri do kraja susreta nisu uspjeli napraviti ništa značajnije i razočarani su napustili travnjak San Sira. U Madrid će putovati sa zaostatkom od jednog pogotka i pred njima je vrlo teška misija ukoliko žele ući među osam najboljih klubova Europe za ovu sezonu. Uzvrat je na rasporedu 11. ožujka.

Liga prvaka

osmina finala - prve utakmice

Manchester City0:2Barcelona
Bayer Leverkusen0:4PSG
Milan0:1Atlético Madrid
Arsenal0:2Bayern
Zenit2:4Borussia D.
Olympiakos2:0Manchester United
Galatasaray1:1Chelsea
Schalke 041:6Real Madrid

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.02.2014. u 19:43
    šteta previše promašenih prilika za milan u prvom poluvremenu pa im se to osvetilo na kraju
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.02.2014. u 09:54
    Dobro da ovaj Costa ne igra za Brazil, bez njega su 50% slabiji !!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.02.2014. u 08:06
    velik pad Milana u zadnji 15 minuta, tu su se raspali, dotad su igrali u priliku dobro, posebo prvo poluvrijeme
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.02.2014. u 23:13
    ovako bi nekad Milan pobjeđivao i kad ne igra dobro... danas su odigrali odlično 1. pol, po meni i nedosuđen penal za njih i onda iz ničega prime gol na kraju... ugl, značajan pad u drugom Milana
    Obrisan korisnik
  • Colchoneros19.02.2014. u 22:49
    Bravo dečki, sve očekivano, od igre do rezultata. Sad treba potvrditi pozitivan rezultatom pobjedom u uzvratu :)
    Colchoneros