Liga prvaka, osmina finala - prve utakmice, 26.02.2014, 20:45 h
Galatasaray
Galatasaray 1:1(0:1) Chelsea
Chelsea

Video: Chelsea napušta Istanbul neporažen i s pogotkom u gostima

Josip Piršljin • srijeda, 26.02.2014.
Video: Chelsea napušta Istanbul neporažen i s pogotkom u gostima
Foto: EPA

Vodeća momčad engleskog prvenstva uspjela je proći "vruće" gostovanje u Istanbulu bez poraza. Chelsea je, štoviše, u remiju s Galatasarayem postigao i pogodak, te će mirnije nastupiti u uzvratu osmine finala Lige prvaka u Londonu.

Galatasaray i Chelsea su odigrali prvi remi u osmini finala ovosezonske Lige prvaka. Aktualni pobjednik Europske lige rano je poveo u Istanbulu preko Torresa, no domaćin se "probudio" u nastavku i uspio je izjednačiti preko Chedjoua. Mourinho će tako s povoljnijim ishodom na uzvrat protiv Mancinija i svojih bivših igrača Drogbe i Sneijdera.

Gostujuća momčad bolje se snašla na početku utakmice i već u četvrtoj minuti mogla je doći do vodstva. Vratar Galatasaraya Muslera je napravio veliku pogrešku predavši loptu Willianu, ali Brazilac nije uspio prebaciti Urugvajca i poslati loptu u mrežu. Ubrzo nakon toga ipak su se veselili Englezi.

Chelsea je odigrao vrlo lijepu akciju po lijevoj strani nakon koje je Azpilicueta povratnom loptom našao Torresa u sredini šesnaesterca, a španjolski napadač nije imao težak zadatak pogoditi mrežu Muslere za 1:0 u devetoj minuti.

Turski je sastav pokušao brzo uzvratiti, ali obrana Chelseaja je uglavnom bez većih poteškoća odolijevala napadima. Do kraja prvog poluvremena Galatasaray nije uspio poravnati rezultat i na odmor se otišlo s minimalnom prednošću gostujuće ekipe.

Domaći su ipak u nastavak krenuli odlučnije i agresivnije, a najava izjednačenja došla je u 63. minuti kada je Inan pogodio stativu poslije spuštene lopte Drogbe glavom. Dvije minute kasnije Čech je morao vaditi loptu iz svoje mreže.

Sneijder je izveo udarac iz kuta i ubacio pred vrata Chelseaja gdje se našao Chedjou neometan i zabio za 1:1. Bolje drugo poluvrijeme domaći su pokušali iskoristiti za još jedan pogodak i odlazak na Stamford Bridge s prednošću, ali na kraju je utakmica na Türk Telekom Areni završila bez pobjednika s povoljnijim ishodom za ekipu iz Londona.

Liga prvaka

osmina finala - prve utakmice

Manchester City0:2Barcelona
Bayer Leverkusen0:4PSG
Milan0:1Atlético Madrid
Arsenal0:2Bayern
Zenit2:4Borussia D.
Olympiakos2:0Manchester United
Galatasaray1:1Chelsea
Schalke 041:6Real Madrid

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.02.2014. u 13:28
    lipa akcija kod gola Chelsea, a trebali su ovo dobit
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.02.2014. u 03:07
    ma dajte molim vas, chelsea ce im sprasiti 3 gola u uzvratu, mourinho je uvijek imao puno bolje rezultate kuci nego u gostima, a ni galata nece imati 50000 grlatih navijaca u engleskoj...pa nije ovo bayern da nakon 1-1 govorite bit ce uzvrat zanimljiv
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.02.2014. u 01:57
    je dobar rezultat ali varljiv. schalke je isto odnio 1:1 iz istanbula u 1/8 finala prošle sezone pa ispali s 2:3 u gelsenu znam da schalke i chelsea nisu ni blizu ali ništa još nije gotovo
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.02.2014. u 23:48
    kakv rub,o čemu ti pričaš? 1:1 je dobaer rez za plavce,uzvrat će isto biti zanimljiv
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.02.2014. u 23:20
    Mourinho opet igra alibi nogomet!
    Obrisan korisnik