Liga prvaka, osmina finala - prve utakmice, 25.02.2014, 20:45 h
Olympiakos
Olympiakos 2:0 Manchester United
Manchester United

Video: Golovima Domingueza i Campbella Olympiakos u Pireju svladao Manchester United

Igor Šestak • utorak, 25.02.2014.
Video: Golovima Domingueza i Campbella Olympiakos u Pireju svladao Manchester United
Foto: EPA

Nakon što je odigrano prvih pet utakmica osmine finala Lige prvaka, gostujuće su momčadi imale pet pobjeda. Niz je prekinut u šestom susretu zahvaljujući odličnoj partiji Olympiakosa protiv Manchester Uniteda. Grčka momčad iskoristila je domaći teren i golovima Domingueza i Campbella stigla do velike pobjede rezultatom 2:0, koju će pokušati obraniti na Old Traffordu i plasirati se u četvrtfinale.

U utorak je nastavljen bogati program osmine finala nogometne Lige prvaka. Nakon što je u ranijem terminu Borussija Dortmund odličnom predstavom na gostovanju svladala ruski Zenit, u večernjem terminu snage su u Pireju odmjerili Olympiakos i Manchester United. U grupnoj fazi natjecanja Grci su osvojili drugo mjesto u skupini C, iza Paris Saint-Germaina, dok je United u osminu finala stigao kao pobjednik skupine A.

Tijekom zime Olympiakos je ostao bez svog prvog strijelca Mitrogloua, a na Engleze je morao i bez ozlijeđenog Saviole pa je napad predvodio Olaitan. Trener Manchester Uniteda David Moyes nije mogao računati na Matu koji je ove sezone već igrao za Chelsea u Ligi prvaka, a zbog ozljeda u Grčku nisu niti putovali Evans i Jones. Napad engleske momčadi predvodili su Van Persie i Rooney.

Domaćini su dobro krenuli u utakmicu i prvi su stvorili dobru priliku. Dominguez je bio u centru zbivanja, stvorio si prostor, ali mu je planove pokvario Vidić sjajnom obrambenom intervencijom. Kapetan Uniteda nekoliko se puta istaknuo u prvih dvadesetak minuta, dok je na drugoj strani u tom periodu jedinu opasnost po Olympiakosova vrata kreirao Cleverly. Nakon kornera mu se otvorila prilika za udarac, ali nije bio precizan.

U 26. minuti malo pored Unitedovih vrata opalio je Perez, a De Gea je morao obraniti i ne tako opasne pokušaje Maniatisa i Holebasa. Nakon pola sata igre činilo se kako Manchester United postaje sve bolji, barem po posjedu lopte, no u 38. minuti poveo je domaćin. Maniatis je pucao s dvadesetak metara, a u gužvi pred golom dobro se snašao Argentinac Dominguez i skrenuo loptu u mrežu.

U samoj završnici prvog dijela gosti nisu uspjeli učiniti ništa konkretno pa se na odmor otišlo s minimalnim vodstvom Olympiakosa. Prvu prijetnju nastavku kreirao je Perez, ali njegov udarac bio je lak plijen za De Geu. Međutim, nakon deset minuta igre u drugom dijelu španjolski vratar Manchester Uniteda bio je nemoćan i Olympiakos je udvostručio svoju prednost. Sve je odlično odradio Joel Campbell, igrač na posudbi iz Arsenala. Primio loptu od Olaitana, prevario Carricka pa s 25 metara od gola ljevicom pogodio sami kut gostujućih vrata.

Moyes je odgovorio uvođenjem Welbecka i Kagawe umjesto Cleverlyja i Valencije, jasno tražeći barem gostujući pogodak koji bi Unitedu ostavio dobre šanse za prolazak u uzvratnoj utakmici na Old Traffordu. Ubrzo su neprecizne pokušaje izmijenili Welbeck i Maniatis, a novu veliku priliku Grci su imali u 67. minuti kada je Olaitan bio zamalo neprecizan. Da je slučajno pogodio, Olympiakos bi bio "jednom nogom" u četvrtfinalu.

Završna faza utakmice prošla je relativno mirno. Englezi su teško dolazili do prilika, a niti igrači s klupe nisu donijeli željeni pomak. Vrijedi spomenuti odličnu priliku Van Persieja u 82. minuti, koju Nizozemac nije uspio pretvoriti u "zlata vrijedni" gostujući pogodak. Posljednji pokušaj na utakmici također je pripao Van Persieju, ali Roberto Jimenez je uspio sačuvati svoju mrežu. United će tako imati vrlo težak zadatak u uzvratnoj utakmici koja se igra na Old Traffordu 19. ožujka.

Liga prvaka

osmina finala - prve utakmice

Manchester City0:2Barcelona
Bayer Leverkusen0:4PSG
Milan0:1Atlético Madrid
Arsenal0:2Bayern
Zenit2:4Borussia D.
Olympiakos2:0Manchester United
Galatasaray1:1Chelsea
Schalke 041:6Real Madrid

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.02.2014. u 17:03
    ali mi lik nije jasan.Ode u Fulham a mogao je odigrati LP,sačekati ljeto pa odigrati svjetsko prvenstvo i onda čekati i birati ponudu.Ovako će slijedeću sezonu igrati u 2. ligi a jako dobar napadač
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.02.2014. u 16:56
    prošli tjedan mi lupate minuse što sam napisao da Moyes nije trener za United ,a sada svi pljuju po njemu.To vam je kao kad bi meni dali da vozim bolid Ferrarija
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.02.2014. u 13:06
    Mislim da usporedbe ovih veznih(čast Mati ali on je došao sada) i onih od prije(Scholes,bolji i mlađi Giggs itd) nije na istom nivou i Moyes ne zna izvuči maksimum dok je to Fergi radio vrlo dobro!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.02.2014. u 12:57
    Zanimljivo kako nitko ne priča previše o nedosuđenim crvenim kartonima Vidiću i Ferdinandu - bar je Ferdinand 100% zaslužio crveni. To jo sigurno jer igraju za Barcelonu . :))))))))
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.02.2014. u 10:58
    ne može mi nitko reći da ovi igrači ne valjaju,totalna bezidejnost u napadu-kao da sredine terena ni nema a taj isti carick je prošle sezone razvaljivao,očito da moyes nešto krivo radi...rooney i rvp nisu dobili 2 upotrebljive lopte cijelu tekmu,strašno teško za gledti navijaču uniteda....ggmu
    Obrisan korisnik