Nogomet

Farmaceuti se dokazuju protiv Puljana, derbi Lokomotive i Hajduka

Sportnet • subota, 22.02.2014.
Farmaceuti se dokazuju protiv Puljana, derbi Lokomotive i Hajduka
Foto: FaH

U subotu se igraju dvije utakmice MAXtv Prve lige. U prvoj se Slaven Belupo iskupljuje pred svojim navijačima nakon dva poraza, no protivnik je Istra, a u drugom terminu dana nogometna poslastica, utakmica Lokomotive i Hajduka.

Slaven Belupo se nakon dva poraza ne nalazi u najboljoj situaciji i pobjeda protiv Istre u subotu je imperativ. I dok je s jedne strane na strani Farmaceuta statistika, jer Istra još nije pobijedila u Koprivnici, isto tako Puljani nisu ni malo laki protivnik.

Trener Mladen Frančić, iako nezadovoljan izdanjem svoje momčadi u Osijeku, poručuje kako je njegova momčad kompaktnija no ikad: "U Koprivnici imamo 30 tisuća trenera, a van nje i više. Ali mi smo kompaktni, igrači su svjesni svega, individualnih pogrešaka i problema. Da ima onih kojima je svejedno pobjeđujemo li ili gubimo i zašto, ja bih ih osobno odstranio iz momčadi, vjerujte."

Protiv Istre 1961 Frančić je najavio zalaganje od prve minute, angažman i borbenost. Naglasio je kako su Farmaceuti u obje utakmice koje su izgubili bili blizu osvajanja bodova: "Nisam zabrinut zbog dva poraza, jer smo u obje utakmice bili blizu boda, a da smo u obje osvojili po bod sad nam se ne bi postavljala takva pitanja."

Nedostaju: Matoš (kartoni), Brlek, Glavina, Ozobić, Plazanić (ozljede)

Na gostovanje u Koprivnicu Istra 1961 dolazi u vrlo komfornoj situaciji s čak 11 bodova više od Slavena. Puljani protiv Farmaceuta mogu odigrati bez pritiska pošto su "ni na nebu ni na zemlji" - ne mogu previše napredovati na tablici, ali niti nazadovati. Domaći su, pak, u problemima i Pamić očekuje kako će "gristi".

"Imaju nekih problema, a kako u sutrašnji susret ulaze nakon dva proljetna poraza, jasno je da će nastojati svim snagama doći do sva tri boda. Međutim, nije lako kad igraš pod takvim imperativom. Dakle, očekujem agresivnog, goropadnog suparnika", kazao je trener zeleno-žutih.

Pamić je istaknuo kako iznimno cijeni individualnu kvalitetu Koprivničana, ali inzistirat će na pobjedi i dobroj igri svojih igrača, posebno nakon slabe predstave na Drosini protiv Lokomotive. Njegov ponajbolji igrač u zadnje vrijeme, Blagojević, neće igrati, a debi za Istru mogao bi upisati Panamac Aguilar, napadač koji je stigao na posudbu iz talijanske Parme.

Nedostaju: Mutombo, Horvat (ozljede), Franjić (bolest), Blagojević (kartoni)

Nakon uvjerljive gostujuće pobjede Lokomotive kod Istre u prošlom kolu, Lokose će u novom susretu čekati puno teži zadatak protiv Hajduka. Dobra predstava s Aldo Drosine morat će izgledati još i bolje ako Lokomotiva želi pobijediti prgavi Hajduk.

Igor Tudor nahvalio je uoči utakmice talent i igru Lokomotive, no to ne smije biti razlog za opuštanje, čega je svjestan i strateg Lokosa Tomislav Ivković: "Očekuje nas vrhunska predstava. Dolazi nam najdrskija i športski bezobraznija ekipa sa silno samouvjerenim trenerom. Tudor im je prenio talijanski štih igre.

Igraju visoko, gusto, plitko, taktički bez straha i silno disciplinirano. Puni su samopouzdanja, no ako im na terenu odgovorimo istim nivoom borbenosti moći ćemo im parirati i napraviti pozitivan rezultaz", izjavio je za klupske stranice. Ivković će biti oslabljen zbog neigranja Chage, Budimira i Begonje koji pauziraju zbog žutih kartona.

Nedostaju: Chago, Budimir, Begonja (kartoni)

Tri pobjede nanizali su Splićani na otvaranju proljeća, dvije prvenstvene (Split i Hrvatski dragovoljac) i prijateljsku protiv druge momčadi Udinesea. Hajdukovce danas čeka jedno od brojnih gostovanja u Zagrebu ove sezone (ukupno osam), a s druge strane će im biti Lokomotiva.

"To je odlična mlada momčad koja ima prednost utoliko što nemaju pritisak rezultata za razliku od nas. Igraju otvoreno, žele se nadigravati, protiv njih nije lako igrali iako nam njihov stil odgovara. Dobra su momčad koja može pobijediti svakoga. Dobro, ne baš svakoga...", aludirao je trener Bilih Igor Tudor na "pupčanu vrpcu" tog kluba s Dinamom.

Splićani će i ovog puta u Maksimiru imati glasovnu premoć s tribina, a u Zagrebu će Tudor imati na raspolaganju gotovo sve snage. Protiv Hrvatskog dragovoljca trener Bilih nije bio zadovoljan izvedbom, protiv Udinesea je bilo nešto bolje, a Lokomotiva će biti novi ispit kontinuiteta mlade splitske momčadi.

Nedostaju: Caktaš (ozljeda)

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:26+5584
2Rijeka 3672:35+3773
3Hajduk 3658:42+1662
4Split 3641:41052
5Lokomotiva 3657:59-252
6Istra 1961 3645:56-1144
7Zadar 3635:67-3235
8Osijek 3638:62-2433
9Slaven Belupo 3646:65-1932
10Hrvatski dragovoljac 3641:61-2030

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!