Liga prvaka, Osmina finala - uzvrati, 11.03.2014, 20:45 h, München, Allianz Arena
Suci: Svein Oddvar Moen (NOR), Kim Thomas Haglund (NOR), Frank Andas (NOR)
Bayern
Bayern
Bastian Schweinsteiger 55'
1:1(0:0) Arsenal
Lukas Podolski 57'
Arsenal

Video: Bayern rutinski zadržao prednost iz Londona i plasirao se u četvrtfinale Lige prvaka

Branimir Korać • utorak, 11.03.2014.
Video: Bayern rutinski zadržao prednost iz Londona i plasirao se u četvrtfinale Lige prvaka
Foto: EPA

Nikakvog iznenađenja u Münchenu nije bilo. Bayern je na svoj stadion donio prednost iz Londona od 2:0 i to se pokazalo presudnim. Arsenal jednostavno nije imao snage i kvalitete za preokret i čudo na Allianz Areni...

Bayern
Arsenal
Bayern
Arsenal
1
Manuel Neuer
4
Dante
21
Philipp Lahm
6
Thiago Alcantara
7
Franck Ribery
(do 85')
8
Javi Martinez
10
Arjen Robben
19
Mario Götze
(do 60')
27
David Alaba
31
Bastian Schweinsteiger
9
Mario Mandžukić
Pričuvni igrači
39
Toni Kroos
60'
25
Thomas Müller
85'
 
Trener
Josep Guardiola
21
Lukasz Fabianski
3
Bacary Sagna
4
Per Mertesacker
5
Thomas Vermaelen
6
Laurent Koscielny
8
Mikel Arteta
(do 77')
11
Mesut Özil
(do 46')
15
Alex Oxlade-Chamberlain
(do 84')
19
Santi Cazorla
9
Lukas Podolski
12
Olivier Giroud
Pričuvni igrači
7
Tomaš Rosicky
46'
44
Serge Gnabry
77'
20
Mathieu Flamini
84'
Trener
Arsene Wenger

Prvi dvoboj u Londonu ipak je bio ključan. Bez obzira na Arsenalov dobar omjer u Njemačkoj, Bayern je prekvalitetan da bi ispustio tako veliku prednost i ostao je neporažen.

Prvo poluvrijeme nije donijelo spektakularan nogomet iako se Bayern trudio i tražio pogodak koji bi dodatno stavio Arsenal na muke. Bavarci su apsolutno dominirali na sredini terena, imali su više loptu u posjedu, upravo ono što je Guardiola i tražio, no one prave velike prilike nisu se dogodile.

Najozbiljnija prijetnja bila je ona Arjena Robbena u 20. minuti kada je Nizozemac došao iz drugog plana i na odbijenu loptu volejom prebacio vrata Fabianskog.

Bayern je u 27. minuti stigao do gola preko Javija Martineza, ali slavlje je trajalo tek sekundu-dvije jer je opravdano dosuđeno zaleđe španjolskog veznjaka nakon što je obrana Arsenala dobro izašla na ubačaj iz prekida.

Nakon pola sata igre napokon je zaprijetio i Arsenal i to preko Oliviera Girouda, no Manuel Neuer je bio na mjestu. Bilo je to ujedno i sve najzanimljivije u prvom dijelu, domaćin je nastavio kontrolirati igru do odlaska na odmor i Arsenal je bio potpuno nemoćan iako je on trebao biti taj koji traži pogodak.

Arsene Wenger na poluvremenu je ostavio u svlačionici apsolutno indisponiranog Mesuta Özila umjesto kojeg je priliku dobio Tomaš Rosicky.

Međutim niti to nije posebno promijenilo situaciju na travnjaku. Minhenski klub je i dalje bio taj koji je diktirao ritam i u 55. minuti napokon je stigao do vodstva. Nekoliko minuta obrana Arsenala bila je pod velikim pritiskom, a onda je Franck Ribery odlično u sredini pronašao samog Bastiana Schweinsteigera koji je imao i više nego dovoljno vremena namjestiti se i mirno pogoditi mrežu.

Nakon primljenog pogotka Arsenal se napokon probudio. U 57. minuti Lukas Podolski je čini se uz prekršaj uzeo loptu Philippu Lahmu i silovito pogodio bliži kut Neuera za poravnanje.

Već u sljedećem napadu Podolski je ponovno bio opasan, ovaj put je pobjegao obrani i tražio u sredini Girouda, ali Dante je ispred njega izbio loptu. U svega nekoliko minuta situacija na travnjaku se ponešto promijenila, utakmica je dobila na zanimljivosti i nada se vratila gostima.

Uspio je Bayern ipak primiriti probuđene goste i ponovno uvesti utakmicu u mirnije vode i u 69. minuti došao je u priliku vratiti vodstvo na svoju stranu, Alcantara je iz prve lijepo proigrao Mandžukića kojem bježi lopta i Fabianski spašava neugodnu situaciju.

Bayern je nastavio kontrolirati utakmicu, Arsenal je na trenutke nešto bezuspješno pokušavao, a u 91. minuti Thomas Müller je mogao staviti točku na i. Nakon što je srušen Robben od strane Koscielnog, dosuđen je kazneni udarac koji je Fabianski obranio Mülleru te Bayern ipak ostao bez pobjede u ovom susretu.

Liga prvaka

osmina finala - uzvrati

Bayern1:1Arsenal
Atlético Madrid4:1Milan
Barcelona2:1Manchester City
PSG2:1Bayer Leverkusen
Chelsea2:0Galatasaray
Real Madrid3:1Schalke 04
Manchester United3:0Olympiakos
Borussia D.1:2Zenit

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • iadera12.03.2014. u 18:46
    E da, to finale bi bilo prava poslastica...Trenutno dva najjača kluba definitivno. Ali i dva totalno različita stila. S jedne strane Bayern s Barcinom tika-taka igrom (mada sa daleko boljim fizikalijama nego Barca), a s druge strane Real sa napadačkom ali više kontraškom igrom. Do sada još niko... [više na forumu]
    iadera
  • Obrisan korisnik12.03.2014. u 17:23
    Bayern je ovo odigrao taman toliko koliko je trebao. Sve je ionako bilo riješeno u Londonu... Nego, finale Real : Bayern... Slutim da će to poprilično bacati na El Classico... Bayern brani krunu, a Real ganja deseti naslov... Bayern je poboljšana Barca, a Real za nijansu (ili nekoliko njih) bolji... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.03.2014. u 15:53
    Bayern se mora pokazati protiv Reala ili Barcelone ili nekog tako jačeg kluba. Do sada su nezaustavljivi, a završnica LP će pokazati da li su i najjači trenutno. U Bundesligi nemaju konkurencije. Borussia Dortmund je bila konkurencija dok im nisu uzeli Gotzea, pa sada na kraju sezone Lewandowskog... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • narada10812.03.2014. u 15:42
    @ stringerbell mislio sam za Real kao za nagaznu minu za Bayern. Ali u stvari nije to bio pravi izraz, jer nagazna mina u sportu je ekipa koja se potcjenjuje. Real je uvijek u užem krugu favorita, pog. sa tom ekipom i pog. zato što su popravili neke stvari prema prošloj sezoni. Dortmund će možda... [više na forumu]
    narada108
  • Obrisan korisnik12.03.2014. u 12:59
    Dakle kad se doma zabije samo jedan gol i unatoč penalu završi 1-1 to se u Bundesligi zove torpediranje? Hahaha jel to taj Super Bayer o kojem se piva?
    Obrisan korisnik