Liga prvaka, osmina finala - uzvrati, 11.03.2014, 20:45 h
Atlético Madrid
Atlético Madrid 4:1(2:1) Milan
Milan

Video: Atletico Madrid novom pobjedom ispratio Milan iz Lige prvaka

Josip Piršljin • utorak, 11.03.2014.
Video: Atletico Madrid novom pobjedom ispratio Milan iz Lige prvaka
Foto: EPA

Madridski je Atletico na uzvrat osmine finala Lige prvaka donio prednost jednog pogotka iz Milana što je znao i očuvati. Štoviše, Atletico je još jednom pobijedio Rossonere i s velikim ambicijama nastavlja daljnje natjecanje.

S ukupnih 5:1 španjolska je momčad bila bolja od talijanske u osmini finala Lige prvaka. Milan je pružio solidnu partiju na Vicente Calderonu, ali Atletico je u sjajnoj formi i bit će ga teško izbaciti u dvije utakmice. Momčad Clarencea Seedorfa imala je 1:1 i priliku da novim golom prođe dalje, ali Atletico se uozbiljio i na kraju uvjerljivo slavio.

Domaća je momčad imala početak kakvom su se nadali svi navijači crveno-bijelih. Već u trećoj minuti Atletico je uspio postići pogodak i time povećati svoju prednost koju je donio sa San Sira. Koke je odlično ubacio pred vrata Abbiatija gdje se sjajno snašao Diego Costa i uspio je poslati loptu u mrežu.

Iako se činilo kako su domaći u naletu, nakon primljenog pogotka Milan je zaigrao evidentno bolje. Rossoneri su preuzeli inicijativu i počeli sve više prijetiti golu Courtoisa. Jedna dobra akcija završila je izjednačenjem. Poli je ubacio s desne strane, a Kaka glavom uz pomoć Juanfrana zabija za 1:1.

Simeoneova momčad se nakon toga malo trgnula i ponovno je počela dominirati, a to joj se isplatilo pet minuta prije isteka prvog poluvremena. Arda Turan je uputio udarac s ruba kaznenog prostora kojeg bi Abbiati vjerojatno zaustavio da se lopta nije odbila od Ramija i završila u Milanovoj mreži.

Gostujući sastav nije toliko loše igrao, u nekoliko je navrata pogađao i vratnicu, ali u drugom poluvremenu nije uspio parirati raspoloženim Madriđanima. Rojiblancosi su zabili još dva gola u nastavku i riješili pitanje putnika u četvrtfinale.

U 71. minuti na 3:1 je povisio Raul Garcia kada je bio najviši u skoku i precizan poslije ubačaja Gabija iz slobodnjaka. "Točku na i" stavio je strijelac prvog gola i najbolji Atleticov napadač Diego Costa u 85. minuti susreta.

Liga prvaka

osmina finala - uzvrati

Bayern1:1Arsenal
Atlético Madrid4:1Milan
Barcelona2:1Manchester City
PSG2:1Bayer Leverkusen
Chelsea2:0Galatasaray
Real Madrid3:1Schalke 04
Manchester United3:0Olympiakos
Borussia D.1:2Zenit

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH13.03.2014. u 12:37
    Stvar je u tome da nisu Real i engleski klubovi pokupili Ajaxove igrače već talijanska liga a prije svih Milan i zbog toga moram priznati da mi baš nisu dragi. Od 1992. i osvajanja Kupa Uefe ja sam bio veliki navijač Ajaxa pa mi je odlazak igrača u ono vrijeme bio teško pao, danas se ne zamaram... [više na forumu]
    ALGHAZANTH
  • Obrisan korisnik13.03.2014. u 11:12
    A što je onda sa 95% engleskih klubova koji su oduvijek imali politiku riješi sve novcem, a danas je to očitije nego ikad. Nemoj mi samo reći da je engleska liga jaka zbog domaćih snaga i samoniklih igrača!? Što je s Realom?? Što njih ne spomeneš? Što je s novopecenim bogatašima psžeom i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • ALGHAZANTH12.03.2014. u 21:42
    Mogu reći da mi je u neku ruku drago što je Milan u krizi baš zbog takve politike kluba da sve rješava novcem, U 90-ima nizozemci a desetljeće nakon toga brazilci su masovno kupovani bez neke želje da se ulaže u svoje snage. Kada se samo sjetim kako je polovinom 90-ih novcem bogataša rasturena ona... [više na forumu]
    ALGHAZANTH
  • Obrisan korisnik12.03.2014. u 17:15
    Nisam gledao, ali autor teksta je napisao da Milan nije bio tako loš kao što rezultat sugerira, da su imali prečke, da je Turan zabio slučajno... Nije sve tako crno.
    Obrisan korisnik
  • zovche12.03.2014. u 16:32
    s obzirom da niang ima 19 godina ovo sto si ti rekao ne stoji, mozda tebi igra lose u football manageru pa zato... a napoli igra bolji nogomet apsolutno ali nema sigurno bolju momcad... ali ok
    zovche