Liga prvaka, Osmina finala - uzvrati, 12.03.2014, 20:45 h, Barcelona, Camp Nou
Suci: Stéphane Lannoy (FRA), Frédéric Cano (FRA), Michael Annonier (FRA)
Barcelona
Barcelona
Lionel Messi 67'
Daniel Alves 90'+1'
2:1 Manchester City
Vincent Kompany 89'
Manchester City

Video: Messi srušio Cityjeve nade, Barcelona u četvrtfinalu Lige prvaka

Branimir Korać • srijeda, 12.03.2014.
Video: Messi srušio Cityjeve nade, Barcelona u četvrtfinalu Lige prvaka
Foto: EPA

Vrlo dobru uzvratnu utakmicu osmine finala Lige prvaka odigrali su Barcelona i Manchester City, a Barcelona je uspjela zadržati prednost od dva pogotka iz prvog susreta. City je pokušao doći do preokreta, imao je dobre prilike, ali nije ih realizirao...

Barcelona
Manchester City
Barcelona
Manchester City
1
Victor Valdes
3
Gerard Pique
14
Javier Mascherano
18
Jordi Alba
22
Daniel Alves
4
Cesc Fabregas
(do 87')
6
Xavi Hernandez
8
Andres Iniesta
16
Sergio Busquets
10
Lionel Messi
11
Neymar
(do 80')
Pričuvni igrači
9
Alexis Sanchez
80'
24
Sergi Roberto
87'
 
Trener
Gerardo Martino
1
Joe Hart
4
Vincent Kompany
5
Pablo Zabaleta
6
Joleon Lescott
13
Aleksandar Kolarov
7
James Milner
8
Samir Nasri
(do 74')
21
David Silva
(do 71')
25
Fernandinho
42
Yaya Toure
16
Sergio Aguero
(do 46')
Pričuvni igrači
10
Edin Džeko
46'
9
Alvaro Negredo
71'
15
Jesus Navas
74'
Trener
Ruben Cousillas

Nada Manchester Cityja da može do preokreta i prolaska u četvrtfinale Lige prvaka trajala je 67 minuta. Nakon pogotka Lea Messija bilo je jasno kako će Barcelona ići dalje.

Manchester City je ambiciozno otvorio utakmicu i u početnim minutama postavio se puno čvršće nego u prvom susretu. Puno veći broj prekršaja gostiju, tri žuta kartona u prvih 45 minuta, ali i nekoliko vrlo kvalitetnih prilika koje su mogle potpuno zakomplicirati utakmicu.

Tako je u 17. minuti Milner propustio realizirati dobro i čvrsto dodavanje Aleksandra Kolarova, nije uspio usmjeriti loptu iz solidne pozicije prema vratima i ona je završila u gol autu.

Barcelona je imala više loptu u nogama, kombinirala je i tražila način kako probiti obranu gostiju i u tome je uspjela u 29. minuti. Jordi Alba je primio dodavanje i ušao iz drugog plana, vratio u sredinu za Neymara koji lakoćom zabija, ali francuski suci pokazuju da je bilo zaleđe i pogodak se poništava.

U posljednjih deset minuta prvog dijela gosti su propustili dvije dobre prilike preko Davida Silve i Samira Nasrija, posebno izgledna bila je ona Nasrijeva nakon krasnog proigravanja petom Sergija Aguera.

Nije niti Barcelona bila suzdržana, na drugoj strani je prijetio Neymar čiji je pokušaj otišao pokraj gola, a vrlo brzo nakon toga Joe Hart skida pokušaj Xavija iz neposredne blizine.

Na odmoru je u svlačionici ostao Aguero, a zamijenio ga je Edin Džeko, a Barcelona već u 51. minuti propušta najbolju priliku u dotadašnjem dijelu susreta.

Lionel Messi je napravio sve sam, prošao kroz obranu gostiju, a zatim dobrim udarcem zatresao vratnicu.

Utakmica se potpuno otvorila, City je krenuo po pogodak i Džeko je vrlo brzo zaprijetio Valdesu. Kolarov je odlično ubacio, dobro je glavom pucao reprezentativac BiH, ali Valdes još bolje brani. U tim trenucima Barcelona je opasno živjela, Pablo Zabaleta je također imao zicer i priliku za pogodak, ali on nije bio precizan.

Uspjela je Barcelona zaustaviti i umiriti Cityjev vrlo dobar ulazak u drugo poluvrijeme, započela je s razvijanjem svoje igre i u 67. minuti strpljenje joj se isplatilo, ne baš najpreciznije dodavanje Fabregasa prema Messiju je skrenuo Joleon Lescott i Argentinac je imao lagan posao u situaciji jedan na jedan s vratarom te je pogodio za vodstvo domaćina.

Nakon postignutog pogotka Barcelona je zaigrala opuštenije i vrlo brzo je Hart ponovno bio na mukama, ali je uspio odbiti udarac Xavija s ruba 16 metara.

U 78. minuti sporna situacija u kaznenom prostoru Barcelone. Džeko je dobro prošao i ušao u kazneni prostor, iza leđa mu je bio Gerard Pique i Džeko pada, a sudac ostaje nijem. Uslijedili su žestoki prosvjedi igrača Cityja nakon kojih je drugi žuti karton zaradio Zabaleta i City je ostao s desetoricom.

U samoj završnici susreta Manchester je uspio poravnati na 1:1 pogotkom Vincenta Kompanyja iz sumnjive pozicije nakon što je Džeko poslije kornera usmjerio loptu prema vratima glavom, a Belgijac je ugurao u mrežu. Međutim Barcelona je tražila pobjedu i na dodavanje Inieste Dani Alves postavlja konačnih 2:1.

Liga prvaka

osmina finala - uzvrati

Bayern1:1Arsenal
Atlético Madrid4:1Milan
Barcelona2:1Manchester City
PSG2:1Bayer Leverkusen
Chelsea2:0Galatasaray
Real Madrid3:1Schalke 04
Manchester United3:0Olympiakos
Borussia D.1:2Zenit

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Sused13.03.2014. u 19:50
    Nemoj se sramotiti...gol je neregularan...jedan od igrača Citya je utjecao na igru ometajući golmana dok se nalazio u zaleđu.
    Sused
  • Obrisan korisnik13.03.2014. u 19:28
    Ti očito nikad nisi igrao nogomet i ne znaš pravilo zaleđa ako misliš da je citijev gol neregularan.
    Obrisan korisnik
  • Sused13.03.2014. u 19:10
    Nema potrebe spominjati suce sada kad je Barcelona konačno nekog pošteno izbacila...bili su znatno bolji...no tu njihov europski put za ovu sezonu završava.
    Sused
  • Obrisan korisnik13.03.2014. u 12:32
    Puno laješ, a malo meda daješ.Spominješ tu neke neregularne golove Bayerna (iako je bio sam jedan neregularan - onaj Robbenov kad je Müller bacio block na nekoga), a ne spominješ ona 3 penala NE dosuđena u korist Bayerna. Lijepo je vrtjeti spin na neku priču, ali uvijek postoji i druga strana priče... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.03.2014. u 12:13
    I bez te čarolije trebalo je bit 4-1 za barcu čiku i 3-0 u gostima.Dok je tako ni nema portebe za čarolijom.Čarolija će jedino trebat protiv Reala,Bayerna.Al na to moram čekat iduće sezone i novog predsjednika koji će ko Laporta vodit Barcu a ne ko Rossel.
    Obrisan korisnik