Liga prvaka, osmina finala - prve utakmice, 18.02.2014, 20:45 h
Manchester City
Manchester City 0:2(0:0) Barcelona
Barcelona

Video: Messi i Alves donijeli Barceloni veliku prednost, City pred ispadanjem

Josip Piršljin • utorak, 18.02.2014.
Video: Messi i Alves donijeli Barceloni veliku prednost, City pred ispadanjem
Foto: EPA

Barcelona je već u Manchesteru možda osigurala nastup u četvrtfinalu Lige prvaka. Katalonska je momčad na Etihadu pobijedila City 2:0, te može mirno čekati uzvrat na Nou Campu.

U prvom ogledu osmine finala Lige prvaka Barcelona je u gostima svladala Manchester City 2:0 i tako došla do velike prednosti uoči uzvratne utakmice u Španjolskoj. Nije to bio spektakl kakav se možda očekivao. Domaći su pružili dobar otpor, ali isključenje Demichelisa početkom nastavka poremetilo im je planove.

Obje momčadi su izašle gotovo u najjačim sastavima. Manchester Cityju je jedino nedostajao Agüero, a za Barcelonu je Neymar ušao u nastavku iako je bio upitan. Prednju liniju gostiju stoga su činili Sanchez, Messi i Iniesta, dok je u vrhu napada domaće ekipe od prve minute igrao Negredo ispred Silve.

Barcelona je, očekivano, preuzela inicijativu i držala loptu u svom posjedu, ali su njeni napadači naišli na odlično organiziranu i čvrstu obranu Cityja. U prvih 45 minuta nisu uspjeli stvoriti niti jednu stopostotnu šansu, a prvi udarac prema vratima Harta gostujući su nogometaši uputili tek u 31. minuti.

Domaći su se, pak, postavili vrlo kompaktno i uspješno su odbijali napade Katalonaca u čemu su se istaknuli Demichelis i Toure. U nekoliko su navrata ozbiljno zaprijetili Valdesu, a možda i najbolju priliku imao je Negredo u 19. minuti kada je pobjegao obrani Barce, ali nitko od suigrača ga nije pratio.

City je dobro odigrao prvo poluvrijeme, ali brzo nakon početka nastavka primio je pogodak. Messi je bježao Demichelisu i argentinski branič je morao srušiti sunarodnjaka kako ne bi izašao sam na Harta. Za to je dobio crveni karton, a Barceloni je dosuđen kazneni udarac. Siguran s bijele točke bio je Messi koji donosi svojoj ekipi vodstvo 1:0.

Blaugrana je s igračem manje mogla još više kontrolirati utakmicu i pokušala je doći do povećanja vodstva. Dobru je priliku propustio realizirati Xavi, a nakon njega po desnoj je strani prošao Alves i gađao suprotni kut, no pucao je pored lijeve vratnice.

U 90. minuti Katalonci su zabili i drugi gol na susretu. Neymar je odigrao akciju s Alvesom, a desni bek Barce gura loptu kroz noge Hartu za 2:0. Manchester City stoga na Nou Campu očekuje veoma težak zadatak ukoliko želi proći dalje.

Liga prvaka

osmina finala - prve utakmice

Manchester City0:2Barcelona
Bayer Leverkusen0:4PSG
Milan0:1Atlético Madrid
Arsenal0:2Bayern
Zenit2:4Borussia D.
Olympiakos2:0Manchester United
Galatasaray1:1Chelsea
Schalke 041:6Real Madrid

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.02.2014. u 20:23
    A kome si ti sad tu što odgovorio? Koliko vidim tvoj komentar se ne odnosi na ništa od ovoga, niti što sam napisao ja, niti ovome kome sam ja odgovorio. Ja samo kažem da Barcelona nije odigrala dobru utakmicu, a da su igrali dobro, dominirali bi kao i Bayern koji je potpuno nadigrao City na... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.02.2014. u 18:16
    Kak ne bi dali gol kad je Messi izbio u mrtvu šansu pa ga je Demichelis morao rušit?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.02.2014. u 18:12
    Dokad ljudi neće znat ništa o nogometu.A da se taj City pukušao s Barcom ko s Bayernom nadigravat popio bi 5 komada.Oni to znaju svi to znamo jedino ti ne znaš.Zato je City igrao u 2 obrambena bloka s bekom u vezi.Jel ti sad malo jasnije zašto?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.02.2014. u 13:27
    Bio je prekršaj izvan 16, ali ne treba suca tu napadati jer je bilo jako teško za procijeniti. Demichelis je taj koji je sjebao Cityjev plan. Panjina obična, očekivao sam da će tako nešto napraviti.I vidim da nitko nije spomenuo Davida Silvu. Kakva partija, fantastično. Čovjek se takvom lakoćom... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Colchoneros19.02.2014. u 09:48
    Ni s od toliko spominjanog spektakla, razočaran utakmicom i sudačkim greškama
    Colchoneros