Liga prvaka, osmina finala - prve utakmice, 19.02.2014, 20:45 h
Arsenal
Arsenal 0:2 Bayern
Bayern

Video: Bayern nastavio seriju gostiju od utorka i odnio prednost na uzvrat na svom travnjaku

Branimir Korać • srijeda, 19.02.2014.
Video: Bayern nastavio seriju gostiju od utorka i odnio prednost na uzvrat na svom travnjaku
Foto: EPA

Nakon što su u utorak Barcelona i PSG stigli do gostujućih pobjeda u prvim susretima osmine finala Lige prvaka, njihovim stopama krenuo je i Bayern. Bavarci su u Londonu bili bolji od Arsenala i tako napravili korak prema prolasku u četvrtfinale...

Dva promašena kaznena udarca, crveni karton i prekrasan pogodak Bayerna označili su dvoboj Arsenala i aktualnog europskog prvaka. Bayern je na kraju iz cijele te „zbrke“ izašao kao pobjednik čime je stekao prednost uoči uzvrata na svom terenu.

Počelo je obostrano potpuno otvoreno i u kratkom roku zabilježen je niz lijepih prilika koje su najavile odličnu utakmicu.

Već u trećoj minuti sijevnuo je fantastičan šut Tonija Kroosa i još ljepša obrana Wojciecha Szczesnog da bi Arsenal također uzvratio i stavio na muke Neuera. Prvo je Sanogo pucao da bi Neuer obranio, a zatim je skinuo pokušaj i Santija Cazorle.

Tek osma minuta igrala se na Emiratesu, a već smo mogli vidjeti nekoliko pogodaka. U toj minuti Özil je iz sumnjive situacije ušao u 16 metara gdje ga je srušio Boateng i sviran je kazneni udarac. Međutim Özilov pokušaj fantastično brani vratar Bayerna i na semaforu ostaje 0:0.

Nakon tog sjajnog početka s nizom prilika u kratkom razdoblju, obje momčadi su se malo primirile, odustalo se od run&gun nastupa i igra se pomaknula oko sredine terena.

Arsene Wenger je nakon pola sata igre bio primoran povući prvu izmjenu i iz igre zbog ozljede izvaditi Kierana Gibbsa kojeg je zamijenio Nacho Monreal.

Sedam minuta kasnije težak udarac za Arsenal. Kroos je poslao sjajnu loptu u prostor za Arjena Robbena, ovaj je izbio loptu ispred Szczesnog, a poljski vratar ga ruši i Bayern dobiva kazneni udarac, a Wojciech Szczesny crveni karton. Iz igre je povučen Cazorla da bi na vrata mogao stati Lukasz Fabianski. Kazneni udarac izveo je David Alaba, Fabianski je otišao na jednu stranu, a lopta na drugu, no na oduševljenje navijača domaćina od vratnice je otišla u gol-aut.

U drugom poluvremenu Bayern je odmah preuzeo kontrolu nad utakmicom i nije trebalo dugo čekati na pogodak.

Ono što Toniju Kroosu nije uspjelo na početku susreta, uspjelo mu je u 54. minuti. Fantastično je opalio s 20 metara, pogodio kut i doveo Bayern do prednosti 1:0 te stavio Arsenal u još veće probleme.

U 64. minuti s travnjaka je izašao Mario Mandžukić koji se nije previše vidio u ovom susretu, imao je malo lopti i umjesto njega je ušao Thomas Müller.

Brojčano nadmoćan Bayern vrtio je loptu oko kaznenog prostora domaćina, Arsenal se nije mogao sastati s loptom već je očajnički pokušavao spriječiti Bavarce da uđu u priliku i postignu još jedan pogodak. Sporadično su gosti prijetili preko Robbena s vanjskih pozicija, no igrali su strpljivo i nisu bezglavo jurili za drugim golom.

Čekali su gosti da se otvori rupa u domaćoj obrani, a ona se otvorila u 88. minuti. Philipp Lahm je odlično ubacio na peterac gdje se „ušuljao“ ismeđu dvojice igrača domaćina Müller i glavom pogodio za 2:0, a mogli su gosti postići i treći pogodak, ali u 90. minuti lijep udarac Kroosa zaustavila je vratnica.

Tako je i drugi engleski klub uoči uzvratnog dvoboja u minusu dva pogotka i teškoj situaciji prije neugodnog gostovanja. Bayern je ovim slavljem napravio ogroman korak prema četvrtfinalu.

Liga prvaka

osmina finala - prve utakmice

Manchester City0:2Barcelona
Bayer Leverkusen0:4PSG
Milan0:1Atlético Madrid
Arsenal0:2Bayern
Zenit2:4Borussia D.
Olympiakos2:0Manchester United
Galatasaray1:1Chelsea
Schalke 041:6Real Madrid

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • gerrard20.02.2014. u 23:21
    kako probiti bunker?!?!teško ga je probiti, ali onda trebaš stavit bar 2-3 igrača u 16-terac..a ne kad lahm ili alaba prime loptu, u sredini jedino mandžo..i onda sam pimplanje okolo..pa de ubaci koju loptu unutra, izrodit će se šansa..shvaćam kad na centru igraju prvom do sebe sigurnu loptu, ali... [više na forumu]
    gerrard
  • Obrisan korisnik20.02.2014. u 19:22
    sve super sve 5 sa 5 sudaca i pokusaj pokrivanja sto vise terena...mislim da bi bolje bilo da umjesto ova dva suca koji su naslonjeni na stativu 95% utakmice stave jos jednog suca u polje...mislim da bi to rjesilo dosta problema...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.02.2014. u 17:00
    Sjećam se također i Howarda Webba koji u finalu svjetskog prvenstva nije isključio De Jonga ili van Bomella, ali zato je Rukavini dao bez problema crveni za blaži prekršaj. Eto i njega je trebalo izbaciti, ali on ima osjećaj koja je utakmica finale, a koja je pretkolo i zato se sviđa FIFA-i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.02.2014. u 16:57
    Nisam znao da pratis sto pisem, ali polaskan sam. Ja, a i sudac držimo da je kontakt Vele i Mascerana samo kontakt igra, a ti to usporedjujes s ovom situacijom ili bolje reci situacijama. Ja ne vidim vezu te situacije s ovima, ali kao sto vidis, ni tada ni sada se te odluke ne mogu promijeniti, a... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.02.2014. u 15:03
    jbt ovaj zarazni trol nikad na ovom forumu nije postao normalan komentar, ti si dečko zaluđen likom i djelom katalonske dosade
    Obrisan korisnik