Liga prvaka, osmina finala - prve utakmice, 25.02.2014, 18:00 h
Zenit
Zenit 2:4 Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Video: Borussia Dortmund s četiri pogotka obavila velik posao u Rusiji

Sportnet • utorak, 25.02.2014.
Video: Borussia Dortmund s četiri pogotka obavila velik posao u Rusiji
Foto: EPA

Nogometaši Borussije načinili su velik korak prema plasmanu u četvrfinale Lige prvaka, na gostovanju u Rusiji sjajnom su igrom izborili zasluženu pobjedu od 4:2 i Zenitu servirali nemoguću misiju pred uzvrat u Dortmundu.

Sve je u St. Peterburgu bilo riješeno u početnih pet minuta utakmice, u kojima je gost iz Dortmunda čak dvaput zatresao mrežu Zenita i došao do goleme rezultatske, ali i psihološke prednosti.

Već u četvrtoj minuti Robert Lewandowski je uposlio Marca Reusa, koji je srušen, ali se na pravom mjestu našao Henrih Mhitarjan i poslao loptu u mrežu. Tek nešto više od 60 sekundi kasnije novi šok za domaćine, ovoga puta Mhitarjan je ubacio, Kevin Grosskreutz ostavio loptu za Reusa, a ovaj povisio na 2:0.

Borussia je prednost uz dominantnu igru zadržala do odmora, no suprotno očekivanjima i prikazanoj igri Zenit se u 57. minuti nakratko vratio u utakmicu. Nakon sumnjive situacije koja je mirisala na zaleđe Jose Rondon pogodio je vratnicu, a na odbijenu loptu natrčao Oleg Šatov i smanjio na 2:1.

Veselje domaćina trajalo je samo četiri minute, a tada je Lukasz Piszczek povratnom loptom uposlio Lewandowskog, koji se na trenutak spetljao, ali ipak poslao loptu kroz noge vratara Lodigina.

U 69. minuti još jedna sporna situacija u šesnaestercu Borussije. Viktor Fajzulin se zaletio u Piszczeka, a sudac pokazao na bijelu točku, s koje je Hulk zakucao loptu pod gredu i još jednom vratio rusku momčad u dvoboj.

Kao i kod prvog pogotka Zenita i ovoga puta slavlje je bilo kratkoga vijeka. Samo dvije minute kasnije grubo je pogriješio Anatolij Timoščuk, izgubio loptu na sredini terena, a njemačka momčad iskoristila brzu kontru iz koje je Lewandowski prisebnom završnicom postavio konačnih 4:2.

Liga prvaka

osmina finala - prve utakmice

Manchester City0:2Barcelona
Bayer Leverkusen0:4PSG
Milan0:1Atlético Madrid
Arsenal0:2Bayern
Zenit2:4Borussia D.
Olympiakos2:0Manchester United
Galatasaray1:1Chelsea
Schalke 041:6Real Madrid

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.02.2014. u 09:27
    To je ono što ja već duže vrijeme pričam. Prije će marsovci sletjet na zemlju nego mi vidjet jedno kolo lige prvaka bez sudačkih repova. Ovo je već smiješno. Pa da više jedna utakmice ne može proći bez ikakvih sudačkih previda. Jebo te Platini u zdrav mozak. Pa dajte više uvedite 5-og sudca i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • The Phantom25.02.2014. u 23:52
    Neće iznenadit,vidiš kako je rutinski 2:0 dobija
    The Phantom
  • torrente8725.02.2014. u 23:31
    Lewa, dabogda propo'.. sve ti ko loše u Dortmundu šta li?
    torrente87
  • Obrisan korisnik25.02.2014. u 21:46
    Pa zar ne može proči jedna utakmica Lige prvaka, a da suci ne naprave neku pogrešku. Prvi gol Zenita zaleđe, a drugi iz kaznenog udarca, prije prekršaj u napadu, nikako kazneni udarac. Unatoč sudačkim pogreškama, imamo još jednog sigurnog četvrtfinalista, jer je razlika u kvaliteti u korist BVB-a... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.02.2014. u 21:35
    Jedino ako Olympiacos ne iznenadi, ako se to uopce moze nazvati iznenađenjem, s obzirom na ovogodišnje izvedbe Uniteda...
    Obrisan korisnik

Liga prvaka

osmina finala - prve utakmice

Manchester City0:2Barcelona
Bayer Leverkusen0:4PSG
Milan0:1Atlético Madrid
Arsenal0:2Bayern
Zenit2:4Borussia D.
Olympiakos2:0Manchester United
Galatasaray1:1Chelsea
Schalke 041:6Real Madrid

Izdvojeno