Liga prvaka, osmina finala - uzvrati, 19.03.2014, 20:45 h
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund 1:2 Zenit
Zenit

Video: Zenit se pobjedom u Dortmundu oprostio od Lige prvaka

Damir Žbulj • srijeda, 19.03.2014.
Video: Zenit se pobjedom u Dortmundu oprostio od Lige prvaka
Foto: EPA

Rusi u Dortmundu ipak nisu napravili podvig dovoljan za prolaz u četvrtfinale Lige prvaka, a iako su na kraju upisali pobjedu, nije im to bilo dovoljno za konačno slavlje. Pamtiti će se prekrasan pogodak Brazilca Hulka, koji je nagovijestio sjajnu formu prije nadolazećeg Svjetskog prvenstva...

Odlučujući dio posla njemački sastav napravio je još u St. Peterburgu, slavljem 2:4, što im je u svakom slučaju garantiralo mirniji uzvrat. Zenit je u međuvremenu ostao bez trenera, nakon gotovo pet godina klupu je napustio Talijan Luciano Spalletti, a prije nego momčad u svoje ruke uzme Portugalac Villas-Boas, momčad je preuzeo Sergej Semak, no, nije se puno toga moglo popraviti na ovom uzvratu u Njemačkoj.

Klopp nije mogao računati na Bendera i Reusa, gosti su bili bez Aršavina i Ansaldija, ali nije to umanjilo izvedbu ekipa na travnjaku u zanimljivoj utakmici s puno dobrog nogometa.

Fantastično je bilo otvaranje Zenita, koji je već u 16. minuti stigao do prednosti, prekrasnim pogotkom s 25 metara Brazilca Hulka, koji je tako još jednom podsjetio na svoje vrhunske kvalitete i poslao upozorenje i hrvatskim braničima i vrataru kako će na njega trebati obratiti posebnu pozornost.

Kako utakmica ne bi sasvim krenula u krivom smjeru, pobrinuli su se zu završnici prvog dijela Schmelzer, koji je ubacio u kazneni prostor i kapetan Kehl, koji je glavom loptu pospremio u mrežu.

U nastavku su gosti krenuli još agresivnije, još je jedan dobar pokušaj imao Hulk, međutim do drugog pogotka stigli su tek u 73. minuti, kada je Rondon u pogodak pretvorio dodavanje Criscita.

Potrebna su im tada bila još dva gola za veliku senzaciju, ali mreže se do kraja dvoboja nisu tresle pa su razloga za slavlje ipak imali samo domaći navijači, koji s nestrpljenjem mogu čekati ždrijeb osam najboljih ekipa ovosezonske Lige prvaka na putu prema novom finalu.

Liga prvaka

osmina finala - uzvrati

Bayern1:1Arsenal
Atlético Madrid4:1Milan
Barcelona2:1Manchester City
PSG2:1Bayer Leverkusen
Chelsea2:0Galatasaray
Real Madrid3:1Schalke 04
Manchester United3:0Olympiakos
Borussia D.1:2Zenit

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.03.2014. u 14:41
    ovaj zenit je predaleko i dospio kad se pogleda kako je prosao skupinu u ligi prvaka
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.03.2014. u 14:29
    šteta što joj se ozlijeđeni neće tako skoro vratit, inače bi prvi 11 strašna momčad bila, ekstra gol Hulka sinoć
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.03.2014. u 23:16
    evo jedan komentar
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.03.2014. u 23:03
    Borussia Dortmund imao puno problema od početka sezone sa ozljedama i sa formom, ali kvaliteta momčadi je neupitna i kad svi budu spremni oni opet mogu računati na velike stvari u idučoj sezoni. Drago mi je da su prošli u četvrtfinale.
    Obrisan korisnik