Liga prvaka, osmina finala - uzvrati, 19.03.2014, 20:45 h
Manchester United
Manchester United 3:0 Olympiakos
Olympiakos

Video: Hat-trick Van Persieja odveo Manchester United do preokreta i četvrtfinala

Sportnet • srijeda, 19.03.2014.
Video: Hat-trick Van Persieja odveo Manchester United do preokreta i četvrtfinala
Foto: EPA

Nogometaši Manchester Uniteda uspjeli su nadoknaditi zaostatak od dva pogotka za grčkim Olympiakosom i pred svojim navijačima na Old Traffordu izboriti plasman u četvrfinale Lige prvaka. Junak utakmice bio je Robin van Persie, koji je hat-trickom podsjetio na sjajne predstave iz prošle sezone.

Napokon nešto dobrih vijesti za navijače Manchester Uniteda: pobjedom od 3:0 momčad Davida Moyesa uspjela je prestići veliku prednost Olympiakosa iz prve utakmice i s ukupnih 3:2 proći među osam najboljih momčadi Lige prvaka.

United je na trenutke podsjećao na momčad koja je prošle sezone dominantno prošetala kroz domaću ligu i ravnopravno se nosila s Realom, no valja također istaknuti da Grci nisu bili bez prigoda i u nekoliko navrata domaćina je od eliminacije spašavao David de Gea.

United je agresivno otvorio utakmicu i pokušao doći do ranoga pogotka, no usprkos solidnoj igri mrežu domaćina uspio je načeti tek u 25. minuti i to iz kaznenog udarca. U šesnaestercu gostiju s leđa je srušen Robin van Persie, a Nizozemac je na sebe preuzeo i odgovornost izvođenja najstrože kazne i doveo domaće u vodstvo od 1:0.

Tko zna kako bi utakmica završila da je u završnici prvoga dijela Olympiakos stigao do izjednačenja, no u dva navrata u samo nekoliko sekundi Davidu Fusteru i Alejandru Dominguesu ispriječio se danas fantastični De Gea i sačuvao prednost Uniteda.

Obrane Španjolca pokazale su se ključnima, jer u posljednim sekundama prvoga dijela Wayne Rooney je s desne strane uposlio Van Persieja, a Nizozemac prisebno i rutinirano proslijedio loptu u mrežu za 2:0.

Krenuo je United u nastavku po treći pogodak i u 52. minuti do njega napokon i došao. Danny Welbeck je srušen pred kaznenim prostorom gostiju, a iz slobodnog udarca sjajno je pucao Van Persie, a vratar Roberto loptu tek ispratio pogledom u mrežu.

Uslijedilo je nervoznih pola sata završnice, u kojima je Olympiakos zaprijetio u nekoliko navrata, no niti jednom nisu uspjeli svladati odličnog De Geu. Španjolski čuvar mreže posebno je dobro reagirao kod snažnog udarca Fustera u bliži kut.

Crveni vragovi na kraju su sačuvali prednost od tri pogotka i plasirali se u sljedeći krug. Tamo se s obzirom na formu iz ove sezone nakon dugo vremena neće naći kao favoriti, ali će David Moyes i njegovi igrači dobiti nekoliko dana toliko potrebnog mira, barem što se medija tiče.

Liga prvaka

osmina finala - uzvrati

Bayern1:1Arsenal
Atlético Madrid4:1Milan
Barcelona2:1Manchester City
PSG2:1Bayer Leverkusen
Chelsea2:0Galatasaray
Real Madrid3:1Schalke 04
Manchester United3:0Olympiakos
Borussia D.1:2Zenit

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.03.2014. u 18:14
    Da ali ponovo ću postavit isto pitanje pod čijim vodstvom ekipa postaje smeće,to je kao npr ako imaš ferrari i pilot si iskusan si i voziš ga prejebeno,u jednom trenutku predaš meni koji nema pojma o vožnji i odvozim smeće krug recimo tako da ga udarim skoro svaki krug u stup ili neš.Taj ferrari... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.03.2014. u 17:45
    Napokon nekakav argument koji vrijedi.Oprosti ako sam upotrijebio termin jadan.Mislim da ništa ne propuštam ako nepoznajem ljepote hrv.jezika.U svijetu gdje se ja krećem ljudi koriste sleng i visoko su obrazovani, ja nisam što se vidi iz mojih komentara.Smatram da ima puno stvari na planetu zvanoj... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • johnny00821.03.2014. u 17:20
    Molim i drugi put...prijatelju, ja tebe nisam vrijeđao pa te molim da ni ti meni ne objašnjavaš koliko sam jadan jer ti tražim greške u gramatici jer bih ja isto tako mogao reći da si jadan jer ne poznaješ svoj vlastiti jezik i njegove ljepote već ga unakarađuješ sa svojim komentarima...ali eto, ja... [više na forumu]
    johnny008
  • Obrisan korisnik21.03.2014. u 14:25
    Ali ti nisi napisao da je trener smece, nego ista ta ekipa koja je lani osvojila naslov!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.03.2014. u 12:42
    Netko voli M.united,Barcelonu,R.Madrid,Coca colu,Ameriku,Mtv,Mainstream za mase, A netko to sve prezire i teži kvalitetnim ,manjim ne napuhanim stvarima .
    Obrisan korisnik