Liga prvaka, osmina finala - prve utakmice, 18.02.2014, 20:45 h
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen 0:4 Paris Saint-Germain
Paris Saint-Germain

Video: PSG već u prvom poluvremenu napunio mrežu Bayera i zakoračio prema četvrtfinalu Lige prvaka

Branimir Korać • utorak, 18.02.2014.
Video: PSG već u prvom poluvremenu napunio mrežu Bayera i zakoračio prema četvrtfinalu Lige prvaka
Foto: EPA

Već u prvom susretu osmine finala Lige prvaka PSG je potvrdio status favorita u dvomeču protiv Bayera iz Leverkusena. Usred Njemačke je stigao do visoke pobjede i na Parku prinčeva ne bi smio imati nikakvih problema na putu do potvrde ulaska u četvrtfinale...

Znalo se da je Bayer u lošoj formi i da vrlo teško dolazi do bodova u posljednje vrijeme, kao što se i znalo da je PSG priličan favorit u ovoj osmini finala. Međutim nije se baš očekivalo da će se domaćini tako brzo raspasti i već nakon 45 minuta praktički se oprostiti od četvrtfinala. Parižani su već u prvom poluvremenu riješili sve dvojbe, stigli do visoke prednosti i nakon toga mirno odradili posao.

Početak susreta bio je najgori mogući za njemačku momčad. PSG je odmah zagospodario terenom i već u trećoj minuti je stigao do vodstva. Marco Veratti je odlično pronašao Blaidea Matuidija, a veznjak gostiju je lijepo pogodio za vodstvo PSG-a.

Bayer se dosta mučio od samog početka susreta i PSG je praktički u deset minuta mogao završiti posao. Vrlo brzo nakon vodećeg pogotka, veliku priliku propustio je Zlatan Ibrahimović koji nije iskoristio pogrešku domaćeg vratara Bernda Lena koji nije dobro istrčao na ubačenu loptu, a Ibrahimović je pucao iz odlične situacije u Turčina Topraka.

Parižani nisu dopuštali Bayeru da razvije svoju igru i Apotekari su teško stvarali prilike, a jednu od izglednijih u 27. minuti propustio je Stefan Kiessling nakon što je Hilbert ubacio, a njemački napadač nije dobro zahvatio loptu i Salvatore Sirigu je lakoćom obranio njegov pokušaj.

U samoj završnici prvog poluvremena PSG je napravio ogroman korak prema četvrtfinalu Lige prvaka. Lavezzija je u svom kaznenom prostoru srušio Emir Spahić i dosuđen je kazneni udarac. Zlatan Ibrahimović nije pogriješio i odveo je Parižane do visokih 2:0.

Tri minute kasnije Leno po treći put mora po loptu u mrežu, a kreatori potopa domaćina bili su najbolji Parižani večeras, Blaise Matuidi i Zlatan Ibrahimović. Matuidi je lijepo zadržao loptu i pronašao Ibrahimovića na rubu 16 metara koji krasno pogađa za vjerojatno rješenje pitanja prvog sudionika četvrtfinala.

Pokušao je Sami Hyypiä promijeniti neke stvari izmjenama na poluvremenu, ali Parižani su rutinirano držali prednost na početku drugog dijela.

U 59. minuti situacija se dodatno pogoršala za Bayer, Emir Spahić je zaradio drugi žuti karton i morao je van travnjaka. Prvi je zaradio srušivši Lavezzija za kazneni udarac, a drugi je stigao nakon prekršaja nad Lucasom čime su Apotekari iz teške situacije stigli u gotovo nemoguću.

Posljednjih pola sata susreta PSG je bez problema kontrolirao utakmicu, a u samoj završnici je potopio svaku nadu Nijemaca. U 88. minuti ovozimsko pojačanje iz Newcastlea Cabaye, može se reći, potvrdio je prolazak Parižana. Ovakav Bayer protiv ovakvog PSG-a i s manjim zaostatkom ima minimalne šanse. S ovim zaostatkom, nema nikakve.

Liga prvaka

osmina finala - prve utakmice

Manchester City0:2Barcelona
Bayer Leverkusen0:4PSG
Milan0:1Atlético Madrid
Arsenal0:2Bayern
Zenit2:4Borussia D.
Olympiakos2:0Manchester United
Galatasaray1:1Chelsea
Schalke 041:6Real Madrid

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.02.2014. u 07:58
    PSG je dobar, imaju dobru obranu, kompaktni su, mogu daleko
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.02.2014. u 23:48
    Dortmund je u vrhu samo imaju puno problema sa ozljedama ove sezone, praktički cijelu sezonu igraju bez ključnog igrača Gundogana. I neće biti nikakvo iznenađenje, ako ih i ove sezone vidimo u polufinalu, ovisno o ždrijebu. A Leverkusen je u jako lošoj formi u posljednje vrijeme i igrali su protiv... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.02.2014. u 23:20
    Ma kakav PSG, ono danas je bilo jako loše. Strašna golčina Ibrakadabre ali odavno nisam vidia igrača koji onoliko šetka ka on...
    Obrisan korisnik
  • Cap_JackSparrow18.02.2014. u 23:08
    Dark horse moze biti netko ala bayer leverkusen a ne ekipa koja je potrosila za 15 igraca 200 M funti... i jos je prvak francuske...
    Cap_JackSparrow
  • Mithrandir18.02.2014. u 23:03
    PSG je sigurno dark horse LP-a. Popunjeni na svim pozicijama, dobri, čvrsti, uigrani. Mogu se sa svima "potuč". Nekako su u sjeni favorita, ali mogu do finala, nebi me čudilo.
    Mithrandir

Liga prvaka

osmina finala - prve utakmice

Manchester City0:2Barcelona
Bayer Leverkusen0:4PSG
Milan0:1Atlético Madrid
Arsenal0:2Bayern
Zenit2:4Borussia D.
Olympiakos2:0Manchester United
Galatasaray1:1Chelsea
Schalke 041:6Real Madrid

Izdvojeno