Liga prvaka, osmina finala - prve utakmice, 26.02.2014, 20:45 h
Schalke 04
Schalke 04 1:6 Real Madrid
Real Madrid

Video: Madriđani u Gelsenkirchenu napunili mrežu Schalkea i riješili pitanje prolaza

Branimir Korać • srijeda, 26.02.2014.
Video: Madriđani u Gelsenkirchenu napunili mrežu Schalkea i riješili pitanje prolaza
Foto: EPA

90 minuta bilo je dovoljno Real Madridu da odgovori na pitanje tko će igrati u četvrtfinalu Lige prvaka. Madriđani su u Gelsenkirchenu pregazili Schalke s vrlo visokih 6:1 i tako još i prije uzvrata riješili pitanje prolaza...

U Schalkeu su se nadali i hrabrili kako bi mogli pružiti Real Madridu dostojan otpor i namučiti očitog favorita u osmini finale Lige prvaka. Međutim, ništa od toga nije bilo, gosti su protutnjali kroz Gelsenkirchen i do vrha napunili mrežu domaćina.

U Schalkeu mogu žaliti za prilikom iz rane faze susreta koja ga je mogla vratiti u utakmicu, a nakon tog promašaja domaćin više nije imao nikakve šanse. Krenuo je Realov stroj i mreža domaćina je napunjena.

Prva pogreška obrane Schalkea, prva prilika na susretu i odmah pogodak. U 13. minuti Gareth Bale je kratko povukao prema kaznenom prostoru, dodao Cristianu Ronaldu koju pokušava petom pronaći Benzemu u uspijeva, ali uz pomoć Santane od kojeg se odbija lopta. Benzema je došao sam pred Fährmanna i lako zabio.

Već u sljedećoj minuti Schalke je imao dva čista zicera. Boateng je odlično ubacio na peterac, pucao je usamljeni Draxler, Casillas je krasno obranio, a na odbijenu loptu natrčao je Meyer i pucao visoko preko gola.

Ako neće zabiti Schalke, hoće Real Madrid. Gareth Bale je majstorski prošetao kroz obranu Schalkea i iz ne baš najlakše situacije pogodio je bližu vratnicu od koje se lopta odbila u gol. Pokušavali su ga zadržati Felipe Santana i Kolašinac, ali Bale je bio prečvrst.

Nakon primljenog pogotka Schalke je dosta izgubio povezanost u igri i Madriđani su zagospodarili terenom i vrlo brzo su došli u priliku postići i treći pogodak. Igrala se 32. minuta kada je Ronaldo dobro pucao iskosa, međutim lopta je pogodila vratnicu i odbila se u ruke njemačkog vratara.

Pet minuta kasnije još jednom Ronaldo ulazi u zicer, ali ovaj put Fährmann odbija nogama njegov udarac i lopta odlazi preko gola. U samoj završnici prvog poluvremena Benzema je uklizao na ubačaj Marcela, ali nije dobro zahvatio loptu u odličnoj situaciji.

Potpuna dominacija Real Madrida u prvom poluvremenu okrunjena je samo s dva gola iako ih je moglo biti i više, no već na startu drugog poluvremena stigao je i treći pogodak.

Došao je red na Cristiana Ronalda koji se „morao“ upisati među strijelce kada je krenula golijada i to lijepim udarcem iskosa kojim je ostavio Fährmanna bez šanse.

Potpuno potopljeni Schalke vrlo brzo je primio i četvrti pogodak. Već u 57. minuti nakon krasne kombinacije Ronalda i Benzeme, potonji je poslao loptu u mrežu. Ronaldo je petom gurnu Benzemu u čistu priliku, ovaj je izbjegao obranu Schalkea i ispod vratara pogodio za 4:0.

Već je bilo poznato tko će u četvrtfinale jer je bilo jasno kako Schalke ne može više ništa napraviti u preostalih „utakmicu i pol“, no gosti se nisu tu zaustavili. U 69. minuti i peti put se zatresla mreža domaćina, još jednom je strijelac bio Gareth Bale i to nakon lijepog proigravanja Sergija Ramosa.

Do kraja susreta gosti su rutinski kontrolirali utakmicu i u 89. minuti stigli i do šestog pogotka. Potpuno deprimirani domaćin napravio je grubu pogrešku, izgubio loptu na svojoj polovici, a Ronaldo se sjurio u 16 metara i lakoćom zabio.

Na samom ulasku u sudačku nadoknadu malo zadovoljstva za Schalke. najljepši potez susreta pripao je Klaas-Janu Huntelaaru koji je volejom prekrasno s ruba 16 metara zakucao loptu u mrežu Casillasa.

Ostalo je 6:1 i Madriđani već sada mogu razmišljati o četvrtfinalu. Luka Modrić odradio je svih 90 minuta.

Liga prvaka

osmina finala - prve utakmice

Manchester City0:2Barcelona
Bayer Leverkusen0:4PSG
Milan0:1Atlético Madrid
Arsenal0:2Bayern
Zenit2:4Borussia D.
Olympiakos2:0Manchester United
Galatasaray1:1Chelsea
Schalke 041:6Real Madrid

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.02.2014. u 17:49
    Svaka čast Real Madridu, ali ovaj rezultat je odraz Schalkeove loše obrane, loše taktike i lošeg postavljanja. Ali na to smo već i navikli od njemačkih klubova, da uvijek igraju otvoreno na nadigravanje, dok bi primjerice neki engleski klub parkirao autobus i primio upola manje golova. Ne... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.02.2014. u 13:12
    Svaka čast Realu, sviđa mi se kako igraju drugi dio sezone, ali obrana Schalkea je katastrofa, smiješna... Sva četvorica užasno spori, a stoje stalno na 30-35m od gola i stoje totalno široko i svaka lopta prolazi između njih u prostor i normalno da ove životinje, Ronaldo i Bale, u punom trku... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.02.2014. u 09:24
    Joj, ovaj Huntelaarov gol vrijedi za 5 :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.02.2014. u 07:10
    real je ušao u formu u pravom dijelu sezone. iako je jučer schalke imao skroz krivu taktiku, ne možeš se s realom nadtrčavati. nije sramota odigrati bunker kad igraš protiv takve ekipe.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.02.2014. u 04:00
    Ne budi ljubomoran. Iako je Hrvat, trebamo priznati kako je večeras odigrao katastrofalno! Ni gola ni asistencija, a palo je šest komada!
    Obrisan korisnik